Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wijziging landelijk aanbod DAB+: welkom 4ever49 Radio

  Binnenkort wijzigt het zenderaanbod op het digitale radionetwerk DAB+ van MTVNL. Loopreizen Radio stopt en 4ever49 Radio wordt de vervanger.
  Jarco Kriek
  4 augustus 2022
  comments 3
  Wijziging landelijk aanbod DAB+: welkom 4ever49 Radio
  Foto Getty Images

  Loopreizen Radio en 4ever49 Radio zijn stations van dezelfde eigenaar. Loopreizen Radio is al enige tijd op het netwerk van MTVNL te ontvangen. Dit blijft tot en met 31 augustus het geval. Op deze in de radiowereld speciale datum – het einde van de zeezenders in Nederland, met als bekendste Radio Veronica, in 1974 – gaat de muziek echter niet verloren. Direct aansluitend begint namelijk 4ever49 Radio met uitzenden in hetzelfde uitzendslot op DAB+.

   

  Transitie

  Loopreizen Radio blijft tot 15 augustus gepresenteerde programma’s uitzenden. Daarna volgt een periode van uitzendingen met non-stop muziek die tot en met 31 augustus gaat duren. In deze periode wordt de nieuwe studio van 4ever49 Radio ingericht en de nieuwe apparatuur goed ingesteld. Vanaf 1 september knalt 4ever49 Radio voor het eerst digitaal door de ether. De eerste weken zal dit ook gebeuren met non-stop muziek, afgewisseld met periodieke gepresenteerde proefuitzendingen. Later in de maand, op 19 september, wordt begonnen met gepresenteerde programma’s. Op een later tijdstip publiceert Totaal TV een interview met Jo de Graaf van 4ever49 Radio over de plannen met de zender en volgt er meer informatie over het uitzendformat en de gepresenteerde programma’s.

   

  MTVNL

  Het DAB+ netwerk van MTVNL heeft buitenhuis een ontvangst in vrijwel heel Nederland. Radiozenders als Grand Prix Radio, Magic FM en Sunlite Radio maken gebruik van dit netwerk. Ontvangst binnenshuis is niet overal even goed, met uitzondering van de Randstad. In het geval van 4ever49 Radio kan deze zender overal in de wereld – en dus ook in heel Nederland – met een internetverbinding beluisterd worden. Dit kan te zijner tijd via de website van het nieuwe radiostation, maar ook via radio-apps als radioNED.

  DAB+MTVNLdigitaalradio4ever49

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)