Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wordt internetaanbod Ziggo binnenkort versoberd?

  De dagen van Ziggo Wifispots lijken geteld. Hoewel het kabelbedrijf zelf nog niets hierover gezegd heeft, zijn er aanwijzingen dat het einde van deze dienst nadert.
  Jarco Kriek
  19 september 2023
  comments 9
  Wordt internetaanbod Ziggo binnenkort versoberd?

  De aanwijzingen voor het einde van Ziggo Wifispots komen bij onze zuiderburen vandaan. Telenet is het Belgische zusje van VodafoneZiggo, de eigenaar van kabelaar Ziggo. Bij zowel Ziggo als Telenet is Liberty Global als belangrijkste eigenaar verantwoordelijk voor de technische kant van de bedrijfsvoering. De activiteiten en dienstverlening van Ziggo en Telenet lopen dan ook grotendeels gelijk. Met de uitzondering dat bij Telenet vernieuwingen en wijzigingen vaak iets eerder worden doorgevoerd dan in Nederland bij Ziggo.

   

  Openbaar wifi

  Wifispots is het landelijke netwerk van gekoppelde Ziggo internetmodems. Hierdoor kunnen Ziggo-klanten ook buiten hun eigen woning in grote delen van Nederland gratis gebruikmaken van draadloos internet. Vrijwel hetzelfde als thuis via het wifi-netwerk. Bij Telenet in België is een soortgelijk netwerk voor Telenet-klanten beschikbaar onder de naam WiFree. Telenet heeft aangekondigd op 1 november met WiFree te stoppen. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat in Nederland op termijn Wifispots gaat verdwijnen bij Ziggo.

   

  Onbeperkte data

  Wifispots en WiFree zijn inmiddels ingehaald door ontwikkelingen op de mobiele markt. Zowel VodafoneZiggo als Telenet bieden via de eigen mobiele providers Vodafone en Base abonnementen met onbeperkte data of bundels met relatief grote databundelstegen steeds lagere maandprijzen. Hierdoor is het gebruik van Wifispots en WiFree gedaald. Daarnaast kan het verdwijnen van deze gratis wifidienst voor mogelijke omzetverhoging zorgen bij de mobiele tak van beide mediabedrijven.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggoTelenetBaseinternetdraadlooswifiWifispotsWiFree

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)