Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo bezig met uitbreiding lokaal HD-aanbod: ‘Ziggo heeft ruimtegebrek’

  Ziggo en lokale omroepen blijven actief met het opwaarderen van het lokale zenderaanbod van SD- naar HD-beeldkwaliteit.
  Jarco Kriek
  3 mei 2023
  comments 8
  Ziggo bezig met uitbreiding lokaal HD-aanbod: ‘Ziggo heeft ruimtegebrek’
  Foto Getty Images

  HD is bij Ziggo de standaard geworden binnen het tv-aanbod. Niet alleen landelijke en regionale zenders worden door het kabelbedrijf waar mogelijk is in HD aan klanten geleverd, maar ook het tv-aanbod van lokale zenders. Ziggo is niet als enige verantwoordelijk voor het omschakelen van lokale zenders naar HD. Lokale omroepen moeten zelf hun signaal in deze betere beeldkwaliteit bij Ziggo aanleveren. Dit gebeurt op een andere manier dan bij bijvoorbeeld KPN. Hierdoor kan een lokale zender op dit moment wel in HD beschikbaar zijn bij KPN maar niet bij Ziggo, of andersom.

   

  RTV Katwijk

  De lokale omroep van Katwijk meldt bezig te zijn met het leveren van het aanvoersignaal in HD-kwaliteit. “Katwijk is bij aanbieder KPN in High Definition te zien via televisie. Kabelexploitant Ziggo volgt zeer binnenkort. De kabelexploitanten zijn technisch nu zover dat lokale omroepen het signaal in HD kunnen versturen. Voor RTV Katwijk betekende dit eerder dat het teletekst-signaal uitgeschakeld moest worden”, zo laat de lokale omroep zelf aan kijkers weten.

   

  Ruimtegebrek Ziggo

  De lokale omroep laat verder het volgende weten: “RTV Katwijk maakt al jaren producties in HD (1080i). Door ruimtegebrek bij Ziggo en KPN was het niet mogelijk om dit signaal ook uitgezonden te krijgen. Online zijn de uitzendingen van de omroep al jaren te zien in HD-kwaliteit. RTV Katwijk was tot nu toe in SD-kwaliteit te zien (480i).”

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDlokale omroepNLPO

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview