Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland weer in de lift

  Na twee kwartalen van abonneeverlies lijkt de streamingdienst Videoland de weg naar boven weer gevonden te hebben. Dit blijkt uit financiële cijfers van eigenaar RTL Group.
  Jarco Kriek
  5 november 2022
  comments 0
  Videoland weer in de lift

  De komst van nieuwe streamingdiensten als Viaplay en HBO Max zorgde voor abonneeverlies bij Videoland in de eerste zes maanden van dit jaar. Nu lijkt Videoland echter de weg naar boven weer gevonden te hebben. Uit financiële cijfers van RTL Group blijkt dat in het derde kwartaal het aantal abonnees van Videoland naar 1,109 miljoen is gestegen. Dit is een stijging van 30.000 in drie maanden. Het huidige aantal abonnees is nog wel lager dan begin dit jaar, toen de abonneeteller op 1,136 miljoen stond.

   

  Content

  RTL Group schrijft de stijging van de verkoop van abonnementen vooral toe aan de uitbreiding van content. Zo zijn de Glory kickboksevenementen sinds september bij Videoland te zien. Ook benoemt RTL Group de serie Mocro Maffia en het vijfde seizoen van de serie The Handmaid’s Tale als aanjager van de abonneegroei. Een wijziging van strategie kan in de komende maanden voor een verdere abonneegroei zorgen. Zo verdwijnt het gratis aanbod van RTL XL en zijn programma’s voortaan alleen nog voor langere tijd terug te kijken met een abonnement van Videoland en NLZIET.

   

  Providers

  Bij tv-providers als Ziggo, KPN en T-Mobile kunnen via de tv-gids eerder uitgezonden programma’s op de lineaire kanalen nog wel tot zeven dagen teruggekeken worden. Bij nieuwe distributieovereenkomsten moeten providers echter extra betalen om hun abonnees zelf programma’s te laten opnemen. De stijgende kosten waren voor Canal Digitaal de aanleiding om het opnemen onmogelijk te maken. De beperkende maatregelen kunnen gunstig zijn voor de abonneegroei bij Videoland.

  RTL NederlandRTL GroupRTLkwartaalcijfersOTTstreamingdienstonline

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)