Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay werpt nieuwe blokkade VPN op

  Contentaanbieders moeten vanwege afspraken met rechtenhouders alles doen om content te beschermen. Zo ook Viaplay.
  Jarco Kriek
  18 maart 2023
  comments 11
  Viaplay werpt nieuwe blokkade VPN op
  Foto Getty Images

  Viaplay heeft onder meer dure uitzendrechten van Formule 1 en voetbal – Premier League en Bundesliga – in het portfolio zitten. Rechtenhouders zoals FOM dragen Viaplay op deze content zo goed mogelijk te beschermen. Onderdeel van deze bescherming is het voorkomen dat content te zien is buiten de landsgrenzen van de abonnee. Rechtenhouders verkopen de uitzendrechten namelijk vrijwel altijd per land of taalgebied aan een tv-zender.

   

  VPN

  Mede door het aangescherpte toezicht van rechtenhouders doen de kopers van de uitzendrechten beter hun best om het kijken van content met een VPN-verbinding onmogelijk te maken. Met een VPN kan worden gedaan alsof een internetverbinding in een bepaald land wordt gebruikt, terwijl de gebruiker zich in werkelijkheid in een ander land bevindt. Met deze truc kan bijvoorbeeld op vakantie in een land buiten de Europese Unie (EU) toch naar Nederlandse online diensten worden gekeken van bijvoorbeeld Ziggo, KPN, T-Mobile of NLZIET.

   

  Blokkade

  Ook Viaplay doet alle mogelijke inspanningen om gebruik van een VPN te blokkeren. Eerder al kon een stream niet kon worden gestart als er een VPN-verbinding werd gedetecteerd, maar nu gaat de streamingdienst nog een stap verder. Als de abonnee op tablet of smartphone een VPN gebruikt, kan er niet meer worden ingelogd bij het openen van de app. Dit raakt alle abonnees die vanwege beveiliging en omwille van privacy een VPN gebruiken. Ook als ze zich gewoon in Nederland bevinden, kan er geen gebruik worden gemaakt van het legaal afgesloten Viaplay-abonnement. Alleen als de VPN wordt uitgezet, kan er weer worden ingelogd. Het uitzetten van VPN is vooral omslachtig als deze verbinding is ingesteld in het menu van de internetmodem.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstVPNuitzendrechtenFormule 1voetbal

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)