1. Nieuws

    VPRO begint internet tv en wijzigt radioprogrammering fors

    De VPRO, bekend als omroep van wetenschap en cultuur, schrapt haar boekenprogramma en nog een aantal radioprogramma's, maar begint wel een online tv-kanaal.
    Jan-Hein Visser
    10 september 2013
    comments 0
    VPRO begint internet tv en wijzigt radioprogrammering fors
    De VPRO, bekend als omroep van wetenschap en cultuur, schrapt haar boekenprogramma en nog een aantal radioprogramma's, maar begint wel een online tv-kanaal.

    Onder de noemer 'altijd zondag' is het nieuwe online kanaal afgelopen zondag begonnen via vpro.nl/tv. Op het nieuwe kanaal is wekelijks een selectie van de beste VPRO-programma's te zien. Dat de VPRO terugvalt op de zondag heeft alles te maken met de programma's van weleer die op deze dag werden uitgezonden.

    VPRO wil 350.000 leden

    De VPRO moet het in de toekomst alleen zien te redden. De omroep gaat daarom het budget anders inzetten, maar is ook hard bezig om meer leden te werven. Onder het motto ‘PRO VPRO’ is de omroep op zoek naar nieuwe leden. Dat zijn er nu zo’n 320.000 en dat aantal moet in een half jaar stijgen tot 350.000, De radioprogrammering verandert met ingang van januari 2014 ingrijpend op met name Radio 1. Daarom vervallen Villa VPRO, Brands met boeken, Studio Idzerda en Plots. Hier staat een verdubbeling van het aantal VPRO-documentaires voor Holland Doc Radio en het nieuwe buitenlandprogramma Grenzeloos tegenover.
    VPROPro VPROledenVPRO TVHolland Doc

    Reacties

  1. TV-TIP Animal Babies

    Animal Babies
    Een om 18:10 uur
    ch, wat waren de eerste dagen nadat de kroost geboren was fantastisch. Gebroken nachten en spuitluiers, we zouden het zo overdoen. In de tussentijd kijken we op christelijke tijden naar andermans kroost zonder diarree.

    Doe mee en win!

    • *

      5X2 BIOSCOOPKAARTJES COLD PURSUIT

      De hardwerkende familieman Nels Coxman (Liam Neeson) woont in een klein plaatsje in Colorado. Zijn rustige leven is afgelopen wanneer zijn zoon vermoord wordt door een drugsbaron. Nels’ zoektocht naar gerechtigheid wordt een wraakzuchtige jacht op de drugsbaron. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze actiethriller weggeven.

    TV-TIP The Big Bang Theory

    The Big Bang Theory
    Veronica om 20:05 uur
    Het tweede deel van het slotseizoen van The Big Bang Theory begint, dus nog maar een paar episodes genieten van een stelletje geeks, dat praat over hun voorliefde voor wiskunde en fysica. Of smullen vanKaley Cuoco, die de blonde buurvrouw Penny met de sociale vaardigheden speelt.

    Interview

    • *

      Miljuschka Witzenhausen

      Miljuschka in Japan

      In een poging de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen, waagde Miljuschka Witzenhausen zich aan extreem giftige en nog bewegende visgerechten.
      Reacties0 reactie(s)