Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay wil sportzender overnemen

  Viaplay Group lijkt geïnteresseerd in een Brits lineair sportkanaal. Opvallend, omdat het Zweedse bedrijf zich richt op streaming tv.
  Jarco Kriek
  16 juli 2022
  comments 2
  Viaplay wil sportzender overnemen
  Foto Getty Images

  Viaplay Group heeft plannen om binnenkort de streamingmarkt in het Verenigd Koninkrijk te betreden. In dit opzicht moet ook de interesse in de lineaire sportzender Premier Sport worden gezien. Bij een eventuele overname belanden de uitzendrechten die deze sportzender in bezit heeft bij Viaplay Group. Sportuitzendrechten voor het Verenigd Koninkrijk zijn prijzig en vrijwel allemaal al voor langere tijd verkocht. Viaplay Group wil de eigen streamingdienst Viaplay nog dit jaar in Engeland op de markt brengen. Viaplay Group wil volgens bronnen van Bloomberg nog deze maand de aankoop van het lineaire sportkanaal afronden.

   

  Uitzendrechten

  Het sportkanaal Premier Sport wordt in Engeland onder meer aangeboden via het zenderaanbod van providers Virgin Media en Sky UK. De zender beschikt over de uitzendrechten van de Schotse voetbalcompetitie, Rugby League, Spaanse La Liga voetbal en diverse andere kleinere sportcompetities in het Verenigd Koninkrijk. Nederlandse abonnees hebben vooralsnog niets aan de mogelijke overname. Sportrechten worden per land verkocht. Zo is La Liga de komende zeven seizoen nog bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal live te volgen.

  ViaplayViaplay GroupuitzendrechtensportOTTonlinelineair

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)