Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland zet volledig in op Nederlandse dramaseries

  Het is voor RTL Nederland duidelijk dat de eigen streamingdienst Videoland de slag met internationale content niet kan winnen van grote spelers als Netflix, Disney+ en HBO Max.
  Jarco Kriek
  10 september 2022
  comments 2
  Videoland zet volledig in op Nederlandse dramaseries
  Foto Getty Images

  Videoland richt de focus de komende jaren dan ook volledig op het uitbreiden van lokale Nederlands content. Videoland-abonnees kunnen vooral een uitbreiding van het aantal Nederlandse dramaseries verwachten. Zo staat het leven van de Nederlandse voetbalicoon Marco van Basten centraal in een Videoland Original dramaserie die in 2025 bij de streamingdienst te zien is.

   

  Meer drama

  Tot de komst van de serie over Van Basten kunnen Videoland-abonnees zich verheugen op veel nieuwe dramatitels. Zo breidt Videoland in ieder geval één keer per maand uit met een nieuwe films of series in dit genre. Onder meer de titels Moedermaffia, Sleepers, Judas II: Dagboek van een getuige en Incognito staan op de rol om in de komende periode een première op Videoland te krijgen.

   

  Abonneeverlies

  Het is voor Videoland noodzaak om een meer thematische toekomst na te streven. Dat hierbij voor lokale Nederlands content gekozen is, kan niet anders dan begrijpelijk worden omschreven. Het aantal Nederlandse titels bij concurrerende internationale streamingdiensten als Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Viaplay en binnenkort ook SkyShowtime is dermate klein dat Videoland voor de liefhebber van Nederlandse films en series een goede aanvulling kan zijn op overige tv- en videodiensten, zoals die van Ziggo, KPN en genoemde internationale streamingdiensten. Videoland moet het roer ook noodgedwongen omgooien. Door het internationale streaminggeweld heeft Videoland dit jaar voor het eerst sinds de marktintroductie te maken met klantverlies. Dit jaar zegden al tienduizenden abonnees het abonnement op.

   

  Nederland VOD-platform

  “Investeren in nieuwe en originele dramaproducties blijft één van onze speerpunten, want Nederlands drama is een van de drijvende krachten achter de groei van Videoland. Inmiddels kunnen ruim 1,1 miljoen betalende abonnees van onze Originals genieten. Hiermee zijn we het grootste puur Nederlandse VOD-platform, waarmee we meer dan drie miljoen mensen bereiken. We willen nog meer actuele verhalen van eigen bodem vertellen, waar iedereen zich in herkent. Daar maken we dit najaar een start mee door iedere maand een nieuwe dramatitel te brengen”, onderbouwt Peter van der Vorst als Directeur Content van RTL Nederland de nieuwe weg die Videoland is ingeslagen.

  RTLRTL NederlandVideolandOTTonlinestreamingdienstfilmsseriescontentcontentaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview