Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wanneer hervat Ziggo uitrol gigabit internet?

  VodafoneZiggo heeft al enige maanden geen activiteiten ontplooid met betrekking tot de verdere uitrol van gigabit internet op het kabelnetwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo.
  Jarco Kriek
  21 february 2021
  comments 10
  Wanneer hervat Ziggo uitrol gigabit internet?
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo zette in november de laatste stap in de gefaseerde uitrol van gigabit internet op het Ziggo-kabelnetwerk toen de benodigde DOCSIS 3.1 techniek geïmplementeerd werd in de netwerken van onder meer de steden Arnhem, Nijmegen en Zoetermeer. Hierdoor stond de teller van het aantal woningen dat binnen het Ziggo verzorgingsgebied toegang tot gigabit internet had op drie miljoen. Het doel van VodafoneZiggo is om dit aantal aan het einde van dit jaar tot zes miljoen opgekrikt te hebben.

   

  Verbetertraject

  Ziggo heeft in 2020 minder woningen van gigabit internet – en dus op het GigaNet netwerk – aangesloten dan vooraf was ingeschat. Dit heeft vooral met de coronacrisis te maken. In de periode dat de uitrol stil lag, heeft Ziggo de tijd genomen een verbetertraject in gang te zetten om de nog komende uitrol gestroomlijnd te laten verlopen.

   

  Nieuw begin

  De vraag is echter wanneer Ziggo gaat beginnen met de hernieuwde uitrol van gigabit internet in bijvoorbeeld Eindhoven, in grootte de vijfde stad van Nederland. De eerste twee maanden van 2021 is de uitrol immers nog niet begonnen. En wanneer Ziggo de uitrol gaat hervatten, wil niemand bij het kabelbedrijf op dit moment verklappen. "Zodra een stad of regio aan de beurt is, kondigen we dat aan en informeren we onze klanten in die regio", is het enige wat VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan hierover tegen Totaal TV wil loslaten. Volgens Van der Laan moet ieder huisadres in de loop van 2022 toegang tot gigabit internet hebben.

   

  Uploadsnelheid

  Gigabit internet betekent op dit moment bij Ziggo dat alleen maximale downloadsnelheid van 1000Mbps beschikbaar is. De uploadsnelheid is beperkt tot een zeer bescheiden 50Mbps. Ziggo begint op 24 februari met het gefaseerd uitschakelen van analoge FM-kabelradio. De ruimte hiervoor is binnen het optimale DOCSIS 3.1 indeling bestemd voor het verhogen van de uploadsnelheid. Mogelijk dat Ziggo in de loop van dit jaar de uploadsnelheid minimaal kan verdubbelen. Op het gebied van uploadsnelheid blijft Ziggo dan nog steeds ver achter dan wat concurrenten zoals KPN en T-Mobile via glasvezel leveren. Die kunnen namelijk symmetrische internetsnelheiden leveren, en dus ook een gigabit uploadsnelheid.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheiduploaddownloadgigabitGigaNet

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de streamstart van The Investigation

   Gebaseerd op het echte onderzoek naar de ‘duikbootmoord’, is The Investigation een integer drama waarin de aangrijpende zaak van de vermoorde jonge Zweedse journaliste Kim Wall wordt onderzocht. Totaal TV mag vijf keer de MyLum-streamstart van dit spannende true crime-drama weggeven.

  TV-TIP Forrest Gump

  Forrest Gump
  RTL 8 om 20:27 uur
  Forrest Gump is een simpele man maar heeft een grote rol gespeeld bij diverse historische gebeurtenissen.

  TV-TIP Kingsman: The Secret Service

  Kingsman: The Secret Service
  Veronica om 20:30 uur
  De Kingsman vormen een geheime dienst die los van de regering staat. Agent Harry Hart rekruteert kruimeldief Eggsy.

  Interview

  • *

   Tijl Beckand

   De verraders

   Wat doet presentator Tijl Beckand in De verraders, een avontuur vol angst, spectaculaire missies, verdeeldheid en verraad? Hij stookt het vuurtje nog wat extra op.
   Reacties0 reactie(s)