Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay wil sportzender overnemen

  Viaplay Group lijkt geïnteresseerd in een Brits lineair sportkanaal. Opvallend, omdat het Zweedse bedrijf zich richt op streaming tv.
  Jarco Kriek
  16 juli 2022
  comments 2
  Viaplay wil sportzender overnemen
  Foto Getty Images

  Viaplay Group heeft plannen om binnenkort de streamingmarkt in het Verenigd Koninkrijk te betreden. In dit opzicht moet ook de interesse in de lineaire sportzender Premier Sport worden gezien. Bij een eventuele overname belanden de uitzendrechten die deze sportzender in bezit heeft bij Viaplay Group. Sportuitzendrechten voor het Verenigd Koninkrijk zijn prijzig en vrijwel allemaal al voor langere tijd verkocht. Viaplay Group wil de eigen streamingdienst Viaplay nog dit jaar in Engeland op de markt brengen. Viaplay Group wil volgens bronnen van Bloomberg nog deze maand de aankoop van het lineaire sportkanaal afronden.

   

  Uitzendrechten

  Het sportkanaal Premier Sport wordt in Engeland onder meer aangeboden via het zenderaanbod van providers Virgin Media en Sky UK. De zender beschikt over de uitzendrechten van de Schotse voetbalcompetitie, Rugby League, Spaanse La Liga voetbal en diverse andere kleinere sportcompetities in het Verenigd Koninkrijk. Nederlandse abonnees hebben vooralsnog niets aan de mogelijke overname. Sportrechten worden per land verkocht. Zo is La Liga de komende zeven seizoen nog bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal live te volgen.

  ViaplayViaplay GroupuitzendrechtensportOTTonlinelineair

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)