Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wanneer hervat Ziggo uitrol gigabit internet?

  VodafoneZiggo heeft al enige maanden geen activiteiten ontplooid met betrekking tot de verdere uitrol van gigabit internet op het kabelnetwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo.
  Jarco Kriek
  21 february 2021
  comments 10
  Wanneer hervat Ziggo uitrol gigabit internet?
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo zette in november de laatste stap in de gefaseerde uitrol van gigabit internet op het Ziggo-kabelnetwerk toen de benodigde DOCSIS 3.1 techniek geïmplementeerd werd in de netwerken van onder meer de steden Arnhem, Nijmegen en Zoetermeer. Hierdoor stond de teller van het aantal woningen dat binnen het Ziggo verzorgingsgebied toegang tot gigabit internet had op drie miljoen. Het doel van VodafoneZiggo is om dit aantal aan het einde van dit jaar tot zes miljoen opgekrikt te hebben.

   

  Verbetertraject

  Ziggo heeft in 2020 minder woningen van gigabit internet – en dus op het GigaNet netwerk – aangesloten dan vooraf was ingeschat. Dit heeft vooral met de coronacrisis te maken. In de periode dat de uitrol stil lag, heeft Ziggo de tijd genomen een verbetertraject in gang te zetten om de nog komende uitrol gestroomlijnd te laten verlopen.

   

  Nieuw begin

  De vraag is echter wanneer Ziggo gaat beginnen met de hernieuwde uitrol van gigabit internet in bijvoorbeeld Eindhoven, in grootte de vijfde stad van Nederland. De eerste twee maanden van 2021 is de uitrol immers nog niet begonnen. En wanneer Ziggo de uitrol gaat hervatten, wil niemand bij het kabelbedrijf op dit moment verklappen. "Zodra een stad of regio aan de beurt is, kondigen we dat aan en informeren we onze klanten in die regio", is het enige wat VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan hierover tegen Totaal TV wil loslaten. Volgens Van der Laan moet ieder huisadres in de loop van 2022 toegang tot gigabit internet hebben.

   

  Uploadsnelheid

  Gigabit internet betekent op dit moment bij Ziggo dat alleen maximale downloadsnelheid van 1000Mbps beschikbaar is. De uploadsnelheid is beperkt tot een zeer bescheiden 50Mbps. Ziggo begint op 24 februari met het gefaseerd uitschakelen van analoge FM-kabelradio. De ruimte hiervoor is binnen het optimale DOCSIS 3.1 indeling bestemd voor het verhogen van de uploadsnelheid. Mogelijk dat Ziggo in de loop van dit jaar de uploadsnelheid minimaal kan verdubbelen. Op het gebied van uploadsnelheid blijft Ziggo dan nog steeds ver achter dan wat concurrenten zoals KPN en T-Mobile via glasvezel leveren. Die kunnen namelijk symmetrische internetsnelheiden leveren, en dus ook een gigabit uploadsnelheid.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheiduploaddownloadgigabitGigaNet

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van De Vogelwachter

   De vogelwachter (Freek de Jonge) woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen, maar zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Als op een dag zijn post wordt opgeheven, weigert hij te gaan. Totaal TV mag deze dramakomedie vijf keer op dvd weggeven.

  TV-TIP Transformers: The Last Knight

  Transformers: The Last Knight
  Pro Sieben om 20:15 uur
  Cade Yeager en de Autobots moeten de mensheid zien te redden. Ze zoeken hulp bij de Britse robotexpert Sir Edmund Burton.

  TV-TIP Dwars door de Middellandse Zee

  Dwars door de Middellandse Zee
  NPO 2 om 14:00 uur
  Na het succes van Rond de Noordzee besluiten Arnout, Ruben en Philippe door te wandelen richting de Middellandse Zee.

  Interview

  • *

   Arnout Hauben

   Dwars door de Middellandse Zee

   De Vlaamse tv-maker Arnout Hauben is terug met een serie over de Middellandse Zee. “Het is de natuurlijke grens tussen west en oost en tussen noord en zuid. Een mooier en interessanter decor kan een reportagemaker zich niet wensen.”
   Reacties0 reactie(s)