Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Voorlopig geen uitbreiding HD-aanbod bij Delta en Caiway

  Ziggo is niet de enige distributeur die pas op de plaats lijkt te maken met het uitbreiden van het HD-zenderaanbod. Ook bij distributeurs Delta en Caiway is dit het geval.
  Jarco Kriek
  29 october 2021
  comments 6
  Voorlopig geen uitbreiding HD-aanbod bij Delta en Caiway

  KPN is bij de landelijke distributeurs op dit moment één van de bedrijven die de meeste zenders in HD-kwaliteit aan klanten levert. Ziggo heeft het HD-aanbod enige jaren stabiel gehouden, maar lijkt medio november meer aandacht aan HD te gaan besteden als dertien regionale tv-zenders van SD naar HD worden opgewaardeerd. Bij T-Mobile is het HD-aanbod vrijwel gelijk aan KPN, mede omdat T-Mobile op de netwerken van KPN gebruikt maakt van de wholesale-aanvoer van KPN. Bij Canal Digitaal is het HD-aanbod afwijkend. Wie via de satelliet kijkt, moet het doen met een karig aanbod. Via het IPTV-platform van Canal Digitaal is het aantal HD-zenders veel hoger.

   

  Delta Fiber

  Nu Delta Fiber het aantal aansluitingen op eigen glasvezelnetwerken in de komende jaren tot minimaal twee miljoen wil uitbreiden, gaan de eigen dienstenaanbieders Delta en Caiway een meer prominentere rol in het distributielandschap spelen. De vraag van veel liefhebbers van goed beeld is dan ook wat beide distributeurs op het gebied van HD-uitbreiding gaan doen. Op internet circuleren wel geruchten dat binnenkort bij beide distributeurs meer HD wordt verwacht, maar is dit wel het geval? Het verlossende antwoord komt van Delta Fiber-woordvoerder Levi Bosselaar: "Er is geen sprake van een grootschalige omzetting van kanalen van SD naar HD."

  Delta FiberDeltaCaiwayEQTStonepeakglasvezeltvtelevisieHDzenderraanbod

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Pak van mijn hart

  Pak van mijn hart
  SBS6 om 20:00 uur
  De broers Tom en Niek runnen een sinterklaascentrale. De aantrekkelijke Julia huurt de mannen in en deze klus verandert alles.

  TV-TIP Christmas in Evergreen: Letters to Santa

  Christmas in Evergreen: Letters to Santa
  RTL 8 om 20:00 uur
  Lisa bezoekt voor het eerst in jaren weer haar geboorteplaats Evergreen en schrikt als ze hoort dat de dorpswinkel moet sluiten.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)