Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Wijziging landelijk aanbod DAB+: welkom 4ever49 Radio

    Binnenkort wijzigt het zenderaanbod op het digitale radionetwerk DAB+ van MTVNL. Loopreizen Radio stopt en 4ever49 Radio wordt de vervanger.
    Jarco Kriek
    4 augustus 2022
    comments 3
    Wijziging landelijk aanbod DAB+: welkom 4ever49 Radio
    Foto Getty Images

    Loopreizen Radio en 4ever49 Radio zijn stations van dezelfde eigenaar. Loopreizen Radio is al enige tijd op het netwerk van MTVNL te ontvangen. Dit blijft tot en met 31 augustus het geval. Op deze in de radiowereld speciale datum – het einde van de zeezenders in Nederland, met als bekendste Radio Veronica, in 1974 – gaat de muziek echter niet verloren. Direct aansluitend begint namelijk 4ever49 Radio met uitzenden in hetzelfde uitzendslot op DAB+.

     

    Transitie

    Loopreizen Radio blijft tot 15 augustus gepresenteerde programma’s uitzenden. Daarna volgt een periode van uitzendingen met non-stop muziek die tot en met 31 augustus gaat duren. In deze periode wordt de nieuwe studio van 4ever49 Radio ingericht en de nieuwe apparatuur goed ingesteld. Vanaf 1 september knalt 4ever49 Radio voor het eerst digitaal door de ether. De eerste weken zal dit ook gebeuren met non-stop muziek, afgewisseld met periodieke gepresenteerde proefuitzendingen. Later in de maand, op 19 september, wordt begonnen met gepresenteerde programma’s. Op een later tijdstip publiceert Totaal TV een interview met Jo de Graaf van 4ever49 Radio over de plannen met de zender en volgt er meer informatie over het uitzendformat en de gepresenteerde programma’s.

     

    MTVNL

    Het DAB+ netwerk van MTVNL heeft buitenhuis een ontvangst in vrijwel heel Nederland. Radiozenders als Grand Prix Radio, Magic FM en Sunlite Radio maken gebruik van dit netwerk. Ontvangst binnenshuis is niet overal even goed, met uitzondering van de Randstad. In het geval van 4ever49 Radio kan deze zender overal in de wereld – en dus ook in heel Nederland – met een internetverbinding beluisterd worden. Dit kan te zijner tijd via de website van het nieuwe radiostation, maar ook via radio-apps als radioNED.

    DAB+MTVNLdigitaalradio4ever49

    Reacties

  1. TV-TIP Downton Abbey

    Downton Abbey
    NPO 2 om 17:12 uur
    Na alle drama’s en intriges bij de bewoners – en het personeel – van landgoed Downton Abbey, is het tijd voor het slotstuk. Het lokale ziekenhuis wordt overgenomen, en dat zorgt voor spanningen tussen Isobel en Violet. Spanning is er ook tussen Carson en Mrs. Hughes. De voorbereidingen van hun huwelijk zetten de verhoudingen op het landgoed op z’n kop. Na dit slotseizoen verschenen er twee Downton Abbey-films. De opnames voor het derde deel starten in mei van dit jaar: daarna is het écht afgelopen.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Met de finale in zicht, groeit het onderling wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen.

    Interview