Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Weer lineaire zender minder bij Ziggo, KPN en andere providers

  De opmars van online kijken heeft een nieuw slachtoffer gemaakt: Comedy Central Xtra gaat stoppen. De lineaire zender is te zien bij onder meer Ziggo, KPN, SKV en diverse andere providers.
  Jarco Kriek
  10 november 2022
  comments 4
  Weer lineaire zender minder bij Ziggo, KPN en andere providers
  Foto Getty Images

  Paramount heeft providers laten weten dat het aanvoersignaal van Comedy Central Xtra op 31 december wordt gestaakt. Dit betekent feitelijk dat de zender vanaf 1 januari niet meer lineair te bekijken is. Dit meldt Stichting Kabelnet Veendam (SKV) aan Totaal TV. Comedy Central Xtra wordt in Nederland niet alleen door SKV aangeboden, maar ook door onder meer Ziggo, KPN, T-Mobile en Caiway.

   

  Streaming

  Lineaire tv staat onder druk door de opmars van streamingdiensten en het veranderende kijkgedrag in Nederland. Het aantal lineaire kijkminuten daalt elke maand opnieuw. Vooral kleinere nichezenders als Comedy Central Xtra kunnen hierdoor hun begroting minder goed sluitend krijgen. De aankondiging van het stoppen van Comedy Central Xtra komt enkele weken nadat eigenaar Paramount in Nederland samen met het Amerikaanse mediabedrijf Comcast streamingdienst SkyShowtime op de markt heeft gebracht. Content die nu op Comedy Central Xtra wordt uitgezonden, kan door Paramount in de toekomst via deze streamingdienst aangeboden worden.

  Comedy Central XtralineairtvtelevisieSkyShowtimeOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)