Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo biedt mogelijkheid omruilen energieslurper Mediabox XL

  Nu de energieprijs naar ongekende hoogte is gestegen en aan deze stijging nog geen einde lijkt te komen, kijkt de consument kritisch naar apparaten die veel energie verbruiken.
  Jarco Kriek
  17 augustus 2022
  comments 3
  Ziggo biedt mogelijkheid omruilen energieslurper Mediabox XL

  Enkele honderdduizenden Ziggo-klanten gebruiken de door het kabelbedrijf in bruikleen geleverde Mediabox XL. Dit apparaat staat met een maximaal stroomverbruik van 59 watt bekend als de nummer één energieverslinder onder de tv-decoders die in Nederland door tv-providers in bruikleen worden geleverd. VodafoneZiggo erkent via woordvoerster Tabitha Laurey dat de Mediabox XL in volledig bedrijf bijna 60 watt trekt.

   

  Minder verbruik

  Laurey wijst echter op de mogelijkheid om Mediabox XL in het menu zodanig in te stellen dat het apparaat minder stroom gebruikt. “Mediabox XL heeft drie instellingen die het stroomverbruik bepalen. Klanten die graag zo min mogelijk stroom willen verbruiken tijdens het opstarten van hun Mediabox XL, raden wij aan de decoder in eco-modus te zetten. In deze modus verbruikt Mediabox XL 0,4 watt per uur in plaats van de maximale 59 watt die de decoder in de modus ‘snelle start’ verbruikt.” Nadeel van de eco-modus is echter dat de decoder onder meer een stuk langzamer wordt. Meer informatie over het instellen van de eco-modus vindt u hier.

   

  Omruilen

  Er bestaat ook de mogelijkheid om de Mediabox XL om te ruilen voor de veel minder energie verbruikende decoders Mediabox Next of Next Mini. Daar zijn dan wel eenmalige kosten aan verbonden. Ook kan het abonnement – in een beperkt aantal gevallen – iets duurder worden. Laurey hierover: “Klanten die gebruikmaken van de Mediabox XL kunnen hun mediabox tegen eenmalige betaling van 19,95 euro inruilen voor een andere box. Het abonnement van de klant wordt hiervoor aangepast, maar in de meeste gevallen wijzigt er voor de klant niets en ontvangt deze een nieuwe mediabox. Welke box de klant in dat geval krijgt, is afhankelijk van het gekozen abonnement: TV Start-klanten krijgen een Next Mini en de TV-Complete en TV Max-klanten ontvangen een Next.”

   

  Zonder bijbetaling

  “Klanten die technische problemen ervaren met hun Mediabox XL wordt geadviseerd contact op te nemen met onze klantenservice. Als de problemen niet te verhelpen zijn, mogen zij hun box kosteloos omruilen voor de Next”, aldus Laurey. Verder adviseert de woordvoerster nog het volgende: “Mochten klanten overige vragen hebben over het gebruik van hun mediabox, dan raden wij hun aan om hiervoor contact op te nemen met onze klantenservice.”

  ZiggoVodafoneZiggoMediabox XLtvtelevisiebruikleendecoderenergieinflatie

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)