Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo begint met proactieve omruil Mediabox XL

  Ziggo is begonnen met het aanschrijven van klanten die de Mediabox XL gebruiken. Zij kunnen deze energieverslindende bruikleendecoder omruilen.
  Jarco Kriek
  7 september 2022
  comments 2
  Ziggo begint met proactieve omruil Mediabox XL

  Nu energietarieven blijven stijgen, kijken veel Nederlanders kritisch naar het stroomverbruik van hun apparaten. Ziggo-klanten die de Mediabox XL gebruiken merken al snel dat deze bruikleendecoder een stroomvreter is. Ze kunnen daarom sinds enige weken zelf bij Ziggo een omruil aanvragen. Het kabelbedrijf ruilt de Mediabox XL in dat geval om voor het model Next Mini of Mediabox Next. Dit is afhankelijk van het bij Ziggo afgenomen tv-abonnement.

   

  Extra betalen

  Bij een dergelijke omruil op verzoek van de klant zelf rekent Ziggo eenmalig €19,95 aan kosten. Deze eenmalige kosten worden niet berekend wanneer de omruil om technische redenen wordt uitgevoerd. In de praktijk blijkt overigens dat – afhankelijk van de medewerker – ook bij een omruil vanwege energiereden de eenmalige kosten niet op de factuur terugkomen. Zowel via de telefonische klantenservice, moderators van het klant-helpt-klant community forum als bij rechtstreeks contact in een van de VodafoneZiggo-winkels worden bij een omruil regelmatig de kosten achterwege gelaten.

   

  Milieudoel

  Ziggo benadert nu ook zelf klanten via e-mail op hen te wijzen dat de verouderde Mediabox XL voor een nieuwere en energiezuinigere bruikleendecoder kan worden omgeruild. Dit wordt aan Totaal TV bevestigd door VodafoneZiggo-woordvoerster Tabitha Laurey. “VodafoneZiggo heeft de ambitie om zijn CO2-uitstoot voor 2025 te halveren. De uitrol van mediaboxen die minder energie gebruiken hoort daarbij. Daarom is de Mediabox Next en -sinds kort ook- de Next Mini beschikbaar voor alle tv-pakketten. We streven ernaar om in de komende periode alle exemplaren van de Mediabox XL om te ruilen voor een energiezuiniger exemplaar.” Echte duidelijkheid over de doorberekenen van de eenmalige kosten op de maandfactuur kan Laurey echter niet geven. “Of wij voor het omruilen van de mediabox eenmalige activatiekosten van 19,95 euro in rekening brengen, is afhankelijk van de mediabox.”

   

  Proactief

  Laurey vervolgt: “De komende tijd benaderen wij proactief klanten met een verouderde mediabox. Wij bieden hun de mogelijkheid om deze om te ruilen voor een Mediabox Next of een Next Mini. Wij adviseren klanten die overwegen hun mediabox om te ruilen aan om de mogelijkheden te bekijken via MijnZiggo, of contact op te nemen met onze klantenservice om de beste oplossing te bespreken. Die kan namelijk van klant tot klant verschillen. Indien nodig passen we het tv-abonnement hiervoor in overleg met de klant aan.” Voor klanten die denken dat een dergelijke aanpassing ervoor zorgt dat zij langer aan het lopende abonnement gebonden zijn, heeft de VodafoneZiggo-woordvoerster goed nieuws. “Het bestaande abonnement wordt hiermee niet verlengd.”

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox XLenergieenergiecrisisenergiebesparing

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:24 uur
  Het format van Boerderij van Dorst is even simpel als briljant: ergens aan de rand van Apeldoorn scharrelt Raven van Dorst rond in een vervallen boerderijtje dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid verandert. Om al die noeste arbeid niet alleen te hoeven verzetten, nodigt Raven elke week twee bekende koppen uit, die hen tussen het schoffelen door het verbale vuur aan de schenen legt. De eerste gasten van dit seizoen: Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes.

  TV-TIP Bureau Rotterdam

  Bureau Rotterdam
  RTL 4 om 20:30 uur
  Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)