Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Weer zender minder bij Ziggo, KPN en andere providers

  Het einde van lineaire tv is weer een heel klein stapje dichterbij gekomen nadat gisteren de tv-zender Comedy Central Extra met distributie in Nederland is gestopt.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 2
  Weer zender minder bij Ziggo, KPN en andere providers
  Foto Getty Images

  Het wordt voor lineaire tv-zenders steeds moeilijker om de broek op te houden. Vooral nichezenders hebben het moeilijk. Providers als Ziggo en KPN willen veel minder distributievergoeding betalen aan deze minder goed bekeken zenders. VodafoneZiggo – de eigenaar van Ziggo – liet meer dan een jaar geleden al weten de nichezenders in de toekomst niet meer te willen betalen voor de doorgifte aan Ziggo-klanten.

   

  Streamingdiensten

  Ook de veranderende mediaconsumptie bij de kijker speelt een rol bij het moeilijker sluitend krijgen van de begroting van tv-zenders. Minder kijkers kijken op de traditionele lineaire manier naar content. De tv- en videocontent wordt meer via OTT streamingdiensten gekeken. Dit heeft als direct gevolg dat de prijs van een uitgezonden reclameseconde daalt op lineaire tv-zenders met een terugvallend bereik.

   

  Eigen diensten

  Steeds meer eigenaren van tv-zenders bieden ook een eigen streamingdienst aan. Als wordt besloten de distributie van een lineaire tv-zender te staken, belandt de content vaak grotendeels reclamevrij op de eigen streamingdiensten. Dit is ook het geval bij Comedy Central Extra, waarvan de content nu deels is terug te vinden op streamingdienst SkyShowtime.

   

  Overal

  Comedy Central Extra stopt niet alleen bij Ziggo en KPN, maar ook bij alle andere providers – zoals T-Mobile, Delta en Caiway – waar deze zender in het aanbod was opgenomen.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobileDelta FiberDeltaCaiwayComedy Central ExtraSkyShowtime

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)