Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland voert prijsverhoging door

  Videoland gaat de prijs van twee abonnementen voor bestaande klanten verhogen. Nieuwe klanten gaan per direct de nieuwe abonnementsprijs betalen.
  Jarco Kriek
  16 december 2021
  comments 5
  Videoland voert prijsverhoging door

  Videoland is de Nederlandse streamingdienst die in handen van RTL Nederland is. Met een abonnement kan niet alleen onbeperkt naar films en volledige seizoenen van series gekeken worden. Ook eerder op RTL-zenders uitgezonden content kan na lineaire uitzending reclamevrij teruggekeken worden. Tevens is het mogelijk om van enkele series en programma’s afleveringen vooruit te kijken. Videoland heeft in Nederland meer dan een miljoen abonnees. De nadruk bij de aangeboden content ligt op Nederlandse producties, waarbij RTL Nederland ook exclusieve titels – Videoland Originals – voor de streamingdienst laat maken.

   

  Euro duurder

  Videoland heeft aangekondigd de prijs van de twee meest verkochte abonnementen met een euro per maand te verhogen. De prijsverhoging wordt op 18 januari doorgevoerd. Het Videoland Plus-abonnement waarmee met twee apparaten gelijktijdig reclamevrij gekeken kan worden, gaat van €7,99 naar €8,99 in prijs omhoog. Het uitgebreidere Premium-abonnement met vier gelijktijdige kijkmogelijkheden gaat €10,99 kosten in plaats van het huidige tarief van €9,99. Het is de tweede prijsverhoging in korte tijd voor bestaande Videoland-klanten die het Premium-abonnement kopen. Tot juli 2020 kende Videoland slechts één abonnementsvorm, het huidige Premium-abonnement met een prijsstelling van €8,99 per maand. Na de introductie van het Basis- en Plus-abonnement ging de prijs van het Premium-abonnement voor bestaande klanten na korte tijd met een euro in prijs omhoog. Daar komt dus nu weer een euro per maand bij. De prijs van het Basis-abonnement – kijken op één apparaat met reclame – blijft overigens ongewijzigd, namelijk €4,99 per maand.

   

  Meer exclusieve content

  RTL Nederland zegt dat een prijsverhoging bij Videoland noodzakelijk is om ‘nog meer exclusieve films, series en documentaires’ aan te kunnen bieden. Netflix verhoogde in oktober ook al de abonnementsprijzen in Nederland. Zowel Netflix als Videoland kopen een aanzienlijk deel van de beschikbare content in. Omdat steeds meer contenteigenaren eigen streamingdiensten in de markt zetten, wordt het aanbod van films en series die aangekocht kunnen worden schaarser en hierdoor dus ook duurder. Dit is onder meer bij Disney (Disney+), WarnerMedia (HBO Max) en ViacomCBS (Sky Showtime) het geval. Om het aanbod toch uit te breiden en om onderscheidend te kunnen blijven, laten Netflix en Videoland meer eigen en dus exclusieve content maken. Ook dit zorgt voor hogere uitgaven en dus worden abonnementsprijzen verhoogd.

  RTLRTL NederlandVideolandabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)