Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wordt abonnement tv en internet in 2022 fors duurder bij Ziggo en KPN?

  Het is niet ondenkbaar dat een groot deel van de Nederlanders in 2022 te maken krijgt met een forse prijsverhoging bij het kopen van de diensten tv en internet.
  Jarco Kriek
  22 december 2021
  comments 16
  Wordt abonnement tv en internet in 2022 fors duurder bij Ziggo en KPN?
  Foto Getty Images

  De meeste aanbieders van vaste diensten – zoals Ziggo, KPN en T-Mobile – verhogen jaarlijks de abonnementsprijs minimaal met inflatiecorrectie. Hierdoor ging dit jaar de prijs van dergelijke abonnementen gemiddeld met rond €1,50 per maand omhoog. Bij een gezonde inflatie bedraagt de prijsstijging van producten ongeveer twee procent. Dit jaar ligt de inflatie echter hoger. De verwachting is dat over het gehele jaar 2021 de inflatie een procent hoger uitkomt. Zorgelijker is de inflatie over de maand november. Die bedroeg namelijk rond de zes procent. Als een dergelijke inflatie volledig gecorrigeerd wordt op het abonnement voor tv en internet betekent dit een prijsverhoging van tussen de drie en zes euro per maand.

   

  Netwerk

  In het meest gunstige geval wordt alleen de gemiddelde inflatie over een geheel jaar bij de grote jaarlijkse prijsverhoging aan klanten doorberekend. Vaak wordt daarnaast ook een extra maandelijkse opslag voor het verbeteren van het netwerk door providers aan klaren doorberekend. Nu Ziggo (gigabit) en KPN (glasvezel) forse bedragen in het vernieuwen van de eigen netwerken steken, is de kans groot dat een deel van deze investering aan klanten wordt doorberekend. Zelfs als de gemiddelde inflatie over 2021 op rond de drie procent uitkomt, kan de prijsverhoging toch tot mogelijk vijf euro per maand oplopen.

   

  Wanneer gaan prijzen omhoog?

  De jaarlijkse prijsaanpassing wordt niet door iedere aanbieder op hetzelfde moment doorgevoerd. Ziggo, KPN en veel andere aanbieders wijzigen de prijzen meestal op 1 juli. T-Mobile en Caiway zijn vaak enkele maanden eerder met een prijsaanpassing.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-Mobiletvtelevisieinternetprijsverhoging

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)