Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo bezig aan versobering diensten bij laatste klanten

  Vrijwel alle klanten van Ziggo kunnen al enige tijd niet meer analoog naar radio via de kabel luisteren. Digitaal naar kabelradio luisteren, blijft echter wel mogelijk.
  Jarco Kriek
  23 february 2022
  comments 0
  Ziggo bezig aan versobering diensten bij laatste klanten

  Ziggo begon in februari 2021 met het traject van uitfaseren van analoge FM-kabelradio. Nu een jaar later kondigt Ziggo het einde van analoge radio bij de laatste klanten aan. In de regio’s Groningen, Helmond en Den Bosch wordt analoge FM-kabelradio op 29 maart uitgezet.


  Alternatief

  Ziggo schuift als belangrijkste alternatief digitale kabelradio naar voren. Om makkelijk en op een soortgelijke manier als analoge kabelradio digitaal te luisteren, heeft Ziggo een losse digitale radio-ontvanger onder de naam De Digitale Radio op de markt gebracht. Ziggo-klanten kunnen dit apparaat tegen een gereduceerde aanschafprijs van vijftig euro kopen. Dit is twintig euro goedkoper dan de Quantis QE317 die geheel gelijk is aan De Digitale Radio van Ziggo. Een ander alternatief is het volledige geluidssysteem Technisat Cablestar 400.

   

  Uploadsnelheid

  Ziggo zet analoge FM-kabelradio uit omdat het de bandbreedte nodig heeft om de uploadsnelheid van de dienst internet te kunnen verhogen. Ziggo levert aan consumenten op dit moment een maximale uploadsnelheid van 50Mbps en wil deze in het verdere verloop van 2022 verhogen. Wat de nieuwe uploadsnelheid wordt, is op dit moment nog niet bekend, maar in de wandelgangen worden snelheden tussen de 100 en 300Mbps genoemd. Ziggo heeft een snellere upload nodig vanwege concurrentiedruk van onder andere KPN, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) die via glasvezel een maximale upload van 1000Mbps (1Gbps) kunnen leveren.

  ZiggoVodafoneZiggoradioanaloogdigitaalanaloge uitschakelinganaloge FM-kabelradio
 1. Interview