Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland doet wat Viaplay niet doet: groeien

  Veel streamingdiensten in Nederland hebben het moeilijk en zien het aantal abonnees dalen. Dit is echter niet het geval bij Videoland.
  Jarco Kriek
  8 augustus 2023
  comments 2
  Videoland doet wat Viaplay niet doet: groeien

  Uit de financiële cijfers van het tweede kwartaal van RTL Nederland blijkt dat Videoland in de maanden april, mei en juni 25.000 nieuwe abonnees wist te werven. Hierdoor kwam de abonneestijging in de eerste zes maanden van dit jaar op 47.000 uit. Kijken we langer terug dan bedraagt de stijging van het aantal abonnees de afgelopen twaalf maanden 189.000. Videoland presteert beter dan andere streamingdiensten zoals Viaplay die het aantal abonnees zag afnemen.

   

  Reclame

  Videoland is wel één van de weinige pluspunten in het kwartaalverslag van RTL Nederland. De omzet van het mediabedrijf daalde met vijf procent. Ook de winst ging in een vrije val naar beneden en verdampte met bijna twintig procent. Dit komt hoofdzakelijk door tegenvallende reclame-inkomsten. En dit is ook weer slecht nieuws voor Viaplay Group. Deze trend is namelijk niet alleen in Nederland, maar in alle Europese activiteiten van RTL Group zichtbaar. RTL Group verwacht dat dit jaar geen verandering in dalende reclame-inkomsten komt. En dit betekent dat naar alle waarschijnlijkheid ook Viaplay Group op de Scandinavische thuismarkt hiermee rekening moeten houden.

  RTLRTL NederlandRTL GroupVideolandonlineOTTstreamingdienstkwartaalcijfersfilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)