Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wordt Ziggo door consumenten gedwongen de kabel te openen voor concurrenten?

  Het is al jarenlang een heet hangijzer: het openen van het Ziggo-kabelnetwerk van VodafoneZiggo. Tot heden blijft het netwerk potdicht.
  Jarco Kriek
  7 november 2022
  comments 0
  Wordt Ziggo door consumenten gedwongen de kabel te openen voor concurrenten?

  De vraag is echter hoelang het Ziggo-kabelnetwerk nog voor concurrenten gesloten blijft. Als eerste rammelt YouCa wederom aan de poort. Op dit moment onderzoekt toezichthouder Autoriteit Consument & Markt een verzoek van het bedrijf van Taco Jelgersma, met als inzet de toegang tot het kabelnetwerk van Ziggo in Amsterdam.

   

  Bezettingsgraad

  Tot nu toe verzet VodafoneZiggo zich tegen het openstellen van het Ziggo-kabelnetwerk voor concurrenten. Maar het moment dat VodafoneZiggo zelf gaat meewerken aan het zogenaamde wholesale via de Ziggo-kabels komt volgens Telecompaper dichterbij. De marktonderzoeker geeft hiervoor diverse redenen. Het belangrijkste is de gestage daling van de dekkingsgraad op het Ziggo-kabelnetwerk. Op dit moment wordt nog slechts de helft van de bijna 7,4 miljoen aansluitingen actief gebruikt voor het leveren van vaste diensten. Wholesale kan voor een stijging in de dekkingsgraad zorgen, en dus voor een hogere omzet voor netwerkeigenaar VodafoneZiggo.

   

  Glasvezel

  Een goed voorbeeld is KPN. Dit telecombedrijf stelt uit eigen beweging de netwerken open voor concurrenten. Het bedrijfsonderdeel KPN Wholesale is hierdoor een belangrijkere speler geworden en dat zorgt voor een hogere inkomstenstroom voor het telecombedrijf.

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMopenbreken kabeltvtelevisieinternetYouCadekkingsgraadconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)