Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Weer een nieuwe streamingdienst: SkyShowtime vanaf 25 oktober verkrijgbaar in Nederland

  Lineaire tv komt nog verder onder druk te staan nu SkyShowtime definitief de Nederlandse markt gaan betreden. De streamingdienst begint op 25 oktober.
  Jarco Kriek
  20 september 2022
  comments 5
  Weer een nieuwe streamingdienst: SkyShowtime vanaf 25 oktober verkrijgbaar in Nederland
  Foto Getty Images

  SkyShowtime is vanaf vandaag beschikbaar in de Scandinavische landen en kost daar €6,99 per maand. Hoewel de prijs voor toekomstige Nederlandse abonnees op dit moment nog niet bekend is, kan wel worden gesteld dat de prijs in de Scandinavische landen een goede indicatie is voor ons land. Duidelijkheid is er wel over de datum van de lancering in Nederland: die vindt namelijk op 25 oktober plaats.

   

  Wat biedt SkyShowtime

  SkyShowtime gaat een uitgebreid contentaanbod leveren. Bij de marktintroductie in Nederland gaat het om tienduizend uur. Dit aanbod bestaat onder meer uit films, series en programma’s van de zenders NBC, MSNBC, E!, Bravo, SyFy, MTV en Comedy Central. Ook films uit de Paramount-stal zoals Indiana Jones, Star Trek, Jurassic Park en Top Gun zijn bij SkyShowtime in het aanbod terug te vinden. Dit geldt ook voor recente bioscoopfilms als Top Gun: Maverick en Jurassic World: Dominion. Dit naast de nieuwste films en series, die deels exclusief voor de nieuwe streamingdienst worden gemaakt. De Amerikaanse eigenaren van SkyShowtime bezitten ook de uitzendrechten van diverse sporten, zoals World Wrestling Entertainment. Het is niet ondenkbaar dat deze sporten in Europa exclusief via de nieuwe streamingdienst gaan worden aangeboden. Of dat SkyShowtime uitzendrechten van sportcompetities gaat aankopen voor één of meer Europese landen.

   

  Concurrentie

  SkyShowtime is na Viaplay en HBO Max de derde streamingdienst die dit jaar de Nederlandse markt gaat betreden. Dit betekent dat de concurrentie voor onder meer Netflix, Disney+, Videoland en Amazon Prime Video nog wat groter wordt.

  SkyShowtimeonlineOTTfilmsseriesstreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP How to Hire a Hitman

  How to Hire a Hitman
  NPO 3 om 21:07 uur
  Op het darkweb kunnen opdrachtgevers schijnbaar huurmoordenaars vinden. Hoe bang moet je zijn als jouw naam genoemd wordt? Uit gehackte berichten blijkt dat honderden mensen over de hele wereld online een moord hebben besteld. Journaliste Yinka Bokinni verdiept zich in verschillende zaken.

  TV-TIP Rampvlucht

  Rampvlucht
  NPO 1 om 21:25 uur
  In de Bijlmer komt Asha steeds meer zieke huisdieren tegen. Vincent denkt dat de Nederlandse regering en luchtvaartwereld belangrijke details achterhouden. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek: Volkskrant-journalist Pierre Heijboer onderzoekt verhalen over "mannen in witte pakken" die op de rampplek gezien zouden zijn. Intussen doet ook Asha een schokkende ontdekking.

  Interview