Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Weer zender minder bij Ziggo, KPN en andere providers

  Het einde van lineaire tv is weer een heel klein stapje dichterbij gekomen nadat gisteren de tv-zender Comedy Central Extra met distributie in Nederland is gestopt.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 2
  Weer zender minder bij Ziggo, KPN en andere providers
  Foto Getty Images

  Het wordt voor lineaire tv-zenders steeds moeilijker om de broek op te houden. Vooral nichezenders hebben het moeilijk. Providers als Ziggo en KPN willen veel minder distributievergoeding betalen aan deze minder goed bekeken zenders. VodafoneZiggo – de eigenaar van Ziggo – liet meer dan een jaar geleden al weten de nichezenders in de toekomst niet meer te willen betalen voor de doorgifte aan Ziggo-klanten.

   

  Streamingdiensten

  Ook de veranderende mediaconsumptie bij de kijker speelt een rol bij het moeilijker sluitend krijgen van de begroting van tv-zenders. Minder kijkers kijken op de traditionele lineaire manier naar content. De tv- en videocontent wordt meer via OTT streamingdiensten gekeken. Dit heeft als direct gevolg dat de prijs van een uitgezonden reclameseconde daalt op lineaire tv-zenders met een terugvallend bereik.

   

  Eigen diensten

  Steeds meer eigenaren van tv-zenders bieden ook een eigen streamingdienst aan. Als wordt besloten de distributie van een lineaire tv-zender te staken, belandt de content vaak grotendeels reclamevrij op de eigen streamingdiensten. Dit is ook het geval bij Comedy Central Extra, waarvan de content nu deels is terug te vinden op streamingdienst SkyShowtime.

   

  Overal

  Comedy Central Extra stopt niet alleen bij Ziggo en KPN, maar ook bij alle andere providers – zoals T-Mobile, Delta en Caiway – waar deze zender in het aanbod was opgenomen.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobileDelta FiberDeltaCaiwayComedy Central ExtraSkyShowtime

  Reacties

 1. TV-TIP Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries

  Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries
  BBC First om 20:00 uur
  In deze spin-off van Miss Fisher’s Murder Mysteries, die zich afspeelt in de jaren zestig, arriveert Peregrine in Melbourne om de erfenis van haar vermiste tante te ontvangen. Wanneer de jonge vrouw ontdekt hoe avontuurlijk Phryne was, wil zij in haar tantes voetsporen treden. Er zit maar één ding op: ook een moord oplossen.

  TV-TIP The Jungle Book

  The Jungle Book
  Net5 om 20:00 uur
  Het jongetje Mowgli (Neel Sethi) is opgevoed door wolven, maar de gevreesde tijger Shere Khan (Idris Elba) wil hem weg hebben uit de jungle. Daarom moet hij vluchten. Op zijn tocht wordt hij bijgestaan door de strenge panter Bagheera en de vrolijke beer Baloo (Bill Murray). Liveactionverfilming naar Rudyard Kipling gelijknamige boek.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)