Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wordt opvolger HBO Max ‘onbetaalbaar’?

  Het ziet er naar uit dat de streamingdienst Max – een samenvoeging van HBO Max en discovery+ - fors duurder wordt dan de twee afzonderlijke diensten nu kosten.
  Jarco Kriek
  13 april 2023
  comments 6
  Wordt opvolger HBO Max ‘onbetaalbaar’?
  Foto Getty Images

  In Nederland vindt de fusie naar de nieuwe streamingdienst Max pas in 2024 plaats, maar in de VS verschijnt Max volgende maand al op de markt. Wat opvalt is de abonnementsstructuur met vooral hogere prijzen. Daar staat wel tegenover dat eigenaar Warner Bros. Discovery flink gaat investeren in nieuwe films en series die alleen via Max te zien zijn. Max zal HBO Originals, Warner Bros-films, Max Originals, het DC-universum, de Tovenaarswereld van Harry Potter, een breed aanbod aan kindercontent, programma's over eten, wonen, reality en lifestyle, en documentaires van merken als HGTV, Food Network, Discovery Channel en TLC samenbrengen.

   

  Beter beeld en geluid

  Wie de content in de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit – 4K Ultra HD en Dolby Atmos – wil ervaren, moet in Amerika vanaf 23 mei het duurste abonnement Max Ultimate Ad Free kopen. Hiervoor moet $19,99 per maand of $199,99 per jaar worden betaald. Bij dit abonnement hoort ook het ook het hoogste aantal offline downloads en gelijktijdige spelende streams. Het goedkoopste abonnement is Max Ad-Lite en kost $9,99 per maand of $99,99 per jaar. Dit abonnement bevat reclame bij het kijken van content en biedt geen mogelijkheid om offline te kijken. Ook is de beeldkwaliteit beperkt tot Full HD 1080p en is er geen Dolby Digital 5.1 of Dolby Atmos geluid beschikbaar. Het aantal gelijktijdig te gebruiken streams is tot twee beperkt.

   

  Korting

  Mocht Warner Bros. Discovery in Nederland een soortgelijke abonnement- en prijsstructuur willen toepassen, dan wordt Max duurder dan de losse streamingdiensten HBO Max en discovery+ op dit moment samen kosten. Onduidelijk is ook hoe de eigenaar van de streamingdienst omgaat met de ‘levenslange’ korting van 50 procent die HBO Max-instappers van het eerste uur op dit moment genieten. In Amerika blijven de huidige abonnees van HBO Max de eerste zes maanden na de omzetting naar Max de oude prijs van HBO Max betalen.

  HBO Maxdiscovery+MaxWarner Bros. DiscoveryOTTstreamingdienstonlineabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)