Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland weer in de lift

  Na twee kwartalen van abonneeverlies lijkt de streamingdienst Videoland de weg naar boven weer gevonden te hebben. Dit blijkt uit financiële cijfers van eigenaar RTL Group.
  Jarco Kriek
  5 november 2022
  comments 0
  Videoland weer in de lift

  De komst van nieuwe streamingdiensten als Viaplay en HBO Max zorgde voor abonneeverlies bij Videoland in de eerste zes maanden van dit jaar. Nu lijkt Videoland echter de weg naar boven weer gevonden te hebben. Uit financiële cijfers van RTL Group blijkt dat in het derde kwartaal het aantal abonnees van Videoland naar 1,109 miljoen is gestegen. Dit is een stijging van 30.000 in drie maanden. Het huidige aantal abonnees is nog wel lager dan begin dit jaar, toen de abonneeteller op 1,136 miljoen stond.

   

  Content

  RTL Group schrijft de stijging van de verkoop van abonnementen vooral toe aan de uitbreiding van content. Zo zijn de Glory kickboksevenementen sinds september bij Videoland te zien. Ook benoemt RTL Group de serie Mocro Maffia en het vijfde seizoen van de serie The Handmaid’s Tale als aanjager van de abonneegroei. Een wijziging van strategie kan in de komende maanden voor een verdere abonneegroei zorgen. Zo verdwijnt het gratis aanbod van RTL XL en zijn programma’s voortaan alleen nog voor langere tijd terug te kijken met een abonnement van Videoland en NLZIET.

   

  Providers

  Bij tv-providers als Ziggo, KPN en T-Mobile kunnen via de tv-gids eerder uitgezonden programma’s op de lineaire kanalen nog wel tot zeven dagen teruggekeken worden. Bij nieuwe distributieovereenkomsten moeten providers echter extra betalen om hun abonnees zelf programma’s te laten opnemen. De stijgende kosten waren voor Canal Digitaal de aanleiding om het opnemen onmogelijk te maken. De beperkende maatregelen kunnen gunstig zijn voor de abonneegroei bij Videoland.

  RTL NederlandRTL GroupRTLkwartaalcijfersOTTstreamingdienstonline

  Reacties