Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Weer een nieuwe streamingdienst: NBCUniversal kondigt Peacock aan

    Het versnipperen van content blijft doorgaan. Hierdoor moeten kijkers meer abonnementen kopen om het huidige aanbod te behouden. Het tv-kijken wordt hierdoor zonder twijfel duurder.
    Jarco Kriek
    17 september 2019
    comments 6
    Weer een nieuwe streamingdienst: NBCUniversal kondigt Peacock aan

    In de komende maanden wordt het aanbod van streamingdiensten in Nederland groter door de komst van Disney+ en Apple TV+. Disney+ is op dit moment gratis tot en met 11 november verkrijgbaar, Disney+ gaat daarna €6,99 per maand of €69,99 per jaar kosten. Apple TV+ begint op 1 november en heeft een introductieprijs van €4,99 per maand. Deze nieuwe streamingdiensten vullen in 2019 het huidige aanbod van onder meer de streamingdiensten Netflix, Videoland, NLziet en Amazon Prime Video aan.

     

    NBCUniversal

    Maar daar blijft het niet bij. Volgend jaar komen er mondiaal – en dus ook zo goed als zeker in Nederland – meer nieuwe streamingdiensten bij. Zo komt het AT&T-bedrijfsonderdeel WarnerMedia met de streamingdienst HBO Max op de markt. Vandaag kondigde NBCUniversal voor april 2020 de streamingdienst Peacock aan. Bekende NBCUniversal-titels worden in de nieuwe dienst ondergebracht. Ook gaat NBCUniversal exclusieve content voor Peacock maken. Hieronder bevinden zich ook films van Universal Pictures.

     

    Abonnement

    Wat het abonnement van Peacock gaat kosten, heeft NBCUniversal nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat Peacock diverse abonnementsvormen krijgt, met en zonder reclame. Verder is nog niet bekendgemaakt in welke landen buiten Amerika de nieuwe streamingdienst gelijktijdig op de markt wordt gebracht. De verwachting is dat Nederland bij de eerste landen behoort. De reden hiervoor is dat het bereik van breedbandinternet in Nederlandse huishoudens zeer groot is. Dit is ook de belangrijkste reden waarom Disney+ als eerste land in de wereld in Nederland beschikbaar is.

    NBCUniversalPeacockOTTonlinestreamenstreamingstreamingdienstabonnementcontentfilmsseriesexclusieve content

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Veiligheidsexpert Kendra Malley onderzoekt de ontsporing van een peperdure hightech trein, die meerdere levens eist. De experimentele hoge­snelheidstrein had een paar technische problemen, maar Kendra ontdekt dat het project ook veel tegenstanders kent. De ontwerper van de trein is ontevreden, een lokale politicus is fel tegen de komst van de spoorlijn, en dan is er tijdens het ongeval ook nog een gevaarlijke crimineel ontsnapt. Kendra onderzoekt de crash, terwijl ze de FBI bijstaat in hun jacht op de ontsnapte boef.

    Interview