Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Wijziging beeldkwaliteit ongecodeerde Kabel TV-zenders bij Ziggo nog niet in zicht’

  Ziggo gaat de beeldkwaliteit van de zenders van de commerciële zenders van RTL Nederland en Talpa Network voorlopig niet wijzigen. Dit blijkt uit beantwoording van vragen door VodafoneZiggo.
  Jarco Kriek
  6 oktober 2022
  comments 2
  ‘Wijziging beeldkwaliteit ongecodeerde Kabel TV-zenders bij Ziggo nog niet in zicht’
  Foto Getty Images

  Ziggo wijzigde deze week de namen van veel tv-zenders in de zenderlijst. Hierbij werd vaak de toevoeging HD verwijderd. Sommige klanten dachten hierdoor dat zenders die Ziggo in het ongecodeerde Kabel TV-abonnement nu nog in SD levert binnenkort wellicht naar HD opgewaardeerd worden. Dit is vooralsnog echter niet het geval, zo kan worden opgemaakt uit beantwoording van door Totaal TV gestelde vragen.

   

  Kwaliteit

  VodafoneZiggo-woordvoerder Tabitha Laurey: “Ziggo geeft zijn zenders in de best mogelijke kwaliteit door. Vanzelfsprekend zijn wij hiervoor afhankelijk van de kwaliteit waarin wij de zender ontvangen.” Deze uitspraak van Laurey klopt feitelijk. Immers de zenders van bijvoorbeeld RTL Nederland en Talpa Network worden door Ziggo is de best mogelijk kwaliteit aangeboden in het digitale instappakket TV Start/TV Standaard. Met betrekking tot de wijziging van de zendernamen zegt Laurey het volgende: “We gebruiken de toevoeging HD momenteel enkel als deze onderdeel is van de officiële naam van de zender, zoals dat bij MTV Live HD het geval is. In alle andere gevallen is HD geen onderdeel meer van de zendernaam.”

   

  Wellicht later

  Toch houdt de woordvoerder de deur op de kier voor een mogelijke opwaardering van meer zenders van SD naar HD bij het Kabel TV-aanbod. En hard nee is namelijk niet te horen. “Voor zenders van RTL en Talpa geldt dat wij deze niet ongecodeerd in HD doorgeven. Zoals gebruikelijk zullen we onze klanten informeren zodra we meer nieuws hebben over ons HD-aanbod.”

   

   

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiezenderaanbodzenderlijstSDHDKabel TVongecodeerdabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)