Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Weer een nieuwe streamingdienst: SkyShowtime vanaf 25 oktober verkrijgbaar in Nederland

  Lineaire tv komt nog verder onder druk te staan nu SkyShowtime definitief de Nederlandse markt gaan betreden. De streamingdienst begint op 25 oktober.
  Jarco Kriek
  20 september 2022
  comments 5
  Weer een nieuwe streamingdienst: SkyShowtime vanaf 25 oktober verkrijgbaar in Nederland
  Foto Getty Images

  SkyShowtime is vanaf vandaag beschikbaar in de Scandinavische landen en kost daar €6,99 per maand. Hoewel de prijs voor toekomstige Nederlandse abonnees op dit moment nog niet bekend is, kan wel worden gesteld dat de prijs in de Scandinavische landen een goede indicatie is voor ons land. Duidelijkheid is er wel over de datum van de lancering in Nederland: die vindt namelijk op 25 oktober plaats.

   

  Wat biedt SkyShowtime

  SkyShowtime gaat een uitgebreid contentaanbod leveren. Bij de marktintroductie in Nederland gaat het om tienduizend uur. Dit aanbod bestaat onder meer uit films, series en programma’s van de zenders NBC, MSNBC, E!, Bravo, SyFy, MTV en Comedy Central. Ook films uit de Paramount-stal zoals Indiana Jones, Star Trek, Jurassic Park en Top Gun zijn bij SkyShowtime in het aanbod terug te vinden. Dit geldt ook voor recente bioscoopfilms als Top Gun: Maverick en Jurassic World: Dominion. Dit naast de nieuwste films en series, die deels exclusief voor de nieuwe streamingdienst worden gemaakt. De Amerikaanse eigenaren van SkyShowtime bezitten ook de uitzendrechten van diverse sporten, zoals World Wrestling Entertainment. Het is niet ondenkbaar dat deze sporten in Europa exclusief via de nieuwe streamingdienst gaan worden aangeboden. Of dat SkyShowtime uitzendrechten van sportcompetities gaat aankopen voor één of meer Europese landen.

   

  Concurrentie

  SkyShowtime is na Viaplay en HBO Max de derde streamingdienst die dit jaar de Nederlandse markt gaat betreden. Dit betekent dat de concurrentie voor onder meer Netflix, Disney+, Videoland en Amazon Prime Video nog wat groter wordt.

  SkyShowtimeonlineOTTfilmsseriesstreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)