Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zet Ziggo ouderen buitenspel, en is Ziggo GO wel ‘open net’?

  NLconnect vraagt zich openlijk af of Ziggo met de toekomstige uitzendingen van UEFA voetbal via Ziggo GO voldoet aan de eisen van een ‘open net’ kanaal.
  Jarco Kriek
  16 november 2022
  comments 4
  Zet Ziggo ouderen buitenspel, en is Ziggo GO wel ‘open net’?

  VodafoneZiggo heeft voor Ziggo en betaalzender Ziggo Sport Totaal de uitzendrechten van alle UEFA voetbaltoernooien voor clubteams gekocht. Deze zijn vanaf medio 2024 voor de duur van minimaal drie jaar exclusief bij Ziggo Sport te zien. Wedstrijden van Nederlandse clubs die aan deze voetbalcompetitie deelnemen moeten volgens de evenementenlijst die in de mediawet verankerd is op een zogenaamd ‘open net’ kanaal uitgezonden worden. VodafoneZiggo wil hiervoor de eigen OTT-streamingdienst Ziggo GO gebruiken,

   

  Twijfels

  Hoewel Ziggo GO gezien de huidige veranderende mediaconsumptie – waarbij minder lineair en meer online wordt gekeken – als ‘open net’ alternatief kan worden gezien, heeft branchevereniging NLconnect hierover toch twijfels. Dit blijkt uit een publicatie op de eigen website. NLconnect stelt dat het inzetten van Ziggo GO goed onder de loep moet worden genomen. NLconnect vindt dat sportwedstrijden die op de evenementenlijst staan moeten worden uitgezonden op een lineair kanaal dat bij alle providers in het basispakket wordt aangeboden. Op deze manier worden ook oudere mensen - die vaak niet online tv kijken - niet buitenspel gezet. Ook moet de overheid volgens NLconnect inhoudelijk kritisch naar de evenementenlijst kijken.

   

  Ziggo Sport

  Met het lineaire kanaal dat voor iedere provider beschikbaar moet zijn, doelt NLconnect hoogstwaarschijnlijk op Ziggo Sport. Dit sportkanaal is exclusief voor alle klanten van Ziggo op voorkeuzekanaal 14 beschikbaar. Diverse providers hebben VodafoneZiggo in het verleden verzocht of zij dit kanaal ook aangeleverd konden krijgen in het basispakket voor hun klanten. VodafoneZiggo wil de content echter alleen beschikbaar stellen bij andere providers – zoals KPN, T-Mobile en SKV – via betaalzender Ziggo Sport Totaal. Hiervoor moet de kijker afhankelijk van de aanbieder rond 15 euro per maand extra betalen.

  NLconnectZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport Totaalvoetbalmediawetevenementenlijst

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)