Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuwe forse prijsverhoging bij KPN

    KPN verhoogt opnieuw prijzen van abonnementen. Niet schrikken, het gaat niet om abonnementen voor televisie en internet voor consumenten. Vooral zakelijke klanten krijgen mogelijk wel met de prijsverhoging te maken.
    Peter de Koning
    11 may 2019
    comments 8
    Nieuwe forse prijsverhoging bij KPN
    Foto ANP

    Computable meldt dat de abonnementsprijs van de dienst Back-up Online fors omhoog gaat. Deze clouddienst wordt vooral zakelijk gebruikt. Maar ook consumenten kunnen dit abonnement kopen. De prijsverhoging heeft te maken met het feit dat KPN onbeperkte opslagcapaciteit bij deze dienst los laat en overstapt naar een gestaffeld tarief waarbij meer moet worden betaald als de opslagcapaciteit hoger is. Back-up Online werd in 2006 door het telecombedrijf op de markt gebracht. Toen was het dataverbruik bij deze dienst veel lager dan nu het geval is. Door de explosieve groei van dataverbruik en dus ook van de opslagcapaciteit van klanten van deze dienst, is volgens KPN ongelimiteerd voor zes euro per maand niet meer verantwoord.

     

    Meerdere abonnementen

    Voor de oude prijs van zes euro per maand levert KPN nu een maximale opslagcapaciteit van 100GB. Het abonnement met 200GB opslag gaat 11 euro per maand kosten. Daarna volgen nog enkele tussenstappen die uiteindelijk leiden tot het abonnement met 1000GB opslag dat €44,40 per maand gaat kosten. Bij het meest uitgebreide abonnement levert KPN een opslagcapaciteit van 10.000GB. Hiervoor moet de zakelijke klant 372 euro per maand betalen. KPN zegt dat niet alleen het dataverbruik maar ook andere factoren – zoals betere beveiliging van datacenters – de oorzaak van de prijsverhoging bij Back-up Online is.

    KPNprijsverhogingabonnementBack-up Onlineopslagopslagcapaciteitclouddataverbruikbeveiliging

    Reacties

  1. Doe mee en win!

    TV-TIP Undercover billionaire

    Undercover billionaire
    Discovery om 16:45 uur
    Ondernemer Glenn Stearns gaat de uitdaging aan om binnen 90 dagen een miljoenenbedrijf uit de grond te stampen.

    TV-TIP vtwonen weer verliefd op je huis

    vtwonen weer verliefd op je huis
    SBS6 om 19:20 uur
    Najla en Kiril vonden hun droomhuis in Den Haag, maar weten niet hoe ze het stijlvol kindbestendig kunnen maken.

    Interview

    • Tom Hanks in News of the World

      Tom Hanks

      News of the World

      Met meer dan zestig films op zijn cv kun je Tom Hanks gerust een Hollywoodveteraan noemen. Toch stak hij op de set van western News of the World nog iets op van zijn elfjarige collega Helena.
      Reacties0 reactie(s)