Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland ziet bereik groeien: naar schatting twee miljoen huishoudens

  Het gaat goed met Videoland. De streamingdienst van RTL Nederland kan zich goed staande houden in een markt waar de concurrentie blijft groeien. Dit blijkt uit kwartaalcijfers van RTL Group.
  Jarco Kriek
  16 maart 2023
  comments 2
  Videoland ziet bereik groeien: naar schatting twee miljoen huishoudens

  Na de komst van Viaplay en HBO Max in Nederland – nu bijna een jaar geleden – leek Videoland de toenemende concurrentie niet goed aan te kunnen. In eerste instantie daalde het aantal abonnees, maar daarna keerde het tij voor de streamingdienst van RTL Nederland. Videoland groeit nu weer als kool. 

   

  Accountsharing

  Videoland is in het laatste kwartaal van 2022 doorgegroeid naar 1,2 miljoen abonnees. Dit is een toename van bijna 100.000 abonnees in drie maanden tijd. Bij het einde van het derde kwartaal bedroeg het aantal betalende klanten nog 1,09 miljoen. Omdat bij twee van de drie Videoland-abonnementsvormen gelijktijdig meerdere apparaten kunnen worden gebruikt, kunnen abonnees hun account delen met een ander. Bij het meest verkochte abonnement kan met maximaal twee apparaten gelijktijdig gekeken worden. Bij het duurste abonnement zelfs met vier apparaten. Alleen met het goedkoopste abonnement kan slechts met een apparaat gekeken worden. Door de mogelijkheid van accountsharing ligt het huishoudenbereik van Videoland hoger dan 1,2 miljoen en overschrijdt het naar verwachting de twee miljoen huishoudens.

  VideolandRTL NederlandOTTonlinestreamingdienstkwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Avastars

  Avastars
  SBS 6 om 20:30 uur
  Hoewel juryleden Nick & Simon, Dan Karaty en Nicky Romero de Avastars ‘uniek, fris en van een hoog niveau’ vonden, was de kijker een stuk minder onder de indruk van de dansende en zingende virtuele poppetjes. Nadat het soortgelijke Alter Ego in 2021 al flopte aan de overkant van de Grote Plas, bleek ook Avastars een flinke zeper. In het slot­­­akkoord gaan de vier finalisten nog één keer de strijd met elkaar aan. Wie gaat er vandoor met de titel en neemt een single én videoclip op met Davina Michelle?

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)