Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zet Ziggo ouderen buitenspel, en is Ziggo GO wel ‘open net’?

  NLconnect vraagt zich openlijk af of Ziggo met de toekomstige uitzendingen van UEFA voetbal via Ziggo GO voldoet aan de eisen van een ‘open net’ kanaal.
  Jarco Kriek
  16 november 2022
  comments 4
  Zet Ziggo ouderen buitenspel, en is Ziggo GO wel ‘open net’?

  VodafoneZiggo heeft voor Ziggo en betaalzender Ziggo Sport Totaal de uitzendrechten van alle UEFA voetbaltoernooien voor clubteams gekocht. Deze zijn vanaf medio 2024 voor de duur van minimaal drie jaar exclusief bij Ziggo Sport te zien. Wedstrijden van Nederlandse clubs die aan deze voetbalcompetitie deelnemen moeten volgens de evenementenlijst die in de mediawet verankerd is op een zogenaamd ‘open net’ kanaal uitgezonden worden. VodafoneZiggo wil hiervoor de eigen OTT-streamingdienst Ziggo GO gebruiken,

   

  Twijfels

  Hoewel Ziggo GO gezien de huidige veranderende mediaconsumptie – waarbij minder lineair en meer online wordt gekeken – als ‘open net’ alternatief kan worden gezien, heeft branchevereniging NLconnect hierover toch twijfels. Dit blijkt uit een publicatie op de eigen website. NLconnect stelt dat het inzetten van Ziggo GO goed onder de loep moet worden genomen. NLconnect vindt dat sportwedstrijden die op de evenementenlijst staan moeten worden uitgezonden op een lineair kanaal dat bij alle providers in het basispakket wordt aangeboden. Op deze manier worden ook oudere mensen - die vaak niet online tv kijken - niet buitenspel gezet. Ook moet de overheid volgens NLconnect inhoudelijk kritisch naar de evenementenlijst kijken.

   

  Ziggo Sport

  Met het lineaire kanaal dat voor iedere provider beschikbaar moet zijn, doelt NLconnect hoogstwaarschijnlijk op Ziggo Sport. Dit sportkanaal is exclusief voor alle klanten van Ziggo op voorkeuzekanaal 14 beschikbaar. Diverse providers hebben VodafoneZiggo in het verleden verzocht of zij dit kanaal ook aangeleverd konden krijgen in het basispakket voor hun klanten. VodafoneZiggo wil de content echter alleen beschikbaar stellen bij andere providers – zoals KPN, T-Mobile en SKV – via betaalzender Ziggo Sport Totaal. Hiervoor moet de kijker afhankelijk van de aanbieder rond 15 euro per maand extra betalen.

  NLconnectZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport Totaalvoetbalmediawetevenementenlijst

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)