Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Youfone en Budget Thuis langer via netwerken KPN

  De vaste en mobiele diensten van serviceproviders Youfone en Budget Thuis blijven in ieder geval nog vijf jaar op de netwerken van telecombedrijf KPN beschikbaar.
  Jarco Kriek
  28 oktober 2021
  comments 0
  Youfone en Budget Thuis langer via netwerken KPN

  KPN heeft de nieuwe meerjarige wholesale-overeenkomst met Youfone en Budget Thuis vandaag bekendgemaakt. Beide aanbieders leveren al jaren diensten via het mobiele en de vaste netwerken van KPN. Op dit moment zijn er nog ongeveer 75 merken die van de open netwerken van KPN gebruikmaken. Door het sluiten van een wholesale-overeenkomst kunnen bedrijven als serviceprovider diensten via één of meer KPN-netwerken aan consumenten of zakelijke klanten leveren. Naast Youfone en Budget Thuis maken onder meer ook T-Mobile, Tele2, Tweak, Online.nl en Freedom Internet van de netwerken van KPN gebruik voor het leveren van diensten.

   

  Uitrol glasvezel

  Wholesale via de netwerken van KPN is voor bedrijven interessant omdat niet zelf dure netwerken aangelegd hoeven te worden om de diensten bij klanten af te leveren. KPN is op dit moment bezig met de verdere uitrol van het mobiele 5G-netwerk. Om kwalitatief betere vaste diensten bij consumenten en bedrijven af te leveren, is het telecombedrijf op dit moment bezig met de grootschalige uitrol van glasvezel in Nederland. De komende jaren krijgen minimaal een half miljoen woningen via een aansluiting toegang tot KPN glasvezel. Het uiteindelijke resultaat is dat eind 2026 in meer dan tachtig procent van de woningen en bedrijven toegang tot het glasvezelnetwerk van KPN is.

   

  Meer concurrentie

  Het open karakter van de vaste netwerken van KPN zorgt niet alleen voor een grotere concurrentiedruk van KPN binnen het verzorgingsgebied van kabelbedrijf Ziggo. Ook serviceproviders zoals Youfone en Budget Thuis kunnen huidige Ziggo-klanten verleiden om de overstap naar een andere aanbieder van vaste diensten te maken.

  KPNKPN Wholesale5Gvast]mobielglasvezelYoufoneBudget Thuistvtelevisieinternetbellentelefoontelefonie

  Reacties

 1. TV-TIP 70 jaar na de Watersnoodramp

  70 jaar na de Watersnoodramp
  NPO 1 om 10:30 uur
  In Ouwerkerk, het Zeeuwse dorp waar in 1953 het laatste dijkgat werd gedicht met behulp van caissons, een soort enorme betonnen blokkendozen, herdenkt Nederland de Watersnoodramp. Onder de sprekers zijn een overlevende van de ramp en burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland. Winfried Baijens, tevens het gezicht van de serie Het water komt, presenteert.

  TV-TIP Jurassic World

  Jurassic World
  Veronica om 20:30 uur
  Ruim twintig jaar na de problematische opening van Jurassic Park, functioneert Isla Nublar eindelijk als het dinosaurus-themapark dat John Hammond ooit voor ogen had. Om de bezoekersaantallen hoog te houden, creëren de wetenschappers op het eiland een nieuwe attractie: een genetisch gemodificeerde dino. Hiermee brengen ze echter een monster tot leven dat alles en iedereen in het park in groot gevaar brengt.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)