Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Wijziging beeldkwaliteit ongecodeerde Kabel TV-zenders bij Ziggo nog niet in zicht’

  Ziggo gaat de beeldkwaliteit van de zenders van de commerciële zenders van RTL Nederland en Talpa Network voorlopig niet wijzigen. Dit blijkt uit beantwoording van vragen door VodafoneZiggo.
  Jarco Kriek
  6 oktober 2022
  comments 2
  ‘Wijziging beeldkwaliteit ongecodeerde Kabel TV-zenders bij Ziggo nog niet in zicht’
  Foto Getty Images

  Ziggo wijzigde deze week de namen van veel tv-zenders in de zenderlijst. Hierbij werd vaak de toevoeging HD verwijderd. Sommige klanten dachten hierdoor dat zenders die Ziggo in het ongecodeerde Kabel TV-abonnement nu nog in SD levert binnenkort wellicht naar HD opgewaardeerd worden. Dit is vooralsnog echter niet het geval, zo kan worden opgemaakt uit beantwoording van door Totaal TV gestelde vragen.

   

  Kwaliteit

  VodafoneZiggo-woordvoerder Tabitha Laurey: “Ziggo geeft zijn zenders in de best mogelijke kwaliteit door. Vanzelfsprekend zijn wij hiervoor afhankelijk van de kwaliteit waarin wij de zender ontvangen.” Deze uitspraak van Laurey klopt feitelijk. Immers de zenders van bijvoorbeeld RTL Nederland en Talpa Network worden door Ziggo is de best mogelijk kwaliteit aangeboden in het digitale instappakket TV Start/TV Standaard. Met betrekking tot de wijziging van de zendernamen zegt Laurey het volgende: “We gebruiken de toevoeging HD momenteel enkel als deze onderdeel is van de officiële naam van de zender, zoals dat bij MTV Live HD het geval is. In alle andere gevallen is HD geen onderdeel meer van de zendernaam.”

   

  Wellicht later

  Toch houdt de woordvoerder de deur op de kier voor een mogelijke opwaardering van meer zenders van SD naar HD bij het Kabel TV-aanbod. En hard nee is namelijk niet te horen. “Voor zenders van RTL en Talpa geldt dat wij deze niet ongecodeerd in HD doorgeven. Zoals gebruikelijk zullen we onze klanten informeren zodra we meer nieuws hebben over ons HD-aanbod.”

   

   

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiezenderaanbodzenderlijstSDHDKabel TVongecodeerdabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Voetbal: EK-Kwalificatie: Nederland - Gibraltar

  Voetbal: EK-Kwalificatie: Nederland - Gibraltar
  NPO 3 om 20:23 uur
  Slechts drie dagen na de clash met Frankrijk moet Oranje opnieuw aan de bal. In de eerste thuis­wedstrijd onder leiding van bondscoach Ronald Koeman kruist het Nederlands elftal vanuit de Rotterdamse Kuip de degens met voetbaldwerg Gibraltar. In de kwalificatiereeks voor het WK in Qatar stonden de landen ook al tegenover elkaar. In maart 2021 maakte Oranje met 0-7 gehakt van de Gibraltaresen, onder andere dankzij twee doelpunten van Memphis Depay.

  TV-TIP The Vow

  The Vow
  RTL 8 om 20:25 uur
  Vlak na haar huwelijk met Leo (Channing Tatum) raakt Paige (Rachel McAdams) betrokken bij een auto-ongeluk en raakt ze in coma. Als ze vijf jaar later ontwaakt, herkent ze Leo niet meer. Paige gaat met haar ouders mee naar huis en gaat verder met haar leven zoals dat was voordat ze Leo ontmoette. Leo probeert haar opnieuw voor zich te winnen.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)