Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay zendt WK Darts live uit op lineair kanaal dat eigenlijk niet meer bestaat

  Het blijft iets vreemds. Viaplay zendt de komende weken het WK Darts volledig live uit op Viaplay Xtra, het lineaire kanaal waarover veel onduidelijkheid bestaat.
  Jarco Kriek
  15 december 2022
  comments 5
  Viaplay zendt WK Darts live uit op lineair kanaal dat eigenlijk niet meer bestaat
  Foto Getty Images

  Viaplay" target="_blank">Viaplay Xtra is het lineaire kanaal van streamingdienst Viaplay dat bij beschikbaar is Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. Niet omdat Viaplay dit zelf ambieerde. Het waren deze providers zelf die bij Viaplay begin dit jaar aan de bel trokken. De providers zagen – naar nu blijkt zeer terecht – de bui al hangen. Het populaire Formule 1 alleen via een app bij Nederlanders in de huiskamer brengen, dat was in hun ogen vragen om grote problemen. Vanaf het eerste moment dat Max Verstappen en 24 andere coureurs hun racemonsters wereldwijd over circuits reden, was al duidelijk dat de angst van de providers gegrond was. Zonder het lineaire kanaal Viaplay Xtra was de toch al minder goede reputatie van Viaplay in Nederland nog meer beschadigd.

   

  Communicatie

  In eerste instantie zou Viaplay Xtra tot de zomerstop van Formule 1 bij de providers beschikbaar blijven. Dit werd verlengd tot het einde van het Formule 1-seizoen, en dan alleen met live Formule 1-content tijdens raceweekends. Maar nu gooit Viaplay in de winterstop het roer volledig om. Op Viaplay Xtra wordt tijdens de wintermaandenregelmatig content uitgezonden. Niet alleen over Formule 1, maar ook live verslag van andere sporten. Zelfs entertainment in de vorm van programma’s zijn onderdeel van de programmering van Viaplay Xtra. Niets op aan te merken, ware het niet dat Viaplay officieel in geen enkele verklaring melding heeft gemaakt dat Viaplay Xtra ook tijdens de wintermaanden bij providers beschikbaar blijft. Laat staan dat het Zweedse bedrijf duidelijkheid heeft gegeven of de Formule 1 volgend jaar eveneens op Viaplay Xtra wordt uitgezonden. Bronnen melden Totaal TV overigens dat de kans hierop groot is.

   

  WK Darts

  De komende weken is op Viaplay Xtra het PDC WK Darts volledig live te volgen. Vrijwel dagelijks wordt gedurende de laatste dagen van het jaar urenlang live dartswedstrijden op dit lineaire kanaal uitgezonden. De ontknoping – de finale – vindt na het afsteken van het vuurwerk in het nieuwe jaar plaats. Mogelijk laat Viaplay de kijkers binnenkort weten wat er in de komende periode op Viaplay Xtra wordt uitgezonden. Maar dan nog bereikt de streamingdienst met een dergelijke notificatie nog steeds niet alle – naar eigen zeggen meer dan een miljoen - abonnees die het in Nederland heeft.

  ViaplayViaplay XtraViaplay GrouplineairstreamingdienstOTTonline

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)