Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijft enige provider met extra toeslag voor HD

  Wie bij Ziggo het goedkoopste tv-abonnement heeft, blijft ondanks de aangekondigde prijsverhoging verstoken van HD bij enkele belangrijke Nederlandse kanalen.
  Jarco Kriek
  10 maart 2023
  comments 4
  Ziggo blijft enige provider met extra toeslag voor HD
  Foto Getty Images

  Ziggo is de enige grote landelijke provider in Nederland waar extra betaald moet worden om enkele veel bekeken tv-zenders in HD-kwaliteit te kunnen bekijken. Het goedkoopste tv-abonnement bij Ziggo is Kabel TV. Het zenderaanbod van dit abonnement is ook beschikbaar voor abonnees die alleen een internetabonnement hebben, het zogenaamde internet-only. Het Kabel TV-zenderaanbod bestaat uit meer dan honderd tv- en radiozenders die ongecodeerd via het netwerk worden aangeboden. Dit betekent dat dit zenderaanbod te zien is op iedere televisie of kabeldecoder, zonder gebruik van extra hulpmiddelen zoals een smartcard.

   

  Commerciële zenders

  Voorheen werden bij Kabel TV alleen de eigen zenders van Ziggo – Ziggo TV Kanaal 13 en Ziggo Sport Kanaal 14 – en de drie landelijke NPO-zenders in HD geleverd. Tegenwoordig is het HD-aanbod groter, maar nog niet alle tv-zenders zijn in HD te bekijken. Zo zijn de kanalen van de commerciële zenders RTL Nederland en Talpa Network – goed voor bijna de helft van het lineaire marktaandeel – binnen het Kabel TV-aanbod in de mindere SD-kwaliteit beschikbaar.

   

  Extra betalen

  Dit betekent niet dat deze zenders niet in HD aanwezig zijn op het Ziggo-netwerk. De HD-varianten van onder meer RTL 4, RTL 5, RTL 7, SBS 6 en Veronica zijn namelijk gecodeerd aanwezig. En om het gecodeerde digitale instappakket TV Standaard/TV Start te bekijken moet bij Ziggo extra betaald worden. Het gaat hierbij niet om één of twee euro per maand extra, maar bijna tien euro per maand extra. Dit is niet het geval bij concurrenten als KPN, T-Mobile, Delta en Caiway, die in steeds meer gebieden binnen het verzorgingsgebied van Ziggo actief zijn of worden via glasvezel .

   

  Verschil

  Het voordeel van Ziggo is wel dat voor het kijken van het Kabel TV-zenderaanbod geen extra decoder hoeft te worden gehuurd. Bij de concurrenten moet vaak tot vijf euro per maand extra betaald worden voor de huur van een bruikleendecoder. Wie alle zenders in de best beschikbare beeldkwaliteit wil zien is bij Ziggo echter duurder uit. Uitgaande van de nieuwe prijzen na 1 juli is het prijsverschil tussen de abonnementen Kabel TV en TV Standaard/TV Start namelijk €8,90 per maand. Dit geldt voor één kijkpunt. Wie op meer televisies naar het gecodeerde zenderaanbod van Ziggo wil kijken, moet net als bij de concurrenten een extra decoder of CI+ module met smartcard huren.

   

  Geen wijziging

  Wie denkt dat door de prijsverhoging van het Kabel TV-abonnement vanaf 1 juli alle zenders ongecodeerd in HD worden geleverd, komt bedrogen uit. “De inflatiecorrectie die we per 1 juli 2023 doorvoeren heeft verder geen relatie met mogelijk toekomstige wijzigingen in ons aanbod. Je kunt hieruit geen enkele conclusie afleiden op het gebied van producten die wellicht veranderen. Dat geldt zowel voor ons tv- als internet-aanbod”, zo laat VodafoneZiggo-woordvoerder Ton Boon desgevraagd weten.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieKabel TVTV StandaardTV StartabonnementbeeldkwaliteitHD

  Reacties

 1. TV-TIP MAX Ouderenjournaal

  MAX Ouderenjournaal
  NPO 1 om 16:37 uur
  Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid pakt MAX Ouderenjournaal uit met een speciale editie om mensen een hart onder de riem te steken. Met inspirerende, motiverende en confronterende levensverhalen van normale Nederlanders wordt eenzaamheid onder de aandacht gebracht. Dat kan namelijk in allerlei vormen voorkomen. De 81-jarige Heino heeft voldoende bezigheden buiten de deur, maar thuis op de bank voelt hij zich erg alleen. Maar ook jonge mensen kunnen zich soms erg eenzaam voelen, zoals de dertigjarige Bryan, die hierover schreef op Twitter.

  TV-TIP 90 Day Fiancé UK

  90 Day Fiancé UK
  TLC om 20:30 uur
  Wat de Amerikanen doen, kunnen de Britten ook. In 90 Day Fiancé UK worden Britse mannen en vrouwen gevolgd die een geliefde uit het buitenland halen en negentig dagen hebben om wel of niet te trouwen. Die relaties zijn meestal gedoemd te mislukken, maar alsnog doen de koppels er alles aan om hun relatie te laten werken. De alleenstaande moeder Louise is bijvoorbeeld smoorverliefd op de Colombiaanse rapper Jose en hoopt dat hij haar de liefde kan geven die zij mist. Haar familie en vrienden hebben hun twijfels over de krullenbol.

  Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)