Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland ziet bereik groeien: naar schatting twee miljoen huishoudens

  Het gaat goed met Videoland. De streamingdienst van RTL Nederland kan zich goed staande houden in een markt waar de concurrentie blijft groeien. Dit blijkt uit kwartaalcijfers van RTL Group.
  Jarco Kriek
  16 maart 2023
  comments 2
  Videoland ziet bereik groeien: naar schatting twee miljoen huishoudens

  Na de komst van Viaplay en HBO Max in Nederland – nu bijna een jaar geleden – leek Videoland de toenemende concurrentie niet goed aan te kunnen. In eerste instantie daalde het aantal abonnees, maar daarna keerde het tij voor de streamingdienst van RTL Nederland. Videoland groeit nu weer als kool. 

   

  Accountsharing

  Videoland is in het laatste kwartaal van 2022 doorgegroeid naar 1,2 miljoen abonnees. Dit is een toename van bijna 100.000 abonnees in drie maanden tijd. Bij het einde van het derde kwartaal bedroeg het aantal betalende klanten nog 1,09 miljoen. Omdat bij twee van de drie Videoland-abonnementsvormen gelijktijdig meerdere apparaten kunnen worden gebruikt, kunnen abonnees hun account delen met een ander. Bij het meest verkochte abonnement kan met maximaal twee apparaten gelijktijdig gekeken worden. Bij het duurste abonnement zelfs met vier apparaten. Alleen met het goedkoopste abonnement kan slechts met een apparaat gekeken worden. Door de mogelijkheid van accountsharing ligt het huishoudenbereik van Videoland hoger dan 1,2 miljoen en overschrijdt het naar verwachting de twee miljoen huishoudens.

  VideolandRTL NederlandOTTonlinestreamingdienstkwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP Waku Waku

  Waku Waku
  NPO 3 om 18:21 uur
  Jarenlang werd Waku Waku gepresenteerd door Rob Fruithof, de quizmaster die vorige maand op 71-jarige leeftijd overleed. De dieren- en natuurquiz keerde vorig jaar terug op tv, met dit keer Sosha Duysker aan het roer. In het tweede seizoen doen onder andere Bracha van ­Doesburgh, Roy Donders, Nicolette Kluijver en Steven Kazàn een poging om met hun flora- en faunakennis zoveel mogelijk aapjes bij elkaar te sprokkelen. De winnaar maakt kans op 1500 euro voor een goed doel.

  TV-TIP Ice Road Rescue

  Ice Road Rescue
  National Geographic om 19:35 uur
  Thord Paulsen heeft zich alvast warm ingepakt voor het zevende seizoen van Ice Road Rescue en dat is maar goed ook. Vanwege een koude winter vol zware stormen, regenbuien en dikke ladingen sneeuw krijgen de helden van de gladde weg het lastiger dan ooit. Thord en collega Bjørn hebben veel meegemaakt, maar in dit seizoen hebben ze de zwaarste klussen uit hun carrière. De mannen moeten daardoor nog meer op elkaar vertrouwen. In het noorden heeft Jo Roger het ook zwaar en heeft hij de hulp van Stig nodig, maar is deze beginneling klaar voor het echte werk?

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)