Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland voert prijsverhoging door

  Videoland gaat de prijs van twee abonnementen voor bestaande klanten verhogen. Nieuwe klanten gaan per direct de nieuwe abonnementsprijs betalen.
  Jarco Kriek
  16 december 2021
  comments 5
  Videoland voert prijsverhoging door

  Videoland is de Nederlandse streamingdienst die in handen van RTL Nederland is. Met een abonnement kan niet alleen onbeperkt naar films en volledige seizoenen van series gekeken worden. Ook eerder op RTL-zenders uitgezonden content kan na lineaire uitzending reclamevrij teruggekeken worden. Tevens is het mogelijk om van enkele series en programma’s afleveringen vooruit te kijken. Videoland heeft in Nederland meer dan een miljoen abonnees. De nadruk bij de aangeboden content ligt op Nederlandse producties, waarbij RTL Nederland ook exclusieve titels – Videoland Originals – voor de streamingdienst laat maken.

   

  Euro duurder

  Videoland heeft aangekondigd de prijs van de twee meest verkochte abonnementen met een euro per maand te verhogen. De prijsverhoging wordt op 18 januari doorgevoerd. Het Videoland Plus-abonnement waarmee met twee apparaten gelijktijdig reclamevrij gekeken kan worden, gaat van €7,99 naar €8,99 in prijs omhoog. Het uitgebreidere Premium-abonnement met vier gelijktijdige kijkmogelijkheden gaat €10,99 kosten in plaats van het huidige tarief van €9,99. Het is de tweede prijsverhoging in korte tijd voor bestaande Videoland-klanten die het Premium-abonnement kopen. Tot juli 2020 kende Videoland slechts één abonnementsvorm, het huidige Premium-abonnement met een prijsstelling van €8,99 per maand. Na de introductie van het Basis- en Plus-abonnement ging de prijs van het Premium-abonnement voor bestaande klanten na korte tijd met een euro in prijs omhoog. Daar komt dus nu weer een euro per maand bij. De prijs van het Basis-abonnement – kijken op één apparaat met reclame – blijft overigens ongewijzigd, namelijk €4,99 per maand.

   

  Meer exclusieve content

  RTL Nederland zegt dat een prijsverhoging bij Videoland noodzakelijk is om ‘nog meer exclusieve films, series en documentaires’ aan te kunnen bieden. Netflix verhoogde in oktober ook al de abonnementsprijzen in Nederland. Zowel Netflix als Videoland kopen een aanzienlijk deel van de beschikbare content in. Omdat steeds meer contenteigenaren eigen streamingdiensten in de markt zetten, wordt het aanbod van films en series die aangekocht kunnen worden schaarser en hierdoor dus ook duurder. Dit is onder meer bij Disney (Disney+), WarnerMedia (HBO Max) en ViacomCBS (Sky Showtime) het geval. Om het aanbod toch uit te breiden en om onderscheidend te kunnen blijven, laten Netflix en Videoland meer eigen en dus exclusieve content maken. Ook dit zorgt voor hogere uitgaven en dus worden abonnementsprijzen verhoogd.

  RTLRTL NederlandVideolandabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)