Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wijziging landelijk aanbod DAB+: welkom 4ever49 Radio

  Binnenkort wijzigt het zenderaanbod op het digitale radionetwerk DAB+ van MTVNL. Loopreizen Radio stopt en 4ever49 Radio wordt de vervanger.
  Jarco Kriek
  4 augustus 2022
  comments 3
  Wijziging landelijk aanbod DAB+: welkom 4ever49 Radio
  Foto Getty Images

  Loopreizen Radio en 4ever49 Radio zijn stations van dezelfde eigenaar. Loopreizen Radio is al enige tijd op het netwerk van MTVNL te ontvangen. Dit blijft tot en met 31 augustus het geval. Op deze in de radiowereld speciale datum – het einde van de zeezenders in Nederland, met als bekendste Radio Veronica, in 1974 – gaat de muziek echter niet verloren. Direct aansluitend begint namelijk 4ever49 Radio met uitzenden in hetzelfde uitzendslot op DAB+.

   

  Transitie

  Loopreizen Radio blijft tot 15 augustus gepresenteerde programma’s uitzenden. Daarna volgt een periode van uitzendingen met non-stop muziek die tot en met 31 augustus gaat duren. In deze periode wordt de nieuwe studio van 4ever49 Radio ingericht en de nieuwe apparatuur goed ingesteld. Vanaf 1 september knalt 4ever49 Radio voor het eerst digitaal door de ether. De eerste weken zal dit ook gebeuren met non-stop muziek, afgewisseld met periodieke gepresenteerde proefuitzendingen. Later in de maand, op 19 september, wordt begonnen met gepresenteerde programma’s. Op een later tijdstip publiceert Totaal TV een interview met Jo de Graaf van 4ever49 Radio over de plannen met de zender en volgt er meer informatie over het uitzendformat en de gepresenteerde programma’s.

   

  MTVNL

  Het DAB+ netwerk van MTVNL heeft buitenhuis een ontvangst in vrijwel heel Nederland. Radiozenders als Grand Prix Radio, Magic FM en Sunlite Radio maken gebruik van dit netwerk. Ontvangst binnenshuis is niet overal even goed, met uitzondering van de Randstad. In het geval van 4ever49 Radio kan deze zender overal in de wereld – en dus ook in heel Nederland – met een internetverbinding beluisterd worden. Dit kan te zijner tijd via de website van het nieuwe radiostation, maar ook via radio-apps als radioNED.

  DAB+MTVNLdigitaalradio4ever49

  Reacties

 1. Win stapels
  dvd's en Blu-ray's

  Stapel's dvd's en Blu-rays

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Heel Holland Bakt

   Zó lang in hetzelfde programma, ja, dan maak je nogal wat mee. Heel Holland Bakt-veteraan Janny van der Heijden (68) blikt aan de vooravond van het tiende seizoen terug én vooruit. “Ik ben altijd de klos bij André.”
   Reacties0 reactie(s)