Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland zet volledig in op Nederlandse dramaseries

  Het is voor RTL Nederland duidelijk dat de eigen streamingdienst Videoland de slag met internationale content niet kan winnen van grote spelers als Netflix, Disney+ en HBO Max.
  Jarco Kriek
  10 september 2022
  comments 2
  Videoland zet volledig in op Nederlandse dramaseries
  Foto Getty Images

  Videoland richt de focus de komende jaren dan ook volledig op het uitbreiden van lokale Nederlands content. Videoland-abonnees kunnen vooral een uitbreiding van het aantal Nederlandse dramaseries verwachten. Zo staat het leven van de Nederlandse voetbalicoon Marco van Basten centraal in een Videoland Original dramaserie die in 2025 bij de streamingdienst te zien is.

   

  Meer drama

  Tot de komst van de serie over Van Basten kunnen Videoland-abonnees zich verheugen op veel nieuwe dramatitels. Zo breidt Videoland in ieder geval één keer per maand uit met een nieuwe films of series in dit genre. Onder meer de titels Moedermaffia, Sleepers, Judas II: Dagboek van een getuige en Incognito staan op de rol om in de komende periode een première op Videoland te krijgen.

   

  Abonneeverlies

  Het is voor Videoland noodzaak om een meer thematische toekomst na te streven. Dat hierbij voor lokale Nederlands content gekozen is, kan niet anders dan begrijpelijk worden omschreven. Het aantal Nederlandse titels bij concurrerende internationale streamingdiensten als Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Viaplay" target="_blank">Viaplay en binnenkort ook SkyShowtime is dermate klein dat Videoland voor de liefhebber van Nederlandse films en series een goede aanvulling kan zijn op overige tv- en videodiensten, zoals die van Ziggo, KPN en genoemde internationale streamingdiensten. Videoland moet het roer ook noodgedwongen omgooien. Door het internationale streaminggeweld heeft Videoland dit jaar voor het eerst sinds de marktintroductie te maken met klantverlies. Dit jaar zegden al tienduizenden abonnees het abonnement op.

   

  Nederland VOD-platform

  “Investeren in nieuwe en originele dramaproducties blijft één van onze speerpunten, want Nederlands drama is een van de drijvende krachten achter de groei van Videoland. Inmiddels kunnen ruim 1,1 miljoen betalende abonnees van onze Originals genieten. Hiermee zijn we het grootste puur Nederlandse VOD-platform, waarmee we meer dan drie miljoen mensen bereiken. We willen nog meer actuele verhalen van eigen bodem vertellen, waar iedereen zich in herkent. Daar maken we dit najaar een start mee door iedere maand een nieuwe dramatitel te brengen”, onderbouwt Peter van der Vorst als Directeur Content van RTL Nederland de nieuwe weg die Videoland is ingeslagen.

  RTLRTL NederlandVideolandOTTonlinestreamingdienstfilmsseriescontentcontentaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  De moord op Murray Hayes stelt Lewis en zijn sidekick Hathaway voor een raadsel. De professor had kort voor zijn dood voor een godsvermogen het originele manuscript van een gedicht gekocht en die aankoop lijkt hem fataal te zijn geworden. Terwijl het duo in de zaak duikt, wordt het in de wielen gereden door amateurspeurneus Michelle Maraber.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het piepkleine Zeeuwse gehucht Baarland is het strijdtoneel van een jarenlange rel over een brandgang. Volgens Adrie hebben zijn buren het vehikel tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks z’n kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt bereikt en is het de hoogste tijd dat Viktor en de besnorde brandjesblusser als de brandweer naar Zeeland vertrekken.

  Interview

  • *

   Floortje Dessing

   Floortje gaat mee

   Floortje Dessing rijdt met prijswinnend fotograaf Jasper Doest mee van Nederland naar Nepal, om onderweg verhalen vast te leggen over de relatie tussen mens en dier.
   Reacties0 reactie(s)