Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo bezuinigt op omruilmogelijkheid decoder

  Ziggo is gestopt met het omruilen van de Mediabox Next voor een Next Mini of andersom. Het gaat volgens het kabelbedrijf om een bedrijfsmatige keuze.
  Jarco Kriek
  29 juli 2023
  comments 0
  Ziggo bezuinigt op omruilmogelijkheid decoder

  Wie bij Ziggo voorheen een Mediabox Next voor Next Mini wilde omruilen of andersom moest voorheen eenmalig €19,95 omruil- en transportkosten betalen. Het lijkt erop dat deze eenmalige kosten voor Ziggo niet toereikend zijn om de werkelijke kosten die het kabelbedrijf maakt bij het omruilen van een decoder te dekken. Ziggo is namelijk gestopt met de omruil van goed functionerende bruikleendecoders van de modellen Mediabox Next en Next Mini. Bij defecte of niet goed functionerende decoder blijft een omruil natuurlijk wel mogelijk.

   

  Zelfde mogelijkheden

  Op het eigen forum zegt Ziggo op vragen van klanten over het stoppen van de omruiloptie het volgende: “Dat is een bedrijfskeuze geweest en de waarom is omdat het in de praktijk vrij weinig van elkaar verschilt. De werking van de box hetzelfde is met dezelfde opties maar het omruilen ons een hoop geld kost. Daar zien we dus geen toegevoegde waarde in”, aldus een Ziggo-medewerker.

   

  Alleen online

  Feitelijk is deze onderbouwing onjuist en daardoor opvallend. Er is namelijk een groot verschil tussen de Mediabox Next en de Next Mini. Laatstgenoemde decoder kan namelijk alleen met een internetverbinding gebruikt worden. Het is dus een volledige IPTV-decoder. De Mediabox Next is primair gemaakt voor het kijken van lineaire zenders via de DVB-C uitzendnorm. Deze decoder kan wel volledig online functioneren maar Ziggo gebruikt deze optie op dit moment niet. Voor het kijken is dus een coaxkabel nodig en niet - zoals bij Next Mini - een netwerkkabel. Nu in steeds meer woningen glasvezel van onder meer KPN, Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) beschikbaar is en Nederlanders vaker van de ene naar de andere aanbieder

  van vaste diensten hoppen, worden oudere coaxkabels in huis dikwijls door netwerkkabels vervangen.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox NextNext Mini

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)