Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Weer gesteggel over voetbalrechten bij tv-aanbieders

    Wederom zorgen duur ingekochte uitzendrechten voor problemen bij de distributie van de betaalzender waar de voetbalwedstrijden live worden uitgezonden.
    Jarco Kriek
    5 augustus 2020
    comments 1
    Weer gesteggel over voetbalrechten bij tv-aanbieders
    Foto ProShots

    In België is het tot twee dagen voor het begin van de nieuwe Jupiler Pro League-voetbalcompetitie nog niet duidelijk of abonnees van de kabelbedrijven Telenet en VOO live naar deze wedstrijden kunnen kijken. Eleven Sports bezit vanaf komende voetbalseizoen de uitzendrechten binnen en buiten België van de Jupiler Pro League. Eleven Sports heeft al wel een overeenkomst met Proximus en Orange weten te bereiken. De betaalzender betaalt hiervoor jaarlijks ongeveer 120 miljoen euro. Dat is dertig miljoen euro per jaar meer dan de clubs in Nederland voor de uitzendrechten van de Eredivisie van Eredivisie Media & Marketing – de eigenaar van FOX Sports – ontvangen. 

     

    Liberty Global

    Telenet is binnen de Liberty Global-familie een stiefzusje van het Nederlandse VodafoneZiggo, waartoe kabelbedrijf Ziggo behoort. Saillant detail is dat VodafoneZiggo vorige week op het laatste moment een nieuwe distributieovereenkomst voor FOX Sports kon afsluiten. Om dat punt te bereiken moest – naar nu aanziet – EMM water bij de wijn doen. Naar nu lijkt Telenet in de onderhandelingen dezelfde strategie te volgen als Ziggo.

     

    OTT

    Toch is de situatie in Nederland op één belangrijk punt anders dan in België. Eleven Sports biedt namelijk in België een OTT-streamingdienst aan. Als Telenet en VOO dus geen overeenkomst met de betaalzender weten te bereiken dan kunnen klanten van deze aanbieders direct bij Eleven Sports een abonnement kopen en het voetbal online bekijken. Het OTT-abonnement van Eleven Sports kost 11 euro per maand of 110 euro per jaar. FOX Sports kan vanwege het verdienmodel 'betalen voor iedere abonnee' in Nederland geen OTT-abonnement in eigen beheer aanbieden.

     

    TV Vlaanderen

    Nederlandse satellietkijkers kunnen de belangrijkste wedstrijden van de Jupiler Pro League live bekijken met een abonnement van de Vlaamse aanbieder TV Vlaanderen. Eleven Sports wordt bij deze aanbieder in het basispakket aangeboden. Diverse Nederlandse satellietspeciaalzaken verkopen TV Vlaanderen abonnementen.

    Eleven SportsTelenetLiberty GlobaldistributiedistributieovereenkomstendoorgiftedoorgiftevergoedingvoetbalabonnementOTTonlinestreamingdienstTV VlaanderenVOOsatellietProximusOrange

    Reacties

  1. TV-TIP UEFA Champions League (v): Ajax - Chelsea

    UEFA Champions League (v): Ajax - Chelsea
    NPO 3 om 18:20 uur
    Terwijl hun mannelijke collega’s bijna over hun eigen voeten struikelen, hebben de Ajax-vrouwen het een stuk beter op de rit. Na een knappe tweede plek in de groepsfase van de Champions League, mogen zij zich gaan bewijzen in de knock-outfase. De tegenstander is er meteen eentje van formaat: Chelsea, de finalist van 2021 en al vier jaar op rij kampioen in eigen land. Weet het team van aanvoerder Sherida Spitse weer potten te breken?

    TV-TIP My Strange Addiction: Still Addicted?

    My Strange Addiction: Still Addicted?
    TLC om 20:30 uur
    Het knagen op wc-papier of kattenhaar, drinken van je eigen urine of slapen met een ronkende föhn naast je hoofd; sommige mensen houden er nogal bizarre gewoontes op na. My Strange Addiction gaat na tien jaar terug naar een aantal van de meest opmerkelijke gevallen van destijds. Heeft Nathaniel bijvoorbeeld nog een relatie met zijn auto? En hoe gaat het met de onsmakelijk lange nagels van Ayanna?

    Interview

    • *

      Joris Linssen

      Out of Office

      In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
      Reacties0 reactie(s)