Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Voorlopig geen uitbreiding HD-aanbod bij Delta en Caiway

  Ziggo is niet de enige distributeur die pas op de plaats lijkt te maken met het uitbreiden van het HD-zenderaanbod. Ook bij distributeurs Delta en Caiway is dit het geval.
  Jarco Kriek
  29 october 2021
  comments 6
  Voorlopig geen uitbreiding HD-aanbod bij Delta en Caiway

  KPN is bij de landelijke distributeurs op dit moment één van de bedrijven die de meeste zenders in HD-kwaliteit aan klanten levert. Ziggo heeft het HD-aanbod enige jaren stabiel gehouden, maar lijkt medio november meer aandacht aan HD te gaan besteden als dertien regionale tv-zenders van SD naar HD worden opgewaardeerd. Bij T-Mobile is het HD-aanbod vrijwel gelijk aan KPN, mede omdat T-Mobile op de netwerken van KPN gebruikt maakt van de wholesale-aanvoer van KPN. Bij Canal Digitaal is het HD-aanbod afwijkend. Wie via de satelliet kijkt, moet het doen met een karig aanbod. Via het IPTV-platform van Canal Digitaal is het aantal HD-zenders veel hoger.

   

  Delta Fiber

  Nu Delta Fiber het aantal aansluitingen op eigen glasvezelnetwerken in de komende jaren tot minimaal twee miljoen wil uitbreiden, gaan de eigen dienstenaanbieders Delta en Caiway een meer prominentere rol in het distributielandschap spelen. De vraag van veel liefhebbers van goed beeld is dan ook wat beide distributeurs op het gebied van HD-uitbreiding gaan doen. Op internet circuleren wel geruchten dat binnenkort bij beide distributeurs meer HD wordt verwacht, maar is dit wel het geval? Het verlossende antwoord komt van Delta Fiber-woordvoerder Levi Bosselaar: "Er is geen sprake van een grootschalige omzetting van kanalen van SD naar HD."

  Delta FiberDeltaCaiwayEQTStonepeakglasvezeltvtelevisieHDzenderraanbod

  Reacties

 1. TV-TIP The Age of Nature

  The Age of Nature
  NPO 2 om 17:06 uur
  Droogte, hitte, overstromingen en slagregen; je hoeft de krant niet open te slaan of de doemscenario’s over het veranderende klimaat slaan je om de oren. Het driedelige The Age of Nature laat zien dat het niet enkel kommer en kwel in klimaatland is. Zo zit het zeewater rond het zo goed als uitgestorven atol Bikini in de Grote Oceaan zestig jaar na de Amerikaanse atoomproeven weer vol leven.

  TV-TIP Vier Handen Op Eén Buik

  Vier Handen Op Eén Buik
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het verliefde stel Sharona (19) en Arjan (38) zijn nog geen twee maanden samen wanneer Sharona zwanger blijkt te zijn. Het stel zit nog niet helemaal op een lijn als het gaat om de opvoeding van hun baby. Volgens Sharona is Arjan namelijk te lief voor zijn twee andere kinderen. Journalist Anna van den Breemer en presentator Özcan Akyol staan de aanstaande ouders bij in de hectische tijd op weg naar het ouderschap.

  Interview