Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo biedt mogelijkheid omruilen energieslurper Mediabox XL

  Nu de energieprijs naar ongekende hoogte is gestegen en aan deze stijging nog geen einde lijkt te komen, kijkt de consument kritisch naar apparaten die veel energie verbruiken.
  Jarco Kriek
  17 augustus 2022
  comments 3
  Ziggo biedt mogelijkheid omruilen energieslurper Mediabox XL

  Enkele honderdduizenden Ziggo-klanten gebruiken de door het kabelbedrijf in bruikleen geleverde Mediabox XL. Dit apparaat staat met een maximaal stroomverbruik van 59 watt bekend als de nummer één energieverslinder onder de tv-decoders die in Nederland door tv-providers in bruikleen worden geleverd. VodafoneZiggo erkent via woordvoerster Tabitha Laurey dat de Mediabox XL in volledig bedrijf bijna 60 watt trekt.

   

  Minder verbruik

  Laurey wijst echter op de mogelijkheid om Mediabox XL in het menu zodanig in te stellen dat het apparaat minder stroom gebruikt. “Mediabox XL heeft drie instellingen die het stroomverbruik bepalen. Klanten die graag zo min mogelijk stroom willen verbruiken tijdens het opstarten van hun Mediabox XL, raden wij aan de decoder in eco-modus te zetten. In deze modus verbruikt Mediabox XL 0,4 watt per uur in plaats van de maximale 59 watt die de decoder in de modus ‘snelle start’ verbruikt.” Nadeel van de eco-modus is echter dat de decoder onder meer een stuk langzamer wordt. Meer informatie over het instellen van de eco-modus vindt u hier.

   

  Omruilen

  Er bestaat ook de mogelijkheid om de Mediabox XL om te ruilen voor de veel minder energie verbruikende decoders Mediabox Next of Next Mini. Daar zijn dan wel eenmalige kosten aan verbonden. Ook kan het abonnement – in een beperkt aantal gevallen – iets duurder worden. Laurey hierover: “Klanten die gebruikmaken van de Mediabox XL kunnen hun mediabox tegen eenmalige betaling van 19,95 euro inruilen voor een andere box. Het abonnement van de klant wordt hiervoor aangepast, maar in de meeste gevallen wijzigt er voor de klant niets en ontvangt deze een nieuwe mediabox. Welke box de klant in dat geval krijgt, is afhankelijk van het gekozen abonnement: TV Start-klanten krijgen een Next Mini en de TV-Complete en TV Max-klanten ontvangen een Next.”

   

  Zonder bijbetaling

  “Klanten die technische problemen ervaren met hun Mediabox XL wordt geadviseerd contact op te nemen met onze klantenservice. Als de problemen niet te verhelpen zijn, mogen zij hun box kosteloos omruilen voor de Next”, aldus Laurey. Verder adviseert de woordvoerster nog het volgende: “Mochten klanten overige vragen hebben over het gebruik van hun mediabox, dan raden wij hun aan om hiervoor contact op te nemen met onze klantenservice.”

  ZiggoVodafoneZiggoMediabox XLtvtelevisiebruikleendecoderenergieinflatie

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)