Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wanneer hervat Ziggo uitrol gigabit internet?

  VodafoneZiggo heeft al enige maanden geen activiteiten ontplooid met betrekking tot de verdere uitrol van gigabit internet op het kabelnetwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo.
  Jarco Kriek
  21 february 2021
  comments 10
  Wanneer hervat Ziggo uitrol gigabit internet?
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo zette in november de laatste stap in de gefaseerde uitrol van gigabit internet op het Ziggo-kabelnetwerk toen de benodigde DOCSIS 3.1 techniek geïmplementeerd werd in de netwerken van onder meer de steden Arnhem, Nijmegen en Zoetermeer. Hierdoor stond de teller van het aantal woningen dat binnen het Ziggo verzorgingsgebied toegang tot gigabit internet had op drie miljoen. Het doel van VodafoneZiggo is om dit aantal aan het einde van dit jaar tot zes miljoen opgekrikt te hebben.

   

  Verbetertraject

  Ziggo heeft in 2020 minder woningen van gigabit internet – en dus op het GigaNet netwerk – aangesloten dan vooraf was ingeschat. Dit heeft vooral met de coronacrisis te maken. In de periode dat de uitrol stil lag, heeft Ziggo de tijd genomen een verbetertraject in gang te zetten om de nog komende uitrol gestroomlijnd te laten verlopen.

   

  Nieuw begin

  De vraag is echter wanneer Ziggo gaat beginnen met de hernieuwde uitrol van gigabit internet in bijvoorbeeld Eindhoven, in grootte de vijfde stad van Nederland. De eerste twee maanden van 2021 is de uitrol immers nog niet begonnen. En wanneer Ziggo de uitrol gaat hervatten, wil niemand bij het kabelbedrijf op dit moment verklappen. "Zodra een stad of regio aan de beurt is, kondigen we dat aan en informeren we onze klanten in die regio", is het enige wat VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan hierover tegen Totaal TV wil loslaten. Volgens Van der Laan moet ieder huisadres in de loop van 2022 toegang tot gigabit internet hebben.

   

  Uploadsnelheid

  Gigabit internet betekent op dit moment bij Ziggo dat alleen maximale downloadsnelheid van 1000Mbps beschikbaar is. De uploadsnelheid is beperkt tot een zeer bescheiden 50Mbps. Ziggo begint op 24 februari met het gefaseerd uitschakelen van analoge FM-kabelradio. De ruimte hiervoor is binnen het optimale DOCSIS 3.1 indeling bestemd voor het verhogen van de uploadsnelheid. Mogelijk dat Ziggo in de loop van dit jaar de uploadsnelheid minimaal kan verdubbelen. Op het gebied van uploadsnelheid blijft Ziggo dan nog steeds ver achter dan wat concurrenten zoals KPN en T-Mobile via glasvezel leveren. Die kunnen namelijk symmetrische internetsnelheiden leveren, en dus ook een gigabit uploadsnelheid.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheiduploaddownloadgigabitGigaNet

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win De beentjes van Sint-Hildegard

   CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

  TV-TIP Koken voor een week

  Koken voor een week
  24Kitchen om 05:20 uur
  Heb je geen tijd om na een lange werkdag nog uitgebreid te koken? Danny Jansen weet raad en geeft tips om tijd te besparen.

  TV-TIP Boer Ayoub

  Boer Ayoub
  BVN-TV om 02:20 uur
  Niet alleen schapen moeten geschoren worden, ook koeien krijgen deze behandeling en daar gaat boer Ayoub mee aan de slag.

  Interview

  • *

   Leo Alkemade

   Van je familie moet je het hebben

   Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
   Reacties0 reactie(s)