Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo begint met ‘reclame op maat’

  VodafoneZiggo, RTL Nederland en Talpa beginnen een test met ‘addressable’ reclame oftewel ‘reclame op maat’. Deze test gaat volgende maand van start.
  Jarco Kriek
  15 mei 2023
  comments 12
  Ziggo begint met ‘reclame op maat’

  Adverteerders van de belangrijkste kanalen van RTL Nederland en Talpa Network kunnen met ‘reclame op maat’ reclamezendtijd kopen op basis van postcode en huisnummer van de kijker. Op deze manier kan de beoogde doelgroep gerichter en specifieker bereikt worden. Daarnaast zou het de reclameblokken interessanter maken voor de kijker.

   

  Bruikleendecoders

  Bij Ziggo komt ‘reclame op maat’ alleen beschikbaar op de eigen bruikleendecoders, zoals de Mediabox Next en Next Mini. Wie direct via de televisie of met een eigen decoder kijkt – ook in combinatie met CI+ module en smartcard – krijgt nog niet te maken met deze persoonlijkere vorm van reclame. Ziggo en de mediabedrijven beginnen in juni met de eerste testperiode. Als het systeem in de periode daarna goed werkt, wordt verwacht dat ‘reclame op maat’ vanaf september op alle ondersteunde bruikleendecoders beschikbaar is.

   

  Niet nieuw

  Het is overigens niet de eerste keer dat er in Nederland wordt getest met ‘reclame op maat’. Ook KPN hield enkele jaren geleden al een langlopende test met ‘reclame op maat’. Uiteindelijk werd de test niet omgezet naar een praktische invoering van deze reclamevorm.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox NextNext Minireclamereclame op maat

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)