Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  VOD via smartphones wint aan populariteit

  Uit onderzoek van videoanalysebedrijf NPAW blijkt dat er een verschuiving plaatsvindt in de consumptie van video-on-demand content. Hoewel televisie populair blijft als apparaat, wint de smartphone terrein.
  Gijsbert de Fokkert
  25 april 2022
  comments 0
  VOD via smartphones wint aan populariteit
  Getty Images

  Het komt niet als donderslag bij heldere hemel, maar zo zwart op wit staat het toch wel schrijnend: smartphones winnen aan populariteit bij de consumptie van on-demand videocontent. De mobiele telefoon zag ‘zijn’ marktaandeel in een jaar tijd groeien van 21 naar 26 procent. Televisie bleef met 41 procent het meest populaire apparaat voor de consumptie van video-on-demand content.

   

  Laptop uit de gratie

  Opvallend is de daling bij het kijken op een laptop of desktop. PC-video-on-demand-consumptie staat nog op de derde plaats in het onderzoek, maar daalde enorm hard, zelfs twaalf procent in het vierde kwartaal van 2021. Het onderzoek van videoanalysebedrijf NPAW is vooral relevant voor schermadverteerders. Lineaire tv-reclame bereikt steeds vaker een kleinere groep mensen.

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)