Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Weer uitval illegale IPTV na grote politieactie

  Dat illegale IPTV helemaal aan banden wordt gelegd, is waarschijnlijk een utopie. Ondertussen hebben politieacties wel enig effect.
  Jarco Kriek
  2 juni 2024
  comments 15
  Weer uitval illegale IPTV na grote politieactie

  Politieacties tegen illegale IPTV hebben wel degelijk nut, al dan niet tijdelijk. Providers als Ziggo, KPN, Odido en Delta, maar ook streamingdiensten als Netflix, Videoland en Viaplay zien illegale IPTV als bedreiging. Dit geldt ook voor providers buiten Nederland. Illegale IPTV is grenzeloos maar heeft in alle landen een ding gemeen: providers en streamingdiensten hierdoor lopen honderden miljoenen euro omzet mis. Politieacties zorgen voor meestal tijdelijke onderbreking van geleverde diensten.

   

  Spanje

  De Spaanse politie is deze week in actie gekomen tegen een bende die zich met illegale IPTV bezighield. Deze bende stond volgens de Spaanse autoriteiten onder leiding van een Nederlander. De abonnementen werden voor tussen de tien en twintig euro per maand langs de Spaanse kust verkocht. Volgens de Spaanse politie maakte de bende gebruik van de nieuwste apparatuur en technieken om het signaal van tv-zenders van diverse satellieten te ontvangen en te decoderen. Ook werden films en series bij streamingdiensten weggekaapt en via de eigen illegale dienst opnieuw aangeboden. In totaal zijn bij invallen in onder meer Madrid, Malaga en Las Palmas acht personen aangehouden. De Nederlandse leider van de bende die door de Spaanse politie als hoofdverdachte wordt gezien, werkte vanaf de Canarische Eilanden. In totaal zijn zestien websites die de abonnementen verkochten uit de lucht gehaald.

   

  Gevolgen

  De bende zelf wordt verantwoordelijk gehouden voor de illegale herverspreiding van zo’n 130 tv-zenders. Omdat bendes die illegale IPTV-abonnementen verkopen zenders bij elkaar inkopen, zijn door deze politieactie ook buiten Spanje de gevolgen zichtbaar. Ook bij andere verkopers van illegale abonnementen is een deel van het zenderaanbod niet meer zichtbaar.

  IPTVillegaaltvtelevisiestreamingdiensten

  Reacties