Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  VOD via smartphones wint aan populariteit

  Uit onderzoek van videoanalysebedrijf NPAW blijkt dat er een verschuiving plaatsvindt in de consumptie van video-on-demand content. Hoewel televisie populair blijft als apparaat, wint de smartphone terrein.
  Gijsbert de Fokkert
  25 april 2022
  comments 0
  VOD via smartphones wint aan populariteit
  Getty Images

  Het komt niet als donderslag bij heldere hemel, maar zo zwart op wit staat het toch wel schrijnend: smartphones winnen aan populariteit bij de consumptie van on-demand videocontent. De mobiele telefoon zag ‘zijn’ marktaandeel in een jaar tijd groeien van 21 naar 26 procent. Televisie bleef met 41 procent het meest populaire apparaat voor de consumptie van video-on-demand content.

   

  Laptop uit de gratie

  Opvallend is de daling bij het kijken op een laptop of desktop. PC-video-on-demand-consumptie staat nog op de derde plaats in het onderzoek, maar daalde enorm hard, zelfs twaalf procent in het vierde kwartaal van 2021. Het onderzoek van videoanalysebedrijf NPAW is vooral relevant voor schermadverteerders. Lineaire tv-reclame bereikt steeds vaker een kleinere groep mensen.

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview