Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay wil sportzender overnemen

  Viaplay Group lijkt geïnteresseerd in een Brits lineair sportkanaal. Opvallend, omdat het Zweedse bedrijf zich richt op streaming tv.
  Jarco Kriek
  16 juli 2022
  comments 2
  Viaplay wil sportzender overnemen
  Foto Getty Images

  Viaplay Group heeft plannen om binnenkort de streamingmarkt in het Verenigd Koninkrijk te betreden. In dit opzicht moet ook de interesse in de lineaire sportzender Premier Sport worden gezien. Bij een eventuele overname belanden de uitzendrechten die deze sportzender in bezit heeft bij Viaplay Group. Sportuitzendrechten voor het Verenigd Koninkrijk zijn prijzig en vrijwel allemaal al voor langere tijd verkocht. Viaplay Group wil de eigen streamingdienst Viaplay nog dit jaar in Engeland op de markt brengen. Viaplay Group wil volgens bronnen van Bloomberg nog deze maand de aankoop van het lineaire sportkanaal afronden.

   

  Uitzendrechten

  Het sportkanaal Premier Sport wordt in Engeland onder meer aangeboden via het zenderaanbod van providers Virgin Media en Sky UK. De zender beschikt over de uitzendrechten van de Schotse voetbalcompetitie, Rugby League, Spaanse La Liga voetbal en diverse andere kleinere sportcompetities in het Verenigd Koninkrijk. Nederlandse abonnees hebben vooralsnog niets aan de mogelijke overname. Sportrechten worden per land verkocht. Zo is La Liga de komende zeven seizoen nog bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal live te volgen.

  ViaplayViaplay GroupuitzendrechtensportOTTonlinelineair

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)