Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  WK voetbal niet in 4K: Canal Digitaal haakt af

  Canal Digitaal gaat het tijdelijke kanaal NPO UHD tijdens het WK voetbal niet via de satelliet aanbieden. De reden is dat de zender niet in 4K beschikbaar is.
  Jarco Kriek
  7 november 2022
  comments 0
  WK voetbal niet in 4K: Canal Digitaal haakt af
  Foto Getty Images

  Een woordvoerder van Canal+ Luxembourg (M7 Group) bevestigt de keuze om het tijdelijke kanaal NPO UHD niet via de satelliet te gaan doorgeven desgevraagd aan Totaal TV. “Als eerste, wij respecteren de keuze van NPO om het kanaal in Ultra HD uit te gaan zenden. Wij hebben echter besloten om niet mee te doen. We waren bereid geweest de tijdelijke zender via de satelliet aan onze klanten aan te bieden als deze in volwaardig 4K aangeboden zou worden. Hierover hadden wij al met satellietbedrijf SES afspraken gemaakt voor het beschikbaar stellen van de benodigde bandbreedte.” De provider sluit de deur niet voor toekomstige 4K-uitzendingen van NPO of andere mediabedrijven. “Wij doen graag mee bij een volgend 4K-project”, aldus de woordvoerder.

   

  4K-aanbod

  Canal Digitaal biedt via satelliet meerdere zenders in 4K aan. De provider wil abonnees graag dezelfde beleving en kwaliteit leveren als deze zenders. NPO UHD gaat echter niet uitzenden in de 4K-beeldresolutie 2160p. Het gebruikt de Full HD-beeldresolutie 1080p en voegt hier HDR aan toe, een techniek die zorgt voor een breder bereik aan helderheid, kleur en contrast in het beeld. Hierdoor mag dit 1080p50/HDR signaal van de European Broadcast Union (EBU) onder de noemer Ultra HD (UHD) aangeboden worden.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+SESsatellietNPONPO UHDUHDUltra HDpublieke omroepvoetbalWK voetbal

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)