Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Wijziging beeldkwaliteit ongecodeerde Kabel TV-zenders bij Ziggo nog niet in zicht’

  Ziggo gaat de beeldkwaliteit van de zenders van de commerciële zenders van RTL Nederland en Talpa Network voorlopig niet wijzigen. Dit blijkt uit beantwoording van vragen door VodafoneZiggo.
  Jarco Kriek
  6 oktober 2022
  comments 2
  ‘Wijziging beeldkwaliteit ongecodeerde Kabel TV-zenders bij Ziggo nog niet in zicht’
  Foto Getty Images

  Ziggo wijzigde deze week de namen van veel tv-zenders in de zenderlijst. Hierbij werd vaak de toevoeging HD verwijderd. Sommige klanten dachten hierdoor dat zenders die Ziggo in het ongecodeerde Kabel TV-abonnement nu nog in SD levert binnenkort wellicht naar HD opgewaardeerd worden. Dit is vooralsnog echter niet het geval, zo kan worden opgemaakt uit beantwoording van door Totaal TV gestelde vragen.

   

  Kwaliteit

  VodafoneZiggo-woordvoerder Tabitha Laurey: “Ziggo geeft zijn zenders in de best mogelijke kwaliteit door. Vanzelfsprekend zijn wij hiervoor afhankelijk van de kwaliteit waarin wij de zender ontvangen.” Deze uitspraak van Laurey klopt feitelijk. Immers de zenders van bijvoorbeeld RTL Nederland en Talpa Network worden door Ziggo is de best mogelijk kwaliteit aangeboden in het digitale instappakket TV Start/TV Standaard. Met betrekking tot de wijziging van de zendernamen zegt Laurey het volgende: “We gebruiken de toevoeging HD momenteel enkel als deze onderdeel is van de officiële naam van de zender, zoals dat bij MTV Live HD het geval is. In alle andere gevallen is HD geen onderdeel meer van de zendernaam.”

   

  Wellicht later

  Toch houdt de woordvoerder de deur op de kier voor een mogelijke opwaardering van meer zenders van SD naar HD bij het Kabel TV-aanbod. En hard nee is namelijk niet te horen. “Voor zenders van RTL en Talpa geldt dat wij deze niet ongecodeerd in HD doorgeven. Zoals gebruikelijk zullen we onze klanten informeren zodra we meer nieuws hebben over ons HD-aanbod.”

   

   

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiezenderaanbodzenderlijstSDHDKabel TVongecodeerdabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Beste Kijkers

  Beste Kijkers
  RTL 4 om 21:35 uur
  Ruben Nicolai staat te trappelen voor een nieuw seizoen Beste Kijkers, het tiende alweer. Je schakelt in voor het commentaar op de grappigste filmpjes van de afgelopen week, maar blijft hangen voor Ruben, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge die elkaar én hun team­leden in de maling nemen. Het programma leek een beetje uit de gratie, maar keerde in 2023 terug op tv. Nog geen jaar later loeren we al naar het derde seizoen sinds de break.

  TV-TIP Spooked: Ireland

  Spooked: Ireland
  discovery om 22:30 uur
  Na zijn spoken­expeditie in Schotland springt medium Chris Fleming het Noorderkanaal over. In Spooked: Ireland bezoekt hij de meest afgelegen kastelen en spookhuizen, op zoek naar para­normale verschijnselen. Chris wordt bijgestaan door de Ierse reality-ster en presentatrice Vogue Williams. Het duo bezoekt beruchte Ierse griezel­locaties als Charleville Castle, Leap Castle en de lugubere Wicklow-gevangenis, ook wel bekend als ‘de poorten van de hel’.

  Interview