Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo blijft de focus op HD houden

    Ziggo is bezig met het uitbreiden van het aantal zenders dat in HD wordt aangeboden, maar daarbij gaat het niet om het landelijke zenderaanbod.
    Jarco Kriek
    12 mei 2023
    comments 5
    Ziggo blijft de focus op HD houden
    Foto Getty Images

    De uitbreiding van het landelijke HD-zenderaanbod is enkele maanden geleden gestagneerd, maar dat betekent niet dat Ziggo op dit gebied stil zit. Het kabelbedrijf is nu bezig met het opwaarderen van lokale tv-zenders naar de HD-beeldresolutie. In de meeste gevallen gaat het bij lokale omroepen om het 720p beeldformaat. De omroepen moeten overigens wel zelf het aanvoersignaal in HD-kwaliteit aanleveren voor verdere distributie.

     

    Uitbreiding

    In diverse regio’s zijn de afgelopen dagen lokale omroepen voor Ziggo-klanten in HD beschikbaar gekomen. Het gaat onder meer om RTV Katwijk, Meer Vandaag TV en LINQ TV. RTV Katwijk maakte de overstap naar HD al eerder zelf op de eigen internetsite bekend. De lokale omroep gaf verder aan dat bij Ziggo niet sneller naar HD kon worden overgestapt omdat het kabelbedrijf ruimtegebrek zou hebben. Als naar de huidige netwerkbezetting wordt gekeken, blijkt daar overigens geen sprake van te zijn.

    ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDzenderaanbodlokale omroep

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview