Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  VOD via smartphones wint aan populariteit

  Uit onderzoek van videoanalysebedrijf NPAW blijkt dat er een verschuiving plaatsvindt in de consumptie van video-on-demand content. Hoewel televisie populair blijft als apparaat, wint de smartphone terrein.
  Gijsbert de Fokkert
  25 april 2022
  comments 0
  VOD via smartphones wint aan populariteit
  Getty Images

  Het komt niet als donderslag bij heldere hemel, maar zo zwart op wit staat het toch wel schrijnend: smartphones winnen aan populariteit bij de consumptie van on-demand videocontent. De mobiele telefoon zag ‘zijn’ marktaandeel in een jaar tijd groeien van 21 naar 26 procent. Televisie bleef met 41 procent het meest populaire apparaat voor de consumptie van video-on-demand content.

   

  Laptop uit de gratie

  Opvallend is de daling bij het kijken op een laptop of desktop. PC-video-on-demand-consumptie staat nog op de derde plaats in het onderzoek, maar daalde enorm hard, zelfs twaalf procent in het vierde kwartaal van 2021. Het onderzoek van videoanalysebedrijf NPAW is vooral relevant voor schermadverteerders. Lineaire tv-reclame bereikt steeds vaker een kleinere groep mensen.

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Kopen zonder Kijken

  Kopen zonder Kijken
  RTL 4 om 20:30 uur
  Vera en Casper huren een flatje in de binnenstad van Leiden. Nu het tijd wordt om de vleugels uit te slaan, moet er een aantal knopen worden door­gehakt.

  TV-TIP Chateau Bijstand

  Chateau Bijstand
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het kostte heel wat gepuf, gesteun, geklaag en rollende ogen, maar voor de familie Meiland zit de maand afzien in de bijstand erop.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)