Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay zwalkt: plots toch weer jaarabonnement

  Viaplay blijkt het beleid in 2024 op meerdere punten gewijzigd te hebben. De streamingdienst komt terug op het schrappen van de jaarabonnementen.
  Jarco Kriek
  22 januari 2024
  comments 3
  Viaplay zwalkt: plots toch weer jaarabonnement
  Foto Getty Images

  Viaplay bevestigde in september dat het met de verkoop van jaarabonnementen was gestopt. Abonnees met een aflopend jaarabonnement kregen te horen dat verlenging alleen mogelijk was op basis van afname van een – veel – duurder maandabonnement. In enkele gevallen bedroeg de prijsstijging door het afschaffen van het jaarabonnement bijna 50 procent.

   

  Alles anders

  Maar Viaplay van 2023 en Viaplay van 2024 lijken twee verschillende bedrijven. Bij moederbedrijf Viaplay Group zijn belangrijke wijzigingen doorgevoerd en er is met steun van Canal+ en PPF getracht de zaken financieel weer op de rails te krijgen. Ook in Nederland zijn er voor abonnees belangrijke wijzigingen. Zo blijkt Viaplay vier maanden na het stoppen van het jaarabonnement toch weer met het aanbieden van een dergelijk abonnement te zijn begonnen.

   

  Korting

  Viaplay biedt namelijk een abonnement aan met een korting van 20 procent met een contractvaste periode van twaalf maanden. De normale maandprijs van een Viaplay-abonnement bedraagt €15,99. Bij de huidige actie met het jaarabonnement moet de abonnee maandelijks €12,79 aan de streamingdienst overmaken. De totale kosten voor het jaarabonnement komen hierdoor op €153,48 uit. Dit is duurder dan het vorige jaarabonnement. Viaplay bood dit aan voor €125,88 in de vorm van twaalf maandelijkse termijnen van €10,49. Het voordeligere abonnement is alleen direct bij Viaplay verkrijgbaar, en dus niet bij de providers Ziggo, KPN, Odido, Delta, Caiway en Solcon

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstabonnementkorting

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview