Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo biedt alle klanten nu vrije modemkeuze: hoge boete voorkomen

  Een dag voordat toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) handelend zou gaan optreden, heeft Ziggo de vrije modemkeuze voor alle klanten mogelijk gemaakt.
  Jarco Kriek
  30 juni 2022
  comments 3
  Ziggo biedt alle klanten nu vrije modemkeuze: hoge boete voorkomen
  Foto ProShots

  ACM heeft vastgesteld dat alle Ziggo-klanten nu – als zij dit zelf willen – een eigen modem kunnen gebruiken om via het kabelbedrijf te internetten. De toezichthouder had Ziggo tot en met 30 juni de tijd gegeven om volledig aan Beleidsregel Handhaving Eindapparaten te voldoen. Deze beleidsregel – gelijk aan nieuwe Europese regelgeving – werd in Nederland op 28 januari effectief.

   

  Niet alle klanten

  Ziggo bood vanaf deze datum alleen klanten in het verzorgingsgebied van het voormalig zelfstandige Ziggo de mogelijkheid om een eigen internetmodem te gebruiken. Klanten in het voormalige UPC-verzorgingsgebied konden – volgens Ziggo – vanwege technische redenen nog geen eigen modem gebruiken. ACM legde Ziggo een zogenaamde last onder dwangsom op, en maande het kabelbedrijf op last van een boete om vóór 1 juli alsnog aan de nieuwe regelgeving te voldoen.

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMtoezichthouderinternetinternetmodemvrije hardwarekeuzeBeleidsregel Handhaving Eindapparaten

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)