Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wordt Ziggo door consumenten gedwongen de kabel te openen voor concurrenten?

  Het is al jarenlang een heet hangijzer: het openen van het Ziggo-kabelnetwerk van VodafoneZiggo. Tot heden blijft het netwerk potdicht.
  Jarco Kriek
  7 november 2022
  comments 0
  Wordt Ziggo door consumenten gedwongen de kabel te openen voor concurrenten?

  De vraag is echter hoelang het Ziggo-kabelnetwerk nog voor concurrenten gesloten blijft. Als eerste rammelt YouCa wederom aan de poort. Op dit moment onderzoekt toezichthouder Autoriteit Consument & Markt een verzoek van het bedrijf van Taco Jelgersma, met als inzet de toegang tot het kabelnetwerk van Ziggo in Amsterdam.

   

  Bezettingsgraad

  Tot nu toe verzet VodafoneZiggo zich tegen het openstellen van het Ziggo-kabelnetwerk voor concurrenten. Maar het moment dat VodafoneZiggo zelf gaat meewerken aan het zogenaamde wholesale via de Ziggo-kabels komt volgens Telecompaper dichterbij. De marktonderzoeker geeft hiervoor diverse redenen. Het belangrijkste is de gestage daling van de dekkingsgraad op het Ziggo-kabelnetwerk. Op dit moment wordt nog slechts de helft van de bijna 7,4 miljoen aansluitingen actief gebruikt voor het leveren van vaste diensten. Wholesale kan voor een stijging in de dekkingsgraad zorgen, en dus voor een hogere omzet voor netwerkeigenaar VodafoneZiggo.

   

  Glasvezel

  Een goed voorbeeld is KPN. Dit telecombedrijf stelt uit eigen beweging de netwerken open voor concurrenten. Het bedrijfsonderdeel KPN Wholesale is hierdoor een belangrijkere speler geworden en dat zorgt voor een hogere inkomstenstroom voor het telecombedrijf.

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMopenbreken kabeltvtelevisieinternetYouCadekkingsgraadconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview