Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    VodafoneZiggo: Uitrol supersnel internet Ziggo duurt enkele jaren

    VodafoneZiggo heeft zich voor het eerst concreet uitgelaten over de tijdsduur van het gefaseerde traject waarbinnen het netwerk van de toekomst in het verzorgingsgebied van Ziggo wordt uitgerold.
    Jarco Kriek
    15 februari 2019
    comments 2
    VodafoneZiggo: Uitrol supersnel internet Ziggo duurt enkele jaren
    Foto ANP

    VodafoneZiggo CEO Jeroen Hoencamp maakte in een interview in De Telegraaf bekend dat de uitrol van het ‘netwerk van de toekomst’ enige tijd in beslag gaat nemen. "Wij zullen volgend jaar heel Utrecht overzetten op DOCSIS 3.1 en dat daarna in een paar jaar landelijk uitrollen over ons hele netwerk, dat tussen de 92 en 93 procent dekt. Dat moet de klant naast gigasnelheden ook een naadloze ervaring met mobiel opleveren", aldus Hoencamp.

     

    Gigabit internet

    Ziggo gaat in eerste instantie via de DOCSIS 3.1-techniek een maximale downloadsnelheid van 1000Mbps (1Gbps) leveren. Maar binnen deze techniek is ruimte aanwezig om zowel de down- als uploadsnelheid verder te verhogen. De technische mogelijkheden worden nog groter als binnen de DOCSIS 3.1-standaard de techniek wordt omgezet naar de Full Duplex. De verwachting is dat VodafoneZiggo na het voltooien van de volledige uitrol van het ‘netwerk van de toekomst’ de mogelijkheden voor implementatie van de DOCSIS 3.1 Full Duplex gaat onderzoeken.

    ZiggoVodafoneZiggonetwerk van de toekomstDOCSIS 3.1uitrolinternetGigabitinternetsnelheidabonnementglasvezel

    Reacties