Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Weer lineaire zender minder bij Ziggo, KPN en andere providers

  De opmars van online kijken heeft een nieuw slachtoffer gemaakt: Comedy Central Xtra gaat stoppen. De lineaire zender is te zien bij onder meer Ziggo, KPN, SKV en diverse andere providers.
  Jarco Kriek
  10 november 2022
  comments 4
  Weer lineaire zender minder bij Ziggo, KPN en andere providers
  Foto Getty Images

  Paramount heeft providers laten weten dat het aanvoersignaal van Comedy Central Xtra op 31 december wordt gestaakt. Dit betekent feitelijk dat de zender vanaf 1 januari niet meer lineair te bekijken is. Dit meldt Stichting Kabelnet Veendam (SKV) aan Totaal TV. Comedy Central Xtra wordt in Nederland niet alleen door SKV aangeboden, maar ook door onder meer Ziggo, KPN, T-Mobile en Caiway.

   

  Streaming

  Lineaire tv staat onder druk door de opmars van streamingdiensten en het veranderende kijkgedrag in Nederland. Het aantal lineaire kijkminuten daalt elke maand opnieuw. Vooral kleinere nichezenders als Comedy Central Xtra kunnen hierdoor hun begroting minder goed sluitend krijgen. De aankondiging van het stoppen van Comedy Central Xtra komt enkele weken nadat eigenaar Paramount in Nederland samen met het Amerikaanse mediabedrijf Comcast streamingdienst SkyShowtime op de markt heeft gebracht. Content die nu op Comedy Central Xtra wordt uitgezonden, kan door Paramount in de toekomst via deze streamingdienst aangeboden worden.

  Comedy Central XtralineairtvtelevisieSkyShowtimeOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Spoedeisende Hulp 24/7

  Spoedeisende Hulp 24/7
  RTL 5 om 20:30 uur
  In de nieuwe realityshow Spoedeisende Hulp 24/7 bezoeken we de SEH-afdelingen van drie gerenommeerde ziekenhuizen, waar medisch personeel continu een strijd tegen de klok levert. Verdriet en geluk, leven en dood liggen op de spoedeisende hulp enorm dicht bij elkaar. Het personeel vertelt over hun passie voor het werk en toont alle mooie, intieme en schrijnende situaties die ze in het ziekenhuis meemaken.

  TV-TIP Secrets in the Sand

  Secrets in the Sand
  History om 20:30 uur
  Als we één ding hebben opgestoken van Star Wars dan is het dat zand ruw en irritant is, en werkelijk overal tussenkomt. Niet zo gek dus, dat er onder de ontelbare korrels nog heel wat schatten verborgen liggen. In Secrets in the Sand leggen archeologen bijzondere historische vondsten bloot, die onder de golvende duinen waren verdwenen. In Chili duiken mummies van een verdwenen volk op, en in Egypte wordt een nieuwe graftombe ontdekt die door het zand werd verzwolgen.

  Interview