Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay Xtra blijft met Formule 1 langer bij KPN

  Viaplay Xtra – het lineaire Formule 1-kanaal – blijft bij KPN langer beschikbaar. Dit bevestigt het telecombedrijf vandaag aan Totaal TV.
  Jarco Kriek
  28 mei 2023
  comments 2
  Viaplay Xtra blijft met Formule 1 langer bij KPN
  Foto Getty Images

  Nu duidelijk is dat KPN Viaplay Xtra blijft doorgeven de abonnees die via de aanbieder een Viaplay-abonnement hebben afgesloten, is het zeer waarschijnlijk dat dit kanaal ook bij Delta, Caiway, T-Mobile en Solcon in het aanbod blijft. Net als bij KPN moet het Viaplay-abonnement dan wel lopen via de betreffende provider om toegang te krijgen tot het lineaire kanaal via de zenderlijst. Voor kijkers die hun abonnement rechtstreeks bij Viaplay hebben afgesloten is het lineaire kanaal Viaplay Xtra niet beschikbaar.

   

  Verlenging

  De providers waren eerder dit jaar met Viaplay overeengekomen dat Viaplay Xtra bij hen tot 1 juni lineair live zou uitzenden op zaterdag en zondag tijdens de Formule 1. Op overige momenten wordt het kanaal gebruikt voor promotie van films, series, sport en documentaires die bij Viaplay online te bekijken zijn.

   

  Onzeker

  KPN-woordvoerder Gerd de Smyter bevestigt desgevraagd dat het lineaire kanaal voorlopig blijft. “KPN-kijkers weten ook na 1 juni Viaplay Xtra op het vertrouwde kanaal 225 te vinden”, aldus De Smyter. Het is op dit moment nog onduidelijk of dit tot het eind van dit Formule 1-seizoen het geval is. Formeel kan Viaplay besluiten de doorgifte van het lineaire kanaal eerder te laten stoppen. Vorig jaar werd de doorgifte echter tussentijds verlengd tot het einde van het seizoen. De verwachting is dat dit ook dit jaar het geval is.

  KPNViaplayViaplay XtraViaplay GroupFormule 1lineairOTTonlinestreamingdienstabonnement

  Reacties