Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wordt abonnement tv en internet in 2022 fors duurder bij Ziggo en KPN?

  Het is niet ondenkbaar dat een groot deel van de Nederlanders in 2022 te maken krijgt met een forse prijsverhoging bij het kopen van de diensten tv en internet.
  Jarco Kriek
  22 december 2021
  comments 18
  Wordt abonnement tv en internet in 2022 fors duurder bij Ziggo en KPN?
  Foto Getty Images

  De meeste aanbieders van vaste diensten – zoals Ziggo, KPN en T-Mobile – verhogen jaarlijks de abonnementsprijs minimaal met inflatiecorrectie. Hierdoor ging dit jaar de prijs van dergelijke abonnementen gemiddeld met rond €1,50 per maand omhoog. Bij een gezonde inflatie bedraagt de prijsstijging van producten ongeveer twee procent. Dit jaar ligt de inflatie echter hoger. De verwachting is dat over het gehele jaar 2021 de inflatie een procent hoger uitkomt. Zorgelijker is de inflatie over de maand november. Die bedroeg namelijk rond de zes procent. Als een dergelijke inflatie volledig gecorrigeerd wordt op het abonnement voor tv en internet betekent dit een prijsverhoging van tussen de drie en zes euro per maand.

   

  Netwerk

  In het meest gunstige geval wordt alleen de gemiddelde inflatie over een geheel jaar bij de grote jaarlijkse prijsverhoging aan klanten doorberekend. Vaak wordt daarnaast ook een extra maandelijkse opslag voor het verbeteren van het netwerk door providers aan klaren doorberekend. Nu Ziggo (gigabit) en KPN (glasvezel) forse bedragen in het vernieuwen van de eigen netwerken steken, is de kans groot dat een deel van deze investering aan klanten wordt doorberekend. Zelfs als de gemiddelde inflatie over 2021 op rond de drie procent uitkomt, kan de prijsverhoging toch tot mogelijk vijf euro per maand oplopen.

   

  Wanneer gaan prijzen omhoog?

  De jaarlijkse prijsaanpassing wordt niet door iedere aanbieder op hetzelfde moment doorgevoerd. Ziggo, KPN en veel andere aanbieders wijzigen de prijzen meestal op 1 juli. T-Mobile en Caiway zijn vaak enkele maanden eerder met een prijsaanpassing.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-Mobiletvtelevisieinternetprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)