Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay zakt ondanks inkopen Canal+ dieper in moeras

  Na een kleine opleving heeft Viaplay Group op de beurs in Zweden de weg naar beneden weer ingezet. Het gaat dus onverminderd niet goed met het bedrijf.
  Jarco Kriek
  1 augustus 2023
  comments 4
  Viaplay zakt ondanks inkopen Canal+ dieper in moeras
  Foto Getty Images

  Viaplay Group maakte uiterst slechte kwartaalcijfers openbaar. Hierna kelderde het aandeel fors. Nadat in de afgelopen weken Canal+ en PPF bijna twintig procent van de aandelen kochten, steeg het aandeel weer enigszins. Maar dit was van korte duur. Het koers van het aandeel heeft inmiddels de weg naar beneden weer gevonden. De koers van rond de 45 Zweedse Kronen (SEK) is ongeveer gelijk aan die op het moment dat het Zweedse mediabedrijf op 20 juli de kwartaalcijfers bekend maakte. Hierdoor blijft Viaplay Group kandidaat voor een volledige overname.

   

  Formule 1

  De derde grote koersval in korte tijd komt op een gevoelig moment. In de zomerstop van Formule 1 komt naar verwachting het biedingsspel voor de uitzendrechten van de koningsklasse van de autosport na 2024 op gang. Mocht Viaplay Group de uitzendrechten van Formule 1 verliezen dan valt het fundament onder de Nederlandse activiteiten grotendeels weg. En daarmee eigenlijk ook het fundament onder de hele internationale tak van streamingdienst Viaplay. Naast Viaplay Group is in ieder geval VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) geïnteresseerd in de uitzendrechten.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstbeursCanal+

  Reacties