Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zet Ziggo ouderen buitenspel, en is Ziggo GO wel ‘open net’?

  NLconnect vraagt zich openlijk af of Ziggo met de toekomstige uitzendingen van UEFA voetbal via Ziggo GO voldoet aan de eisen van een ‘open net’ kanaal.
  Jarco Kriek
  16 november 2022
  comments 4
  Zet Ziggo ouderen buitenspel, en is Ziggo GO wel ‘open net’?

  VodafoneZiggo heeft voor Ziggo en betaalzender Ziggo Sport Totaal de uitzendrechten van alle UEFA voetbaltoernooien voor clubteams gekocht. Deze zijn vanaf medio 2024 voor de duur van minimaal drie jaar exclusief bij Ziggo Sport te zien. Wedstrijden van Nederlandse clubs die aan deze voetbalcompetitie deelnemen moeten volgens de evenementenlijst die in de mediawet verankerd is op een zogenaamd ‘open net’ kanaal uitgezonden worden. VodafoneZiggo wil hiervoor de eigen OTT-streamingdienst Ziggo GO gebruiken,

   

  Twijfels

  Hoewel Ziggo GO gezien de huidige veranderende mediaconsumptie – waarbij minder lineair en meer online wordt gekeken – als ‘open net’ alternatief kan worden gezien, heeft branchevereniging NLconnect hierover toch twijfels. Dit blijkt uit een publicatie op de eigen website. NLconnect stelt dat het inzetten van Ziggo GO goed onder de loep moet worden genomen. NLconnect vindt dat sportwedstrijden die op de evenementenlijst staan moeten worden uitgezonden op een lineair kanaal dat bij alle providers in het basispakket wordt aangeboden. Op deze manier worden ook oudere mensen - die vaak niet online tv kijken - niet buitenspel gezet. Ook moet de overheid volgens NLconnect inhoudelijk kritisch naar de evenementenlijst kijken.

   

  Ziggo Sport

  Met het lineaire kanaal dat voor iedere provider beschikbaar moet zijn, doelt NLconnect hoogstwaarschijnlijk op Ziggo Sport. Dit sportkanaal is exclusief voor alle klanten van Ziggo op voorkeuzekanaal 14 beschikbaar. Diverse providers hebben VodafoneZiggo in het verleden verzocht of zij dit kanaal ook aangeleverd konden krijgen in het basispakket voor hun klanten. VodafoneZiggo wil de content echter alleen beschikbaar stellen bij andere providers – zoals KPN, T-Mobile en SKV – via betaalzender Ziggo Sport Totaal. Hiervoor moet de kijker afhankelijk van de aanbieder rond 15 euro per maand extra betalen.

  NLconnectZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport Totaalvoetbalmediawetevenementenlijst

  Reacties

 1. TV-TIP Down the Road

  Down the Road
  NPO 3 om 20:25 uur
  Nauwelijks bekomen van het afscheid van thuis, de vliegreis en de eerste Thaise indrukken, heeft Dieter een nieuwe hobbel voor zijn reisgenoten in petto: een fietstocht door Chiang Mai. Terwijl Bob, Ruben en Anne-Sophie vol zelfvertrouwen op hun stalen ros klimmen, is Ellen wat minder positief gestemd. Als de ketting op zo’n honderd meter van het startpunt ook nog eens van haar roze driewieler vliegt, krijgt de normaal gesproken zo vrolijke Ellen een fikse zenuwinzinking.

  TV-TIP Weg van Jou

  Weg van Jou
  RTL 8 om 20:25 uur
  De ambitieuze Evi (Katja Herbers) hoopt op een baan in Rio de Janeiro. Het loopt net anders: haar chef geeft haar de verantwoordelijkheid over een groot project in Terneuzen. De stadse Evi kan maar moeilijk wennen in Zeeland en ze wil het liefst zo snel mogelijk terug naar Rotterdam. Tot ze schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)