Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijft enige provider met extra toeslag voor HD

  Wie bij Ziggo het goedkoopste tv-abonnement heeft, blijft ondanks de aangekondigde prijsverhoging verstoken van HD bij enkele belangrijke Nederlandse kanalen.
  Jarco Kriek
  10 maart 2023
  comments 4
  Ziggo blijft enige provider met extra toeslag voor HD
  Foto Getty Images

  Ziggo is de enige grote landelijke provider in Nederland waar extra betaald moet worden om enkele veel bekeken tv-zenders in HD-kwaliteit te kunnen bekijken. Het goedkoopste tv-abonnement bij Ziggo is Kabel TV. Het zenderaanbod van dit abonnement is ook beschikbaar voor abonnees die alleen een internetabonnement hebben, het zogenaamde internet-only. Het Kabel TV-zenderaanbod bestaat uit meer dan honderd tv- en radiozenders die ongecodeerd via het netwerk worden aangeboden. Dit betekent dat dit zenderaanbod te zien is op iedere televisie of kabeldecoder, zonder gebruik van extra hulpmiddelen zoals een smartcard.

   

  Commerciële zenders

  Voorheen werden bij Kabel TV alleen de eigen zenders van Ziggo – Ziggo TV Kanaal 13 en Ziggo Sport Kanaal 14 – en de drie landelijke NPO-zenders in HD geleverd. Tegenwoordig is het HD-aanbod groter, maar nog niet alle tv-zenders zijn in HD te bekijken. Zo zijn de kanalen van de commerciële zenders RTL Nederland en Talpa Network – goed voor bijna de helft van het lineaire marktaandeel – binnen het Kabel TV-aanbod in de mindere SD-kwaliteit beschikbaar.

   

  Extra betalen

  Dit betekent niet dat deze zenders niet in HD aanwezig zijn op het Ziggo-netwerk. De HD-varianten van onder meer RTL 4, RTL 5, RTL 7, SBS 6 en Veronica zijn namelijk gecodeerd aanwezig. En om het gecodeerde digitale instappakket TV Standaard/TV Start te bekijken moet bij Ziggo extra betaald worden. Het gaat hierbij niet om één of twee euro per maand extra, maar bijna tien euro per maand extra. Dit is niet het geval bij concurrenten als KPN, T-Mobile, Delta en Caiway, die in steeds meer gebieden binnen het verzorgingsgebied van Ziggo actief zijn of worden via glasvezel .

   

  Verschil

  Het voordeel van Ziggo is wel dat voor het kijken van het Kabel TV-zenderaanbod geen extra decoder hoeft te worden gehuurd. Bij de concurrenten moet vaak tot vijf euro per maand extra betaald worden voor de huur van een bruikleendecoder. Wie alle zenders in de best beschikbare beeldkwaliteit wil zien is bij Ziggo echter duurder uit. Uitgaande van de nieuwe prijzen na 1 juli is het prijsverschil tussen de abonnementen Kabel TV en TV Standaard/TV Start namelijk €8,90 per maand. Dit geldt voor één kijkpunt. Wie op meer televisies naar het gecodeerde zenderaanbod van Ziggo wil kijken, moet net als bij de concurrenten een extra decoder of CI+ module met smartcard huren.

   

  Geen wijziging

  Wie denkt dat door de prijsverhoging van het Kabel TV-abonnement vanaf 1 juli alle zenders ongecodeerd in HD worden geleverd, komt bedrogen uit. “De inflatiecorrectie die we per 1 juli 2023 doorvoeren heeft verder geen relatie met mogelijk toekomstige wijzigingen in ons aanbod. Je kunt hieruit geen enkele conclusie afleiden op het gebied van producten die wellicht veranderen. Dat geldt zowel voor ons tv- als internet-aanbod”, zo laat VodafoneZiggo-woordvoerder Ton Boon desgevraagd weten.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieKabel TVTV StandaardTV StartabonnementbeeldkwaliteitHD

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)