Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay wordt duurder: prijs met 2 euro per maand omhoog

  Het lag in de lijn der verwachting en nu is het hoge woord er uiteindelijk ook in Nederland uit. Viaplay gaat de prijs van het maandabonnement verhogen.
  Jarco Kriek
  19 februari 2024
  comments 5
  Viaplay wordt duurder: prijs met 2 euro per maand omhoog
  Foto Getty Images

  Viaplay levert nu al – weliswaar samen met het 4K-abonnement van Netflix – het duurste streamingabonnement van Nederland. Maar de prijs van €15,99 per maand is nog te laag in de opinie van het Zweedse moederbedrijf Viaplay Group. Nederlandse abonnees die een maandabonnement kopen, hebben vandaag bericht ontvangen dat de prijs van hun abonnement medio mei met twee euro per maand omhoog gaat. De nieuwe abonnementsprijs wordt dus €17,99 per maand.

   

  Te duur?

  De vraag is of abonnees de nieuwe prijsverhoging zullen accepteren, of dat Viaplay nu voor velen een grens over gaat waardoor het abonnement wordt opgezegd. De prijsverhoging bij Viaplay komt niet echt als een verrassing. Ook de nieuwe prijs wekt geen verbazing. Totaal TV kondigde eerder al aan dat een prijsverhoging naar mogelijk €17,99 in de maak was. Viaplay-abonnees die dit abonnement via Apple kopen, betalen immers al enige maanden deze nieuwe prijs. In het verleden bleek de prijsverhoging bij Apple een voorbode van een prijsverhoging voor alle Viaplay-abonnees.

   

  Beperkt

  Viaplay verhoogde in de afgelopen weken al de prijzen in Zweden en Denemarken. Vergeleken met deze landen blijft de prijsverhoging in Nederland nog enigszins beperkt. Ook biedt Viaplay door de komst van F1 TV Pro in het abonnement nu meer content aan.

   

  Snel handelen

  Wie van plan is om het komende Formule 1-seizoen de autosport of voetbal, darts, hockey via Viaplay te kijken, doet er goed aan nu snel te handelen. Viaplay heeft op dit moment nog een aanbieding waarbij een goedkoper jaarabonnement voor €12,79 per maand afgesloten kan worden. Vergeleken met de nieuwe prijs kan hiermee ruim 60 euro op jaarbasis worden bespaard.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview