Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo biedt alle klanten nu vrije modemkeuze: hoge boete voorkomen

  Een dag voordat toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) handelend zou gaan optreden, heeft Ziggo de vrije modemkeuze voor alle klanten mogelijk gemaakt.
  Jarco Kriek
  30 juni 2022
  comments 3
  Ziggo biedt alle klanten nu vrije modemkeuze: hoge boete voorkomen
  Foto ProShots

  ACM heeft vastgesteld dat alle Ziggo-klanten nu – als zij dit zelf willen – een eigen modem kunnen gebruiken om via het kabelbedrijf te internetten. De toezichthouder had Ziggo tot en met 30 juni de tijd gegeven om volledig aan Beleidsregel Handhaving Eindapparaten te voldoen. Deze beleidsregel – gelijk aan nieuwe Europese regelgeving – werd in Nederland op 28 januari effectief.

   

  Niet alle klanten

  Ziggo bood vanaf deze datum alleen klanten in het verzorgingsgebied van het voormalig zelfstandige Ziggo de mogelijkheid om een eigen internetmodem te gebruiken. Klanten in het voormalige UPC-verzorgingsgebied konden – volgens Ziggo – vanwege technische redenen nog geen eigen modem gebruiken. ACM legde Ziggo een zogenaamde last onder dwangsom op, en maande het kabelbedrijf op last van een boete om vóór 1 juli alsnog aan de nieuwe regelgeving te voldoen.

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMtoezichthouderinternetinternetmodemvrije hardwarekeuzeBeleidsregel Handhaving Eindapparaten

  Reacties

 1. TV-TIP MasterChef Australië: Dessert Masters

  MasterChef Australië: Dessert Masters
  Net5 om 19:30 uur
  De bejubelde Australische MasterChef-franchise wordt uitgebreid met een nieuwe gang. Onder leiding van Melissa Leong en Amaury Guichon kruisen in Dessert Masters tien bekende en minder bekende patissiers de gardes om het beste dessert uit hun bakblik te toveren. Onder hen Reynold Poernomo, de toetjeskoning die het in het zevende seizoen van MasterChef nog tot de vierde plek wist te schoppen. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van dessertbar KOI in Sydney.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (v): Nederland - België

  Voetbal: Nations League (v): Nederland - België
  NPO 3 om 20:23 uur
  In een groep met regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland wisten de Nederlandse dames bij de start van de eerste Nations League voor vrouwen al dat ze zich geen enkele misstap konden veroor­loven. Alleen de winnaar van de groep houdt immers kans op een ticket voor de Spelen. Toch ging het al in de eerste wedstrijd tegen België mis. Maar Oranje rechtte haar rug, en schopte het na vier wedstrijden tot de virtuele groepswinst. De laatste horde: die dekselse Red Flames.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)