Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wijzigingen landelijk DAB+ aanbod

  De wijzigingen die op 1 september plaatsvonden bij FM etherverspreiding van landelijke commerciële radiozenders hebben ook gevolgen voor het DAB+ aanbod.
  Jarco Kriek
  1 september 2023
  comments 0
  Wijzigingen landelijk DAB+ aanbod
  Foto Getty Images

  Omdat JOE vanaf vandaag via FM in de ether is te beluisteren, heeft de radiozender – eigendom van DPG Media – bandbreedte verworven op kanaal 11C van het digitale radionetwerk DAB+. Aan de FM-uitzendvergunning is namelijk 128 kb/s DAB+ bandbreedte op dit kanaal gekoppeld. Hierdoor is JOE op DAB+ verhuisd van kanaal 9C naar 11C. Het is niet de enige ‘gouwe ouwe’ zender die op kanaal 9C is verdwenen. Ook Nostalgie is niet meer te beluisteren. Deze zender is vanaf nu alleen nog via internet in Nederland te beluisteren.

   

  Qmusic

  Als vervanging van JOE op kanaal 9C heeft DPG Media de zender Qmusic 90s & 00s naar voren geschoven. Deze zender is nieuw op DAB+ en, zoals de naam al aangeeft, zijn op deze radiozender alleen hits uit de jaren 90 en de 'zero' jaren te beluisteren. De radiozender was al enige tijd als digitaal themakanaal online beschikbaar.

  DPG MediaJOEJOE FMQmusicFMDAB+radiofrequentieveilingzenderaanbod

  Reacties