Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo biedt streamingdienst in beter beeld via Mediabox aan

  Ziggo heeft een nieuwe firmware-update voor de Mediabox Next en Next Mini uitgebracht. Een van de verbeteringen is de beeldkwaliteit van streamingdienst Disney+.
  Jarco Kriek
  29 februari 2024
  comments 0
  Ziggo biedt streamingdienst in beter beeld via Mediabox aan

  De nieuwe firmware voor de twee meest gebruikte bruikleendecoders van Ziggo heeft versienummer 5.08 gekregen. Net als KPN brengt Ziggo gemiddeld iedere maand nieuwe firmware uit voor de meest gebruikte decoders. Hiermee wordt niet alleen de functionaliteit van de decoder verder uitgebreid. Ook worden door gebruikers gemelde of door de provider zelf geconstateerde bugs verholpen.

   

  Disney+

  Een van de verbeteringen in deze nieuwe versie is een update van de Disney+ app. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Android TV-decoders van KPN, Odido en binnenkort ook Delta waarbij updates door streamingdiensten als Disney+ zelf worden gerealiseerd en automatisch op deze decoders worden geïnstalleerd, moet Ziggo de apps zelf via een (firmware) update verbeteren. Dit is nu bij Disney+ gebeurd. Het uiteindelijke voordeel voor Disney+ abonnees die deze app gebruiken is dat de stabiliteit van content in betere beeldkwaliteit is gerealiseerd. Met de oude versie van de app werd regelmatig automatisch naar een lagere beeldresolutie – en dus mindere beeldkwaliteit – omgeschakeld. Streamingdiensten gebruiken een dergelijke techniek als bijvoorbeeld de stabiliteit of de snelheid van de internetverbinding onder een bepaald niveau komt.

   

  Wat is verder verbeterd?

  In firmwareversie 5.08 zijn nog enkele functies aan de tv-gids toegevoegd. In de firmware – die uiterlijk 8 maart in alle decoders automatisch door het kabelbedrijf geïnstalleerd wordt – zijn verder ook enkele niet door Ziggo specifiek benoemde bugs verholpen.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox NextNext Minifirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview