Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay zorgt opnieuw voor onvrede bij sportliefhebbers

  Sport achter de betaalmuur. Het is iets waar steeds meer sportliefhebbers mee te maken krijgen. Ook handbal is bij Viaplay alleen tegen betaling live te volgen.
  Jarco Kriek
  16 januari 2023
  comments 9
  Viaplay zorgt opnieuw voor onvrede bij sportliefhebbers
  Foto Getty Images

  Wie de prestaties van de Nederlandse handbalmannen op het WK live wil volgen, moet een abonnement op Viaplay" target="_blank">Viaplay afsluiten. Bij deze streamingdienst zijn dan direct alle overige wedstrijden van dit mondiale sportevenement live te volgen. Waar voorheen internationale handbaltoernooien op Ziggo Sport werden uitgezonden, zijn de uitzendrechten nu alleen op Viaplay te zien. Bij Ziggo werden de internationale handbaltoernooien in ruim 3,7 miljoen huishoudens zonder extra kosten via het digitale basiskanaal Ziggo Sport aangeboden. Abonnees van KPN, T-Mobile, Delta of Caiway moesten wel extra betalen om naar internationaal handbal te kijken.

   

  Iedereen

  Nu de uitzendrechten naar Viaplay zijn gegaan, moet echt iedere Nederlander betalen om naar handbal te kijken. Een abonnement op deze streamingdienst kost €13,99 per maand. Maar daarmee kan ook naar andere sporten worden gekeken, zoals Formule 1, darts en voetbal. Daarnaast biedt Viaplay binnen het abonnement een entertainmentaanbod met films, series en documentaires.

   

  Minder kijkers

  Maar volgens Handbal Inside is er onder veel handballiefhebbers onvrede ontstaan doordat ook hun sport nu achter de betaalmuur is verdwenen. Net als bij eerder Formule 1, darts en voetbal kan dit betekenen dat minder Nederlanders deze sporten live gaan volgen. Vorige maand haalde sportmarketeer Chris Woerts al uit richting Viaplay omdat het de finale van het WK Darts met hierin Michael van Gerwen niet gratis aan alle Nederlanders aanbood. Tevens stelden velen dat darts in Nederland veel minder wordt bekeken sinds de overstap van RTL 7 naar Viaplay. Daarbij wordt tevens gesteld dat dit de populariteit van deze sport op langere termijn kan schaden.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstbetaalmuurhandbal

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)