Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay wil sportzender overnemen

  Viaplay Group lijkt geïnteresseerd in een Brits lineair sportkanaal. Opvallend, omdat het Zweedse bedrijf zich richt op streaming tv.
  Jarco Kriek
  16 juli 2022
  comments 2
  Viaplay wil sportzender overnemen
  Foto Getty Images

  Viaplay Group heeft plannen om binnenkort de streamingmarkt in het Verenigd Koninkrijk te betreden. In dit opzicht moet ook de interesse in de lineaire sportzender Premier Sport worden gezien. Bij een eventuele overname belanden de uitzendrechten die deze sportzender in bezit heeft bij Viaplay Group. Sportuitzendrechten voor het Verenigd Koninkrijk zijn prijzig en vrijwel allemaal al voor langere tijd verkocht. Viaplay Group wil de eigen streamingdienst Viaplay nog dit jaar in Engeland op de markt brengen. Viaplay Group wil volgens bronnen van Bloomberg nog deze maand de aankoop van het lineaire sportkanaal afronden.

   

  Uitzendrechten

  Het sportkanaal Premier Sport wordt in Engeland onder meer aangeboden via het zenderaanbod van providers Virgin Media en Sky UK. De zender beschikt over de uitzendrechten van de Schotse voetbalcompetitie, Rugby League, Spaanse La Liga voetbal en diverse andere kleinere sportcompetities in het Verenigd Koninkrijk. Nederlandse abonnees hebben vooralsnog niets aan de mogelijke overname. Sportrechten worden per land verkocht. Zo is La Liga de komende zeven seizoen nog bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal live te volgen.

  ViaplayViaplay GroupuitzendrechtensportOTTonlinelineair

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)