Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Wijziging beeldkwaliteit ongecodeerde Kabel TV-zenders bij Ziggo nog niet in zicht’

  Ziggo gaat de beeldkwaliteit van de zenders van de commerciële zenders van RTL Nederland en Talpa Network voorlopig niet wijzigen. Dit blijkt uit beantwoording van vragen door VodafoneZiggo.
  Jarco Kriek
  6 oktober 2022
  comments 2
  ‘Wijziging beeldkwaliteit ongecodeerde Kabel TV-zenders bij Ziggo nog niet in zicht’
  Foto Getty Images

  Ziggo wijzigde deze week de namen van veel tv-zenders in de zenderlijst. Hierbij werd vaak de toevoeging HD verwijderd. Sommige klanten dachten hierdoor dat zenders die Ziggo in het ongecodeerde Kabel TV-abonnement nu nog in SD levert binnenkort wellicht naar HD opgewaardeerd worden. Dit is vooralsnog echter niet het geval, zo kan worden opgemaakt uit beantwoording van door Totaal TV gestelde vragen.

   

  Kwaliteit

  VodafoneZiggo-woordvoerder Tabitha Laurey: “Ziggo geeft zijn zenders in de best mogelijke kwaliteit door. Vanzelfsprekend zijn wij hiervoor afhankelijk van de kwaliteit waarin wij de zender ontvangen.” Deze uitspraak van Laurey klopt feitelijk. Immers de zenders van bijvoorbeeld RTL Nederland en Talpa Network worden door Ziggo is de best mogelijk kwaliteit aangeboden in het digitale instappakket TV Start/TV Standaard. Met betrekking tot de wijziging van de zendernamen zegt Laurey het volgende: “We gebruiken de toevoeging HD momenteel enkel als deze onderdeel is van de officiële naam van de zender, zoals dat bij MTV Live HD het geval is. In alle andere gevallen is HD geen onderdeel meer van de zendernaam.”

   

  Wellicht later

  Toch houdt de woordvoerder de deur op de kier voor een mogelijke opwaardering van meer zenders van SD naar HD bij het Kabel TV-aanbod. En hard nee is namelijk niet te horen. “Voor zenders van RTL en Talpa geldt dat wij deze niet ongecodeerd in HD doorgeven. Zoals gebruikelijk zullen we onze klanten informeren zodra we meer nieuws hebben over ons HD-aanbod.”

   

   

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiezenderaanbodzenderlijstSDHDKabel TVongecodeerdabonnement

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)