Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland voert prijsverhoging door

  Videoland gaat de prijs van twee abonnementen voor bestaande klanten verhogen. Nieuwe klanten gaan per direct de nieuwe abonnementsprijs betalen.
  Jarco Kriek
  16 december 2021
  comments 5
  Videoland voert prijsverhoging door

  Videoland is de Nederlandse streamingdienst die in handen van RTL Nederland is. Met een abonnement kan niet alleen onbeperkt naar films en volledige seizoenen van series gekeken worden. Ook eerder op RTL-zenders uitgezonden content kan na lineaire uitzending reclamevrij teruggekeken worden. Tevens is het mogelijk om van enkele series en programma’s afleveringen vooruit te kijken. Videoland heeft in Nederland meer dan een miljoen abonnees. De nadruk bij de aangeboden content ligt op Nederlandse producties, waarbij RTL Nederland ook exclusieve titels – Videoland Originals – voor de streamingdienst laat maken.

   

  Euro duurder

  Videoland heeft aangekondigd de prijs van de twee meest verkochte abonnementen met een euro per maand te verhogen. De prijsverhoging wordt op 18 januari doorgevoerd. Het Videoland Plus-abonnement waarmee met twee apparaten gelijktijdig reclamevrij gekeken kan worden, gaat van €7,99 naar €8,99 in prijs omhoog. Het uitgebreidere Premium-abonnement met vier gelijktijdige kijkmogelijkheden gaat €10,99 kosten in plaats van het huidige tarief van €9,99. Het is de tweede prijsverhoging in korte tijd voor bestaande Videoland-klanten die het Premium-abonnement kopen. Tot juli 2020 kende Videoland slechts één abonnementsvorm, het huidige Premium-abonnement met een prijsstelling van €8,99 per maand. Na de introductie van het Basis- en Plus-abonnement ging de prijs van het Premium-abonnement voor bestaande klanten na korte tijd met een euro in prijs omhoog. Daar komt dus nu weer een euro per maand bij. De prijs van het Basis-abonnement – kijken op één apparaat met reclame – blijft overigens ongewijzigd, namelijk €4,99 per maand.

   

  Meer exclusieve content

  RTL Nederland zegt dat een prijsverhoging bij Videoland noodzakelijk is om ‘nog meer exclusieve films, series en documentaires’ aan te kunnen bieden. Netflix verhoogde in oktober ook al de abonnementsprijzen in Nederland. Zowel Netflix als Videoland kopen een aanzienlijk deel van de beschikbare content in. Omdat steeds meer contenteigenaren eigen streamingdiensten in de markt zetten, wordt het aanbod van films en series die aangekocht kunnen worden schaarser en hierdoor dus ook duurder. Dit is onder meer bij Disney (Disney+), WarnerMedia (HBO Max) en ViacomCBS (Sky Showtime) het geval. Om het aanbod toch uit te breiden en om onderscheidend te kunnen blijven, laten Netflix en Videoland meer eigen en dus exclusieve content maken. Ook dit zorgt voor hogere uitgaven en dus worden abonnementsprijzen verhoogd.

  RTLRTL NederlandVideolandabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)