Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo biedt alle klanten nu vrije modemkeuze: hoge boete voorkomen

  Een dag voordat toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) handelend zou gaan optreden, heeft Ziggo de vrije modemkeuze voor alle klanten mogelijk gemaakt.
  Jarco Kriek
  30 june 2022
  comments 3
  Ziggo biedt alle klanten nu vrije modemkeuze: hoge boete voorkomen
  Foto ProShots

  ACM heeft vastgesteld dat alle Ziggo-klanten nu – als zij dit zelf willen – een eigen modem kunnen gebruiken om via het kabelbedrijf te internetten. De toezichthouder had Ziggo tot en met 30 juni de tijd gegeven om volledig aan Beleidsregel Handhaving Eindapparaten te voldoen. Deze beleidsregel – gelijk aan nieuwe Europese regelgeving – werd in Nederland op 28 januari effectief.

   

  Niet alle klanten

  Ziggo bood vanaf deze datum alleen klanten in het verzorgingsgebied van het voormalig zelfstandige Ziggo de mogelijkheid om een eigen internetmodem te gebruiken. Klanten in het voormalige UPC-verzorgingsgebied konden – volgens Ziggo – vanwege technische redenen nog geen eigen modem gebruiken. ACM legde Ziggo een zogenaamde last onder dwangsom op, en maande het kabelbedrijf op last van een boete om vóór 1 juli alsnog aan de nieuwe regelgeving te voldoen.

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMtoezichthouderinternetinternetmodemvrije hardwarekeuzeBeleidsregel Handhaving Eindapparaten

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)