Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Vlaamse versie Ziggo Mediabox Next kan geen reclame meer doorspoelen

  Telenet heeft nieuwe firmware in de Vlaamse variant van Mediabox Next geactiveerd waarbij het doorspoelen van reclame niet meer mogelijk is.
  Jarco Kriek
  30 september 2021
  comments 9
  Vlaamse versie Ziggo Mediabox Next kan geen reclame meer doorspoelen

  De wijziging is nu alleen nog bij Telenet doorgevoerd. Maar omdat het om een nieuw reclamemodel voor de Vlaamse tv-markt gaat, volgen binnenkort meer distributeurs waaronder Proximus en Orange. Het niet meer kunnen doorspoelen bij (een deel van) reclames geldt zowel bij terugkijken via de tv-gids (Replay TV) als door abonnees zelf opgenomen programma’s. In het laatste geval wordt een niet doorspoelbare reclame van een minuut voor het begin van het terugkijken van het opgenomen programma getoond.

   

  Doorspoelrestrictie

  België is een voorloper met het invoeren van een verbod op het doorspoelen van reclame bij programma’s die uitgesteld worden bekeken. De doorspoelrestrictie geldt in eerste instantie alleen voor de commerciële tv-zenders van DPG Media en SBS. Dit zijn VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM Gold, Play4, Play5, Play6 en Play7. In een later stadium volgen andere Belgische zenders waaronder de publieke VRT-zenders Eén en Canvas.

   

  Telenet

  De doorspoelrestrictie is ingegaan voor bijna een kwart miljoen Telenet-klanten die gebruik van de nieuwe veelzijdige Belgische variant van Ziggo Mediabox Next maken. Dit wil overigens zeker niet zeggen dat Nederlandse Ziggo-klanten die van Mediabox Next gebruikmaken binnenkort ook met een dergelijke doorspoelrestrictie te maken krijgen. In Nederland is een verbod van doorspoelen van reclame bij zelf opgenomen programma’s voorlopig nog niet aan de orde.

  TelenetZiggoVodafonzeZiggoMediabox Nextreclamedoorspoelen

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)