Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland doet wat Viaplay niet doet: groeien

  Veel streamingdiensten in Nederland hebben het moeilijk en zien het aantal abonnees dalen. Dit is echter niet het geval bij Videoland.
  Jarco Kriek
  8 augustus 2023
  comments 2
  Videoland doet wat Viaplay niet doet: groeien

  Uit de financiële cijfers van het tweede kwartaal van RTL Nederland blijkt dat Videoland in de maanden april, mei en juni 25.000 nieuwe abonnees wist te werven. Hierdoor kwam de abonneestijging in de eerste zes maanden van dit jaar op 47.000 uit. Kijken we langer terug dan bedraagt de stijging van het aantal abonnees de afgelopen twaalf maanden 189.000. Videoland presteert beter dan andere streamingdiensten zoals Viaplay die het aantal abonnees zag afnemen.

   

  Reclame

  Videoland is wel één van de weinige pluspunten in het kwartaalverslag van RTL Nederland. De omzet van het mediabedrijf daalde met vijf procent. Ook de winst ging in een vrije val naar beneden en verdampte met bijna twintig procent. Dit komt hoofdzakelijk door tegenvallende reclame-inkomsten. En dit is ook weer slecht nieuws voor Viaplay Group. Deze trend is namelijk niet alleen in Nederland, maar in alle Europese activiteiten van RTL Group zichtbaar. RTL Group verwacht dat dit jaar geen verandering in dalende reclame-inkomsten komt. En dit betekent dat naar alle waarschijnlijkheid ook Viaplay Group op de Scandinavische thuismarkt hiermee rekening moeten houden.

  RTLRTL NederlandRTL GroupVideolandonlineOTTstreamingdienstkwartaalcijfersfilmsseries

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)