Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Weer een nieuwe streamingdienst: SkyShowtime vanaf 25 oktober verkrijgbaar in Nederland

  Lineaire tv komt nog verder onder druk te staan nu SkyShowtime definitief de Nederlandse markt gaan betreden. De streamingdienst begint op 25 oktober.
  Jarco Kriek
  20 september 2022
  comments 5
  Weer een nieuwe streamingdienst: SkyShowtime vanaf 25 oktober verkrijgbaar in Nederland
  Foto Getty Images

  SkyShowtime is vanaf vandaag beschikbaar in de Scandinavische landen en kost daar €6,99 per maand. Hoewel de prijs voor toekomstige Nederlandse abonnees op dit moment nog niet bekend is, kan wel worden gesteld dat de prijs in de Scandinavische landen een goede indicatie is voor ons land. Duidelijkheid is er wel over de datum van de lancering in Nederland: die vindt namelijk op 25 oktober plaats.

   

  Wat biedt SkyShowtime

  SkyShowtime gaat een uitgebreid contentaanbod leveren. Bij de marktintroductie in Nederland gaat het om tienduizend uur. Dit aanbod bestaat onder meer uit films, series en programma’s van de zenders NBC, MSNBC, E!, Bravo, SyFy, MTV en Comedy Central. Ook films uit de Paramount-stal zoals Indiana Jones, Star Trek, Jurassic Park en Top Gun zijn bij SkyShowtime in het aanbod terug te vinden. Dit geldt ook voor recente bioscoopfilms als Top Gun: Maverick en Jurassic World: Dominion. Dit naast de nieuwste films en series, die deels exclusief voor de nieuwe streamingdienst worden gemaakt. De Amerikaanse eigenaren van SkyShowtime bezitten ook de uitzendrechten van diverse sporten, zoals World Wrestling Entertainment. Het is niet ondenkbaar dat deze sporten in Europa exclusief via de nieuwe streamingdienst gaan worden aangeboden. Of dat SkyShowtime uitzendrechten van sportcompetities gaat aankopen voor één of meer Europese landen.

   

  Concurrentie

  SkyShowtime is na Viaplay en HBO Max de derde streamingdienst die dit jaar de Nederlandse markt gaat betreden. Dit betekent dat de concurrentie voor onder meer Netflix, Disney+, Videoland en Amazon Prime Video nog wat groter wordt.

  SkyShowtimeonlineOTTfilmsseriesstreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)