Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Youfone en Budget Thuis langer via netwerken KPN

  De vaste en mobiele diensten van serviceproviders Youfone en Budget Thuis blijven in ieder geval nog vijf jaar op de netwerken van telecombedrijf KPN beschikbaar.
  Jarco Kriek
  28 october 2021
  comments 0
  Youfone en Budget Thuis langer via netwerken KPN

  KPN heeft de nieuwe meerjarige wholesale-overeenkomst met Youfone en Budget Thuis vandaag bekendgemaakt. Beide aanbieders leveren al jaren diensten via het mobiele en de vaste netwerken van KPN. Op dit moment zijn er nog ongeveer 75 merken die van de open netwerken van KPN gebruikmaken. Door het sluiten van een wholesale-overeenkomst kunnen bedrijven als serviceprovider diensten via één of meer KPN-netwerken aan consumenten of zakelijke klanten leveren. Naast Youfone en Budget Thuis maken onder meer ook T-Mobile, Tele2, Tweak, Online.nl en Freedom Internet van de netwerken van KPN gebruik voor het leveren van diensten.

   

  Uitrol glasvezel

  Wholesale via de netwerken van KPN is voor bedrijven interessant omdat niet zelf dure netwerken aangelegd hoeven te worden om de diensten bij klanten af te leveren. KPN is op dit moment bezig met de verdere uitrol van het mobiele 5G-netwerk. Om kwalitatief betere vaste diensten bij consumenten en bedrijven af te leveren, is het telecombedrijf op dit moment bezig met de grootschalige uitrol van glasvezel in Nederland. De komende jaren krijgen minimaal een half miljoen woningen via een aansluiting toegang tot KPN glasvezel. Het uiteindelijke resultaat is dat eind 2026 in meer dan tachtig procent van de woningen en bedrijven toegang tot het glasvezelnetwerk van KPN is.

   

  Meer concurrentie

  Het open karakter van de vaste netwerken van KPN zorgt niet alleen voor een grotere concurrentiedruk van KPN binnen het verzorgingsgebied van kabelbedrijf Ziggo. Ook serviceproviders zoals Youfone en Budget Thuis kunnen huidige Ziggo-klanten verleiden om de overstap naar een andere aanbieder van vaste diensten te maken.

  KPNKPN Wholesale5Gvast]mobielglasvezelYoufoneBudget Thuistvtelevisieinternetbellentelefoontelefonie

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Pak van mijn hart

  Pak van mijn hart
  SBS6 om 20:00 uur
  De broers Tom en Niek runnen een sinterklaascentrale. De aantrekkelijke Julia huurt de mannen in en deze klus verandert alles.

  TV-TIP Christmas in Evergreen: Letters to Santa

  Christmas in Evergreen: Letters to Santa
  RTL 8 om 20:00 uur
  Lisa bezoekt voor het eerst in jaren weer haar geboorteplaats Evergreen en schrikt als ze hoort dat de dorpswinkel moet sluiten.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)