Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo bevestigt: Viaplay Formule 1 lineair op kanaal 200

  Na KPN laat nu ook VodafoneZiggo weten dat Ziggo-klanten lineair naar Viaplay Formule 1 kunnen kijken. Dit kan bij Ziggo via kanaalnummer 200.
  Jarco Kriek
  8 februari 2022
  comments 11
  Ziggo bevestigt: Viaplay Formule 1 lineair op kanaal 200
  Foto Getty Images

  Diverse bronnen hebben in de afgelopen week aan Totaal TV laten weten dat internetaanbieders en tv-providers vrezen dat mogelijk capaciteitsproblemen zouden ontstaan als Formule 1 door honderdduizenden apparaten tegelijk gestreamd gaat worden via de nieuwe streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT). Gaandeweg het onderzoek werd Totaal TV duidelijk dat gewerkt werd aan de mogelijkheid om Formule 1 via een lineair kanaal aan te gaan bieden bij providers waarmee NENT voor Viaplay een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten. Op dit moment is een dergelijke overeenkomst met VodafoneZiggo (Ziggo), KPN en T-Mobile bereikt. Met onder meer Delta Fiber, Canal+ Luxembourg (Canal Digitaal) en NLconnect zouden gesprekken nog lopende zijn.

   

  KPN

  Totaal TV stelde Viaplay vragen vragen omtrent een toekomstig lineair F1-kanaal maar de streamingdienst antwoordde dat hierover niets bekend was. KPN was de eerste provider in Nederland die afgelopen nacht een duidelijke hint richting een dergelijk lineair Viaplay-kanaal gaf waar alleen Formule 1 op uitgezonden zou worden. Op voorkeuzekanaal 225 werd een test uitgevoerd die na negen uur door het telecombedrijf op zwart werd gezet. Voor het uit de lucht halen van het testkanaal bevestigde KPN wel aan Totaal TV dat op dit kanaal Formule 1-races uitgezonden zouden worden.

   

  Ziggo

  Uit navraag bij VodafoneZiggo blijkt dat ook Ziggo Formule 1 via Viaplay lineair aan klanten gaat aanbieden. VodafoneZiggo-woordvoerster Nina Moers tegen Totaal TV: "Vanaf 19 maart worden in de raceweekenden de Formule 1 kwalificaties, wedstrijden en studio programmering tijdelijk uitgezonden op het lineaire kanaal 200. Doordeweeks en in weekenden dat er niet geracet wordt zullen er op dit kanaal o.a. herhalingen getoond worden. Dit lineaire kanaal is alleen beschikbaar voor klanten die via Ziggo een abonnement op Viaplay afnemen en beschikken over een mediabox of CI+ Module."

  ZiggoVodafoneZiggo

  Reacties