Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Videoland zet volledig in op Nederlandse dramaseries

    Het is voor RTL Nederland duidelijk dat de eigen streamingdienst Videoland de slag met internationale content niet kan winnen van grote spelers als Netflix, Disney+ en HBO Max.
    Jarco Kriek
    10 september 2022
    comments 2
    Videoland zet volledig in op Nederlandse dramaseries
    Foto Getty Images

    Videoland richt de focus de komende jaren dan ook volledig op het uitbreiden van lokale Nederlands content. Videoland-abonnees kunnen vooral een uitbreiding van het aantal Nederlandse dramaseries verwachten. Zo staat het leven van de Nederlandse voetbalicoon Marco van Basten centraal in een Videoland Original dramaserie die in 2025 bij de streamingdienst te zien is.

     

    Meer drama

    Tot de komst van de serie over Van Basten kunnen Videoland-abonnees zich verheugen op veel nieuwe dramatitels. Zo breidt Videoland in ieder geval één keer per maand uit met een nieuwe films of series in dit genre. Onder meer de titels Moedermaffia, Sleepers, Judas II: Dagboek van een getuige en Incognito staan op de rol om in de komende periode een première op Videoland te krijgen.

     

    Abonneeverlies

    Het is voor Videoland noodzaak om een meer thematische toekomst na te streven. Dat hierbij voor lokale Nederlands content gekozen is, kan niet anders dan begrijpelijk worden omschreven. Het aantal Nederlandse titels bij concurrerende internationale streamingdiensten als Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Viaplay en binnenkort ook SkyShowtime is dermate klein dat Videoland voor de liefhebber van Nederlandse films en series een goede aanvulling kan zijn op overige tv- en videodiensten, zoals die van Ziggo, KPN en genoemde internationale streamingdiensten. Videoland moet het roer ook noodgedwongen omgooien. Door het internationale streaminggeweld heeft Videoland dit jaar voor het eerst sinds de marktintroductie te maken met klantverlies. Dit jaar zegden al tienduizenden abonnees het abonnement op.

     

    Nederland VOD-platform

    “Investeren in nieuwe en originele dramaproducties blijft één van onze speerpunten, want Nederlands drama is een van de drijvende krachten achter de groei van Videoland. Inmiddels kunnen ruim 1,1 miljoen betalende abonnees van onze Originals genieten. Hiermee zijn we het grootste puur Nederlandse VOD-platform, waarmee we meer dan drie miljoen mensen bereiken. We willen nog meer actuele verhalen van eigen bodem vertellen, waar iedereen zich in herkent. Daar maken we dit najaar een start mee door iedere maand een nieuwe dramatitel te brengen”, onderbouwt Peter van der Vorst als Directeur Content van RTL Nederland de nieuwe weg die Videoland is ingeslagen.

    RTLRTL NederlandVideolandOTTonlinestreamingdienstfilmsseriescontentcontentaanbod

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview