Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay zendt WK Darts live uit op lineair kanaal dat eigenlijk niet meer bestaat

  Het blijft iets vreemds. Viaplay zendt de komende weken het WK Darts volledig live uit op Viaplay Xtra, het lineaire kanaal waarover veel onduidelijkheid bestaat.
  Jarco Kriek
  15 december 2022
  comments 5
  Viaplay zendt WK Darts live uit op lineair kanaal dat eigenlijk niet meer bestaat
  Foto Getty Images

  Viaplay Xtra is het lineaire kanaal van streamingdienst Viaplay dat bij beschikbaar is Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. Niet omdat Viaplay dit zelf ambieerde. Het waren deze providers zelf die bij Viaplay begin dit jaar aan de bel trokken. De providers zagen – naar nu blijkt zeer terecht – de bui al hangen. Het populaire Formule 1 alleen via een app bij Nederlanders in de huiskamer brengen, dat was in hun ogen vragen om grote problemen. Vanaf het eerste moment dat Max Verstappen en 24 andere coureurs hun racemonsters wereldwijd over circuits reden, was al duidelijk dat de angst van de providers gegrond was. Zonder het lineaire kanaal Viaplay Xtra was de toch al minder goede reputatie van Viaplay in Nederland nog meer beschadigd.

   

  Communicatie

  In eerste instantie zou Viaplay Xtra tot de zomerstop van Formule 1 bij de providers beschikbaar blijven. Dit werd verlengd tot het einde van het Formule 1-seizoen, en dan alleen met live Formule 1-content tijdens raceweekends. Maar nu gooit Viaplay in de winterstop het roer volledig om. Op Viaplay Xtra wordt tijdens de wintermaandenregelmatig content uitgezonden. Niet alleen over Formule 1, maar ook live verslag van andere sporten. Zelfs entertainment in de vorm van programma’s zijn onderdeel van de programmering van Viaplay Xtra. Niets op aan te merken, ware het niet dat Viaplay officieel in geen enkele verklaring melding heeft gemaakt dat Viaplay Xtra ook tijdens de wintermaanden bij providers beschikbaar blijft. Laat staan dat het Zweedse bedrijf duidelijkheid heeft gegeven of de Formule 1 volgend jaar eveneens op Viaplay Xtra wordt uitgezonden. Bronnen melden Totaal TV overigens dat de kans hierop groot is.

   

  WK Darts

  De komende weken is op Viaplay Xtra het PDC WK Darts volledig live te volgen. Vrijwel dagelijks wordt gedurende de laatste dagen van het jaar urenlang live dartswedstrijden op dit lineaire kanaal uitgezonden. De ontknoping – de finale – vindt na het afsteken van het vuurwerk in het nieuwe jaar plaats. Mogelijk laat Viaplay de kijkers binnenkort weten wat er in de komende periode op Viaplay Xtra wordt uitgezonden. Maar dan nog bereikt de streamingdienst met een dergelijke notificatie nog steeds niet alle – naar eigen zeggen meer dan een miljoen - abonnees die het in Nederland heeft.

  ViaplayViaplay XtraViaplay GrouplineairstreamingdienstOTTonline

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview