Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo biedt eigen sportkanaal weer in betere beeldkwaliteit aan

  Ziggo heeft de problemen met het eigen sportkanaal Ziggo Sport vanmiddag opgelost. Klanten van het kabelbedrijf ervaarden enige tijd slechter beeld.
  Jarco Kriek
  13 maart 2024
  comments 3
  Ziggo biedt eigen sportkanaal weer in betere beeldkwaliteit aan
  Foto Getty Images

  Ziggo Sport is het basiskanaal dat aan alle Ziggo-abonnees zonder meerkosten wordt aangeboden. Op het kanaal zijn – via een sublicentie van Viaplay –de voor- en nabeschouwingen van Formule 1 te zien, aangevuld met de samenvattingen. Ook diverse aansprekende buitenlandse voetbalcompetities, golf, autosporten, MotoGP en andere sporten zijn live of in samenvatting op dit kanaal te zien. Bij overige providers - zoals KPN, Odido en Delta - is de content te zien op het kanaal Ziggo Sport Select. Hiervoor moet een aanvullend abonnement worden afgesloten.

   

  Beeldproblemen

  Een deel van de Ziggo-klanten ervaarden in de afgelopen weken een slechtere beeldkwaliteit bij het kijken van Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14. Dit was het geval als via DVB-C met eigen apparatuur of via online tv-dienst Ziggo GO werd gekeken. De gebruikers van de bruikleendecoders Mediabox Next en Next Mini constateerde de problemen niet. Nadat het aantal meldingen op het eigen Ziggo-forum toenamen, meldde het kabelbedrijf een onderzoek naar de storing in te stellen.

   

  Verholpen

  Dit heeft geleid tot een oplossing van de storing in één dag tijd. Vanmiddag zijn wijzigingen aan het geleverde signaal uitgevoerd. Sindsdien kunnen alle Ziggo-klanten die eigen apparatuur gebruiken of kijken via de door Ziggo geleverde combinatie van smartcard met CI+ module weer zoals voorheen in uitstekende beeldkwaliteit kijken naar de programma’s en sportwedstrijden op Ziggo Sport.

  ZiggoZiggo SportVodafoneZiggotvtelevisiesportbeeldkwaliteitstoring

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview