Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo bekijkt compensatie klanten vanwege slechte EPG

  Ziggo gaat onderzoeken of bepaalde klanten die klagen over een slecht functionerende elektronische programmagids (EPG) op een bepaalde manier gecompenseerd kunnen worden.
  Jarco Kriek
  30 september 2021
  comments 6
  Ziggo bekijkt compensatie klanten vanwege slechte EPG

  De slecht functionerende EPG is al meer dan een half jaar een deel van de Ziggo-klanten een doorn in het oog. De problemen begonnen in maart toen Ziggo overstapte naar een andere leverancier voor de bij de EPG gebruikte data. Hierdoor werd de EPG niet alleen onvollediger. Het opnemen van afleveringen van series via de optie serie-linking (serie-opname) werd in bepaalde gevallen verstoord omdat de goede nummering van afleveringen en seizoenen van series door onvolledige data niet aanwezig was. Onder meer op het eigen gebruikersforum van Ziggo regende het klachten van klanten over de vernieuwde EPG van het kabelbedrijf dat in praktijk een verslechtering is gebleken.

   

  Onderzoek

  Ziggo heeft naar het nu blijkt aan diverse klanten laten weten dat wordt onderzocht of de slecht functionerende EPG voor hen persoonlijk kan leiden tot een bepaalde vorm van compensatie. Het lijkt hierbij vooral te gaan om Ziggo-klanten die op het gebruikersforum van het kabelbedrijf regelmatig over de EPG hebben geklaagd. Ziggo ontkent ook niet dat voor bepaalde klanten wordt onderzocht of een vorm van compensatie aangeboden dient te worden.

   

  Compensatie

  "Volgens onze richtlijnen komen helaas klanten met een EPG-storing meestal niet in aanmerking voor een compensatievergoeding. We realiseren ons heel goed dat er een groep klanten is die veel hinder ondervindt van deze storingen. Ondanks dat zij volgens het officiële beleid niet voor compensatie in aanmerking komen, gaan we per klantsituatie bekijken en beoordelen of zij bij uitzondering een compensatie ontvangen vanwege de storingen. We hebben een lijst samengesteld van de betreffende klanten. Binnen 2 weken nemen we contact met deze klanten. Mocht je niks gehoord hebben en van mening zijn dat je ook recht hebt op compensatie dan kun je contact opnemen met de klantenservice, zij beoordelen de situatie en kijken dan naar de mogelijkheden", is de uitleg van Ziggo.

  ZiggoVodafoneZiggoEPGstoringcompensatieklantenservice

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Next Level Chef

  Next Level Chef
  Net 5 om 19:30 uur
  Na MasterChef en Hell’s Kitchen pakt de vuilbekkende kookgoeroe Gordon Ramsay het in de kookwedstrijd Next Level Chef net even anders aan.

  TV-TIP Chateau Bijstand

  Chateau Bijstand
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het kostte heel wat gepuf, gesteun, geklaag en rollende ogen, maar voor de familie Meiland zit de maand afzien in de bijstand erop.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)