Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    VodafoneZiggo weer koploper met prijsverhoging, ook KPN verhoogt abonnementsprijs

    VodafoneZiggo – de combinatie van Vodafone Nederland en Ziggo – is ook bij de nieuwste prijsverhoging de koploper met prijsstijging. KPN is terughoudender.
    Jarco Kriek
    6 september 2023
    comments 1
    VodafoneZiggo weer koploper met prijsverhoging, ook KPN verhoogt abonnementsprijs

    De prijs van mobiele abonnementen bij Vodafone en KPN gaat in oktober omhoog. Bij Vodafone bedraagt de prijsstijging tien procent. KPN verhoogt de prijs van abonnementen eveneens. Maar net als vorig jaar hanteert dit telecombedrijf een maximale prijsverhoging, Dit jaar is de limiet op €2,50 per maand vastgesteld. Procentueel stijgen hierdoor de prijzen van mobiele abonnementen minder dan bij Vodafone.

     

    Ziggo

    VodafoneZiggo was dit jaar ook de provider die de prijs van de abonnementen voor vaste diensten het meest liet stijgen. De gemiddelde prijsstijging bedroeg 8,5 procent. Maar de meest verkochte abonnementen gingen in veel gevallen meer in prijs omhoog tot zelfs boven de tien procent. De maximale prijsstijging in euro's bedroeg bij Ziggo €7,75 per maand. Veel meer dan KPN, dat net als nu bij de mobiele abonnementen een maximale prijsverhoging van vier euro per maand voor vaste diensten had ingesteld.

     

    Inflatiecorrectie

    Vodafone verhoogt de prijzen op 1 oktober met de door CBS vastgestelde inflatiecorrectie, die 10 procent bedraagt. Kantekening hierbij is wel dat Vodafone vorig jaar de inflatiecorrectie tot 2,7 procent beperkte omdat het een andere methode hanteert voor de periode waarover de inflatiecorrectie wordt berekend. Bij KPN bedraagt de inflatiecorrectie dit jaar 8,4 procent. De duurdere abonnementen stijgen minder in prijs omdat KPN een maximale prijsverhoging van €2,50 per maand hanteert. De prijsstijging bij zowel Vodafone als KPN geldt voor abonnementen die voor 1 juli 2023 zijn afgesloten en worden berekend over het abonnementsbedrag zonder eventuele kortingen.

    VodafoneVodafoneZiggoKPNmobielabonnementprijsverhoginginflatiecorrectie

    Reacties