Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland zet volledig in op Nederlandse dramaseries

  Het is voor RTL Nederland duidelijk dat de eigen streamingdienst Videoland de slag met internationale content niet kan winnen van grote spelers als Netflix, Disney+ en HBO Max.
  Jarco Kriek
  10 september 2022
  comments 2
  Videoland zet volledig in op Nederlandse dramaseries
  Foto Getty Images

  Videoland richt de focus de komende jaren dan ook volledig op het uitbreiden van lokale Nederlands content. Videoland-abonnees kunnen vooral een uitbreiding van het aantal Nederlandse dramaseries verwachten. Zo staat het leven van de Nederlandse voetbalicoon Marco van Basten centraal in een Videoland Original dramaserie die in 2025 bij de streamingdienst te zien is.

   

  Meer drama

  Tot de komst van de serie over Van Basten kunnen Videoland-abonnees zich verheugen op veel nieuwe dramatitels. Zo breidt Videoland in ieder geval één keer per maand uit met een nieuwe films of series in dit genre. Onder meer de titels Moedermaffia, Sleepers, Judas II: Dagboek van een getuige en Incognito staan op de rol om in de komende periode een première op Videoland te krijgen.

   

  Abonneeverlies

  Het is voor Videoland noodzaak om een meer thematische toekomst na te streven. Dat hierbij voor lokale Nederlands content gekozen is, kan niet anders dan begrijpelijk worden omschreven. Het aantal Nederlandse titels bij concurrerende internationale streamingdiensten als Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Viaplay en binnenkort ook SkyShowtime is dermate klein dat Videoland voor de liefhebber van Nederlandse films en series een goede aanvulling kan zijn op overige tv- en videodiensten, zoals die van Ziggo, KPN en genoemde internationale streamingdiensten. Videoland moet het roer ook noodgedwongen omgooien. Door het internationale streaminggeweld heeft Videoland dit jaar voor het eerst sinds de marktintroductie te maken met klantverlies. Dit jaar zegden al tienduizenden abonnees het abonnement op.

   

  Nederland VOD-platform

  “Investeren in nieuwe en originele dramaproducties blijft één van onze speerpunten, want Nederlands drama is een van de drijvende krachten achter de groei van Videoland. Inmiddels kunnen ruim 1,1 miljoen betalende abonnees van onze Originals genieten. Hiermee zijn we het grootste puur Nederlandse VOD-platform, waarmee we meer dan drie miljoen mensen bereiken. We willen nog meer actuele verhalen van eigen bodem vertellen, waar iedereen zich in herkent. Daar maken we dit najaar een start mee door iedere maand een nieuwe dramatitel te brengen”, onderbouwt Peter van der Vorst als Directeur Content van RTL Nederland de nieuwe weg die Videoland is ingeslagen.

  RTLRTL NederlandVideolandOTTonlinestreamingdienstfilmsseriescontentcontentaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)