Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay zakt ondanks inkopen Canal+ dieper in moeras

  Na een kleine opleving heeft Viaplay Group op de beurs in Zweden de weg naar beneden weer ingezet. Het gaat dus onverminderd niet goed met het bedrijf.
  Jarco Kriek
  1 augustus 2023
  comments 4
  Viaplay zakt ondanks inkopen Canal+ dieper in moeras
  Foto Getty Images

  Viaplay Group maakte uiterst slechte kwartaalcijfers openbaar. Hierna kelderde het aandeel fors. Nadat in de afgelopen weken Canal+ en PPF bijna twintig procent van de aandelen kochten, steeg het aandeel weer enigszins. Maar dit was van korte duur. Het koers van het aandeel heeft inmiddels de weg naar beneden weer gevonden. De koers van rond de 45 Zweedse Kronen (SEK) is ongeveer gelijk aan die op het moment dat het Zweedse mediabedrijf op 20 juli de kwartaalcijfers bekend maakte. Hierdoor blijft Viaplay Group kandidaat voor een volledige overname.

   

  Formule 1

  De derde grote koersval in korte tijd komt op een gevoelig moment. In de zomerstop van Formule 1 komt naar verwachting het biedingsspel voor de uitzendrechten van de koningsklasse van de autosport na 2024 op gang. Mocht Viaplay Group de uitzendrechten van Formule 1 verliezen dan valt het fundament onder de Nederlandse activiteiten grotendeels weg. En daarmee eigenlijk ook het fundament onder de hele internationale tak van streamingdienst Viaplay. Naast Viaplay Group is in ieder geval VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) geïnteresseerd in de uitzendrechten.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstbeursCanal+

  Reacties

 1. TV-TIP Spoedeisende Hulp 24/7

  Spoedeisende Hulp 24/7
  RTL 5 om 20:30 uur
  In de nieuwe realityshow Spoedeisende Hulp 24/7 bezoeken we de SEH-afdelingen van drie gerenommeerde ziekenhuizen, waar medisch personeel continu een strijd tegen de klok levert. Verdriet en geluk, leven en dood liggen op de spoedeisende hulp enorm dicht bij elkaar. Het personeel vertelt over hun passie voor het werk en toont alle mooie, intieme en schrijnende situaties die ze in het ziekenhuis meemaken.

  TV-TIP Secrets in the Sand

  Secrets in the Sand
  History om 20:30 uur
  Als we één ding hebben opgestoken van Star Wars dan is het dat zand ruw en irritant is, en werkelijk overal tussenkomt. Niet zo gek dus, dat er onder de ontelbare korrels nog heel wat schatten verborgen liggen. In Secrets in the Sand leggen archeologen bijzondere historische vondsten bloot, die onder de golvende duinen waren verdwenen. In Chili duiken mummies van een verdwenen volk op, en in Egypte wordt een nieuwe graftombe ontdekt die door het zand werd verzwolgen.

  Interview