Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Weer zender minder bij Ziggo, KPN en andere providers

  Het einde van lineaire tv is weer een heel klein stapje dichterbij gekomen nadat gisteren de tv-zender Comedy Central Extra met distributie in Nederland is gestopt.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 2
  Weer zender minder bij Ziggo, KPN en andere providers
  Foto Getty Images

  Het wordt voor lineaire tv-zenders steeds moeilijker om de broek op te houden. Vooral nichezenders hebben het moeilijk. Providers als Ziggo en KPN willen veel minder distributievergoeding betalen aan deze minder goed bekeken zenders. VodafoneZiggo – de eigenaar van Ziggo – liet meer dan een jaar geleden al weten de nichezenders in de toekomst niet meer te willen betalen voor de doorgifte aan Ziggo-klanten.

   

  Streamingdiensten

  Ook de veranderende mediaconsumptie bij de kijker speelt een rol bij het moeilijker sluitend krijgen van de begroting van tv-zenders. Minder kijkers kijken op de traditionele lineaire manier naar content. De tv- en videocontent wordt meer via OTT streamingdiensten gekeken. Dit heeft als direct gevolg dat de prijs van een uitgezonden reclameseconde daalt op lineaire tv-zenders met een terugvallend bereik.

   

  Eigen diensten

  Steeds meer eigenaren van tv-zenders bieden ook een eigen streamingdienst aan. Als wordt besloten de distributie van een lineaire tv-zender te staken, belandt de content vaak grotendeels reclamevrij op de eigen streamingdiensten. Dit is ook het geval bij Comedy Central Extra, waarvan de content nu deels is terug te vinden op streamingdienst SkyShowtime.

   

  Overal

  Comedy Central Extra stopt niet alleen bij Ziggo en KPN, maar ook bij alle andere providers – zoals T-Mobile, Delta en Caiway – waar deze zender in het aanbod was opgenomen.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobileDelta FiberDeltaCaiwayComedy Central ExtraSkyShowtime

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview